Reklama

Reklama

Extase

  • Rakousko Ekstase (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eva, dcera velkostatkáře, se provdá za zámožného, ale o mnoho let staršího Emila Jermana. Již po návratu ze svatebního obřadu do luxusního pražského bytu pozná svůj omyl: manžel o ni jako o ženu nejeví žádný zájem. Senzitivní dívka trpí jeho chladem a staromládeneckým puntičkářstvím natolik, že se vrátí na otcův statek a požádá o rozvod pro nepřekonatelný odpor. Při koupání v rybníce se Eva seznámí s mladým stavebním inženýrem Adamem, pracujícím nedaleko na stavbě silnice. Muž je pravým opakem jejího manžela: vyhlíží sice robustně, ale chová se něžně. Za noční bouře jde dívka za ním do jeho domku a stane se jeho milenkou. Teprve nyní pozná milostnou rozkoš. Manžel dostane zprávu od soudu a rozjede se za Evou, k návratu ji však přesvědčuje marně. Na zpáteční cestě potká Adama a pochopí, o koho jde. Oba muži se zdrží ve venkovském hostinci, kam za Adamem přijede Eva... (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Film vynikající tou "nahou" scénou (nic není vidět) mne překvapil vygradanovonou scénou jízdy autem a topornými dialogy,kterých je ale minimálně.("Ty víš kdo byl on?"-jako mistr Yoda:) Dalším překvapením je závěrečná sekvence, kdy se film zvrhne do komunistické agitky. Komentář graduje a my vidíme polosvlečené muže na jejichž tělech se v záři slunce leskne pot. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

V podstate nemý film, iba s občasnými slovnými prejavmi, ktoré ťažko nazvať dialógmi. Chcel som sa na film pozerať ako na prelomový objavný film, ale nič prelomové som nepostrehol. Trochu nahého tela z diaľky a trochu erotických pohľadov. Je to asi tak, že erotické scény nie sú nahé, a nahé scény nie sú erotické. Kombinácia by vtedy nebola možná, čo nie je výčitka, ale aj tak len slabšie tri hviezdy. –––– Moje manželství byl omyl. Hned druhý den po sňatku jsem shledala, čárka, že se k sobě absolutně nehodíme. Tečka. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fantastická filmařina, krásná. Kdybych tedy měl z Machatého filmů, které jsem zatím viděl, vybrat jeden, který mě nejvíc oslovil, vybral bych Ze soboty na neděli, ale to Extasi nijak neubírá na působivosti. Je to filmová báseň, jedna naznačená i doslovná metafora vedle druhé, tady nějaký význam, tam další, Hedy Lamarr je kouzelná a krásné Machatého záběry spolu s Becceho hudbou dělají i z obyčejného probuzení a otevírání žaluzií zážitek. Nakonec i ta závěrečná část s recitujícím Františkem Halasem... Ano, je to podivné finále, ale je to zase tak skvěle natočené a strhující, že to k tomu celému příběhu prostě patř,í a kdo chce, najde metafory i tam (práce nemá stát = manželka nemá zůstávat bez povšimnutí?). ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

I přestože má film několik nej, nedokážu mu dáti vyšší hodnocení. Ta nej jsou totiž většinou toho negativního rázu, včetně snad nejhorších dialogů, co jsem ve filmu kdy slyšel a včetně nejhoršího, nejzbytečnějšího a nejvíc mimo závěru, který jsem kdy viděl. Kdyby to bylo míněno jako vtip a provokativní pokus, tak smeknu, ale obávám se, že to bylo myšleno vážně. Jo, těšil jsem se na první nahou scénu v historii nepornografického filmu, to by ovšem nesměla mít Extase milion různých verzí a já natrefit zrovna na tu cenzurovanou. Musel jsem si jí pak pustit na youtube, ale teda taky nic moc, myslím, že bohatě stačí mrknout na plakát. K příběhu se nemá cenu vyjadřovat. To, co ovšem oceňuje většina uživatelů, mě nechává zcela chladným. Těmhle jemným vizuálním kompozicím a (patrně) uměleckým záběrům, zdá se, nerozumím, nebo je to prostě jen otázka jiného vkusu. Ačkoliv i já ignorant si všiml pár hezkých kamerových fórů, ovšem nejvíc mě pobavil až pohled z motyčky v závěru. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Óda na práci, přesto, že byla nádherně natočena a přesto, že ji odpouštím dobovou i ideovou tendenčnost, mi v závěru filmu pokazila jinak naprosto skvělý dojem ... Do málomluvného dílka se vetřela mnohomluvnost a banálnost dobové tendenční poezie a z filmu mi v hlavě zůstalo jen varování před tím, jak je to zlé, když je stroj nečinný ... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (52)

  • Niektoré projekcie skončili fiaskom. Diváci žiadali naspäť vstupné a došlo aj na rozbíjanie zariadenia kín. (Raccoon.city)
  • Pieseň v kaviarni pod holým nebom hrajú známi Comedian Harmonists. (Raccoon.city)
  • Kvôli cenzúre sa snímka mohla premietať v USA až v roku 1938, aj to v zostrihanej verzii. (Raccoon.city)

Související novinky

Zlatého lva si odnáší Joker

Zlatého lva si odnáší Joker

07.09.2019

76. ročník prestižního filmového festivalu v Benátkách je u konce, a tak je na čase podívat se na jeho vítěze. A začneme rovnou u hlavní ceny Zlatého lva, kterého si nakonec odnáší chválené komiksové… (více)

Filmová ocenění benátského festivalu

Filmová ocenění benátského festivalu

26.04.2017

Nejstarší filmový festival a jeho ocenění je nyní už i na ČSFD. Festival v Benátkách patří mezi tzv. "Velkou trojku", kterou tvoří festivaly v Benátkách, Cannes a Berlíně. Založen byl už v roce 1932… (více)

Reklama

Reklama