Reklama

Reklama

UFO

Trailer

Obsahy(1)

Derek (Alex Sharp) je geniální student, který je od dětství posedlý touhou získat důkaz o mimozemském životě. Věří, že podivná hlášení z několika amerických letišť by mohla být důkazem, který potřebuje. Proto požádá svojí přítelkyni a jejího profesora matematiky, aby mu s pátráním po UFO pomohli. Jenže jak se zdá, tak nejsou jediní, koho tyto události zajímají. Na záda jim bude dýchat neúnavný agent FBI. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

honajz 

všechny recenze uživatele

I cesta může být cíl. A někdy se můžeme sebevíc snažit, a stejně musíme počkat, na osvícení, nápad, až si nás najde. A pokud jde o mimozemšťany, až si nás najdou oni. Líbí se mi, že v podstatě levně (nevím, kolik stál honorář agentky Akt X) a bez nějakých bombastických triků lze natočit zajímavý, napínavý film, se zajímavě rozjímavou atmosférou, kde mi sice pár věcí nesedělo (třeba ten kluk s marjánkou že by furt svému autistickému spolužákovi půjčoval auto i po noci v cele?, proč vyšetřovatelé nezhaftli mladého matematika dřív, aby jim vypočítal příští místo srazu?), ale celkově nenudí, herci jsou uvěřitelní a chování postav je většinou logické, střípky se skládají jako v napínavé detektivce, a navíc to nabízí mnohá zamyšlení (dvě mé oblíbené scény - s holkou u hvězdárny a otázky lidstva; když mu profesorka řekne, že tenhle pohled zná). Snad jen Ellu Purnell bych sem necpal, sama s těma očima z ťamanských omalovánek, jak tomu říká verbal, vypadá jak odjinud, a možná by si měla nechat vyšetřit štítnou žlázu, než ty doširoka rozevřená kukadla už budou vypadat strašidelně. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film pojednává o škodlivosti mimozemšťanů. Kdyby se tady ufoni neplacatili s těmi svými létajícími talíři a neotravovali s nějakými šifrovanými signály, mohli by se nadaní studenti lépe věnovat studiu a také by nezanedbávali své přítelkyně. Předpokládám, že lidstvo to tady tak jako tak v historicky vzato krátké době zabalí, tak mějte, ufoni, ještě trochu trpělivosti a nepruďte nás. Film nemá konec, není jasné, jak to vlastně dopadlo. Sledovat luštění signálů mladým géniem mě zas až tak moc nebavilo. – Ještě doplňuji. Nedovedu si představit matematický metajazyk, jímž by se daly výstižně vyjadřovat myšlenky, ať už „Přicházíme v míru.“ nebo „Naděláme z vás sekanou, bastardi.“ Daleko praktičtější by bylo, kdyby ufoni nějaký čas monitorovali pozemské televizní vysílání a naučili se anglicky. Při jejich technické vyspělosti a vysokém IQ by pro ně ani jedno ani druhé neměl být problém. Akorát by se asi zasmáli anglickým idiomům. ()

Reklama

jokino 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo. Silno komorný snímok, ktorý sa prakticky na nič nehrá. Povedzme, že vychádza z akej-takej reality. Jedine hl.hrdina mi trochu liezol na nervy a dosť mi pripomínal Sheldona Coopera (Big Bang Theory), ale inak v pohode.. Celý snímok sa snaží mať vedecké základy a nich stavia. Pripadá mi, akoby mladší a podstatne chudobnejší brat sci-fi filmu Contact (Jodie Foster), ale samozrejme, vôbec neporovnávam, ide o úplne iný level filmu.. Za mňa ale celkom spokojnosť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Matematika nepustí. S väčšinou sa dá preto súhlasiť. Je naozaj smiešne si myslieť, že sme vo vesmíre sami a ešte k tomu akože páni tvorstva. To je podobná blbosť, ako keď niekto tvrdí, že celá história začala pred 6000 rokmi. Mohlo to byť ale lepšie spracované. Lepší priemer. 65/100 ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Nadaný študent sa snaží matematicky objasniť nezvyčajnú návštevu na oblohe nad letiskom v jeho meste. Počas filmu sa v jednom kuse ponára do matematických výpočtov, o ktorých bežný laik nemá ani páru a tak keď tento chlapec príde na nejaké senzačné matematické zistenie (keď niečo vypočíta), s bežným divákom (myslím matematickým laikom) to emočne, ani nijak inak nepohne ani o nanometer. Určite má film aj logické, alebo scenáristické nedostatky hrubšieho zrna, napríklad v deň keď sa má podľa jeho geniálnych výpočtov opäť na oblohe objaviť UFO, tento "geniálny" študent si od kamoša požičiava auto a ide sa na tak očakávanú udalosť pozrieť v tejto jeho situácii úplne sám, bez svedkov. Asi dám len dve hviezdy, napriek tomu si myslím, že podobných filmov by mohlo byť viac, lebo mimozemský život existuje. Niekde už dávno zanikol, inde sa ešte len vyvíja, ale nepochybujem, že je všade okolo nás, aj keď zatiaľ nie v našom dosahu. Veľmi by som sa divil, ak by to tak nebolo. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama