Reklama

Reklama

Chlapec a pelikán

  • Česko Přátelé navždy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Michael přiletěl do Pilbury kvůli hlasování představenstva ohledně těžby na farmářských půdách. S tou nesouhlasí jeho milovaná vnučka. Starý muž jí začne vyprávět o svém dětství a nečekaném přátelství s pelikánem... Michael Kingley je už v důchodu, vedení firmy přenechal svému zeti Malcolmu Downerovi a do firmy přichází jen jako člen představenstva, když je potřeba něco schválit. Michael právě přiletěl do Pilbury, kvůli hlasování představenstva o těžbě na farmářských půdách, ale začínají se mu vybavovat střípky ze svého dětství. Hlasování je přeloženo až na druhý den a Michael tráví čas se svou vnučkou Madeline, která je zásadně proti těžbě v dané lokalitě. Michael jí začne vyprávět o svém dětství, kdy žil jen s otcem Tomem na opuštěném pobřeží daleko od lidí. Jediný, kdo v blízkosti žil, byl Prsťák Bill, s kterým se Michael skamarádil, a společně našli tři opuštěná mláďata pelikánů. Michael se rozhodl pro jejich záchranu, vzal je domů a Bill mu poradil, jak je krmit. Tom dlouho neviděl svého syna tak nadšeného a nechal Michaela, aby se o mláďata staral. Michael jim dal jména, pan Moudrý, pan Pašný a nejslabšímu dal jméno pan Percival. Pelikáni vyrostli, Tom pro ně nestíhal lovit ryby a Michael je naučil lovit ryby i létat. Nakonec přišel čas vypustit pelikány zpět do přírody, z čehož byl Michael smutný, ale netrvalo dlouho a jeho nejoblíbenější pelikán, pan Percival se k němu vrátil a nehnul se od Michaela na krok. Při jedné bouři se Tom nestihl včas vrátit z moře a jeho člun se převrátil nedaleko od břehu. Michael využil pana Percivala, díky němuž otce zachránili, a o pelikánovi záchranáři se psalo v novinách po celé zemi. Lidé ve městě uspořádali sbírku, aby mohl Tom poslat Michaela do školy, ale Michael nechtěl opustit pana Percivala. Své rozhodnutí změnil, když Percivala zabili lovci a ze zabití Percivala Michael vinil otce... Dědeček Michael vzal Madeline na pláž, kde vyrůstal a vysvětluje jí, aby s otcem mluvila a neudělala chybu jako on, protože on se k otci na pláž už nikdy nevrátil. Michael se spojil s představenstvem přes videohovor a podařilo se mu hlasování odložit s tím, že teď je jen na Madeline, jestli otce přesvědčí, aby změnil názor… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Melodramatický príbeh osamelého chlapca, ktorý zachráni a vychová malé pelikány a jeho priateľstve s nimi. Na pozadí tohto vzťahu, ktorý je vlastne spomienkou, prebieha zápas o záchranu rezervácie a vzťahu ľudí s prírodou. Hoci prvý plán je dobre natočené príjemné a láskavé spomínanie na detstvo, druhý plán je veľmi predvídateľný a príliš tlačí na city. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prerábka z roku 1977, ktorú som nevidel, nemôžem porovnať. Kto má rád deti, Austráliu, aborigincov a pelikány, toho si film určite nájde. Čiastočne to funguje ako taká rodinná komédia, kde sa najviac zabavia deti a priatelia vtákov a rovnako tak silno budú prežívať tú drámu, ktorá tam vznikne. Niektorým divákom to ale bude celkom fuk. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Storm Boy" viac-menej spadá do kategórie rodinných filmov medzi dieťaťom a zvieraťom, o ktoré sa bude starať od jeho narodenia. Tie filmy fungujú na podobných konceptoch, zmenu nájdeme len v zvierati samotnom. Možno to nemusí byť pes, ale môže to byť orol. Alebo nie orol, ale 3 pelikány. Originálny film moc nie je, ale zase je pravda, že tieto filmy sú vždy príjemné na pozeranie, majú svoje momentky a dávajú nám niečo, čo je trošku výnimočné. Láska dieťaťa a zvieraťa je vždy veľmi milá. Rozdiely, ktoré v tomto filme vidím sú však zaujímavé. Starostlivosť nie je tajná, Michaelov otec pomáha so starostlivosťou tiež. Má to v sebe aj prvky dospievania a vizuálne sa na to celkom príjemne pozerá. Neviem čo viac k tomu vôbec povedať. Ak máte radi tento typ filmu, tak sa vám bude páčiť. Ak vám to príde staré, tak vás to nenadchne. Mňa tieto filmy bavia a páčil sa mi. Aj skrz jeh klišé. Hodnotenie: B ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Skvelé, silné a nabité emóciami. Dostal som viac ako som čakal, lebo po pravde na začiatku nečakáte, že vás film o pelikánoch dostane do kolien, no tomuto filmu sa to podarilo. Pomalý rozbeh, no o to lepšia gradacia a silný, emotívny záver. Geoffrey Rush bol skvelý ako vždy, no aj ďalší herci sa zhostili svojich úloh výborne. Dajte tomuto filmu šancu aj vy, nebojte sa pomalého úvodu a nebudete ľutovať. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který si jednou za čas musíte dát, jen aby jste viděli, že svět je ještě někde v pořádku. Veliké, silné pouto mezi člověkem a zvířetem na okraji světa, tam kde má pořád hlavní slovo příroda. Hodnocení mne trochu shazuje vedlejší současná hlasovací linka, která zřejmě měla podtrhnout nelhostejnost k přírodě v reálném čase. Pro mne to byla spíš červená, křiklavá záplata na krásné, jemné zelenkavé šaty. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Tréningový proces pre potreby natáčania bol v prípade pelikánov veľmi rýchly. Pelikány majú totiž nadpriemerne dobrú pamäť. Ich trénerom bol Paul Mander. Podľa jeho slov bola najdôležitejším faktorom odmena v podobe rýb. (MikaelSVK)
  • Bylo zásadní, aby se herec Finn Little stal součástí skupiny pelikánů, a tak se poprvé setkal s ptáky, když jim bylo pouhých šest týdnů (každý týden Finn přicházel a prováděl sezení s pelikány a trávil s nimi čas). Z toho všeho vyplývá, že se natáčelo se skutečnými pelikány. (ČSFD)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v austrálskom štáte Južná Austrália vrátane Národného parku Coorong. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama