Reklama

Reklama

Prince & Michael Jackson

(TV film)
  • Francie Docteur Prince & Mister Jackson (více)
Francie / Německo, 2009, 66 min

Obsahy(1)

Podvratný živel rocku a nadtanečník popu. Od konkurence ke vzájemnému respektu. Jacksonovi patřili mezi první černošské idoly mládeže. Ztělesňovali mladický úspěch. Album „Off the Wall“ mělo přesah k uměleckému dílu. Producentem, obdobně jako u pozdějšího „Thrilleru“, byl jazzman Quincy Jones. Americká černošská hudba pocházela z jihu a z východního pobřeží, z měst, jako byl Detroit. Ale Prince byl z Minneapolisu a to všechny překvapilo. Během sedmdesátých let odešlo mnoho mladých z černošských čtvrtí na předměstí. Poslouchali rhythm and blues, ale taky rock, ten byl všudypřítomný. Díky tomu byli otevřenější. Hendrix a Sly Stone převrátili všechno vzhůru nohama. Prince dokázal spojit Slye a Hendrixe. Ale fungovalo to jen díky tomu, že sám byl všestranný muzikant. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hodinka venujúca sa rivalite oboch megahviezd showbyznisu je skrátka málo, až zúfalo málo. Zopár nových a zaujímavých informácií sa človek dozvie, len asi nie je najšťastnejšie postaviť dokumentárny film o muzikantoch, ktorých kariéra by vydala na samostatný seriál, práve na trochu umelo živenej rivalite. Tá je dôležitá predovšetkým pre bulvárnych novinárov. Pričom je jasné, že z komerčného hľadiska nemal MJ žiadnu konkurenciu. Čiastkovo ale dokument poteší, najmä poznámky oboch sympatických Prinecových hudobníčok z jeho kapely. Na ňom mi bolo sympatické, že za svojim menom mal aj názov kapely a tá vystupovala aj v jeho klipoch, takže bolo cítiť, že mal k svojim spolupracovníkom úctu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ne úplně podařené. Velké pauzy mezi jednotlivými informacemi a nakonec jsem se stejně dověděl jen to,že byli oba jehovisti. A to jsem zrovna vědět nepotřeboval. Francouzi by nejspíš měli točit dokumenty u svých umělcích,páč ti z USA,jim tedy moc nejdou. Přesto za 4 za to zavzpomínání si na staré časy,kdy pop ještě neznamenal to,že se dnes jednomu songu,podobá jako vejce vejci,dalších 100. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Porovnání dvou megastars je zajímavé nejen samo o sobě, ale i jako zdroj filmových informací o Princovi. 1) Obě hvězdy mají mnoho společného: zpěv, tanec, autorství, produkci. Snímek nabídne i pár slov o jejich vzájemných vztazích._____ 2) Zatímco Jackson je přerostlé dítě s omezenou sociální inteligencí, Princ je kompaktnější osobnost._____ 3) Asexuálnímu Jacksonovi nepomůže, když se bude vášnivě hrabat v rozkroku, ani jeho povlávající hříva, protože za tím vším cítím umělý vypočítavý konstrukt a jen málo opravdovosti. Princ naproti tomu pro mě ztělesňuje sexuální přitažlivost vpravdě ďábelskou včetně dvoupohlavního vzezření a chování._____ 4) Navíc i Princova hudba se mi líbí více než Jacksonova._____ 5) Princ je prostě k sežrání, zatímco Jacksona bych klidně předhodil davu rozvášněných puberťaček._____ 6) Ovšem, jak konstatovali autoři snímku, oba umělci jsou (byly) vysoce inteligentní a profesionální hvězdy, o tom není sporu._____ 7) Lze-li věřit anglické Wikipedii, Jackson prodal o řád více alb než Princ. Je to jistě zajímavá informace, jenom přesně nevím, co z ní vyplývá. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Prince s Michaelem Jacksonem je jako srovnávat šťouchaný brambory s lososem. Když jsem si pustil na YouTube "Prince Greatest Hits Songs", neslyšel jsem nic než ticho, a řekl jsem si: "sakra tohle je mnohem lepší než skutečné jeho "písně""!!! Kralevic má zřejmě jediný hit, nevím kdo si koupil těch asi 80 milionů jeho desek, zřejmě gayové a maminy po přechodu s vážnými emocionálními problémy. Naproti tomu Jackson je jiná káva, byl to největší šoumen všech dob a jeden z nej zpěváků. Jacksonovy klipy režírovali takoví velikáni jako Martin Scorsese nebo David Fincher. Tak schválně, kdo prodal víc desek, bůh Michael nebo ten... ...ehm druhej? Sice se oba hlásili ke Svědkům Jehovovým, ale tento hřích jim budiž odpuštěn. Takto hodnotím jen za Michaela, kdybych měl hodnotit za Kralevice, bylo by hodnocení nižší, třeba uměl zpívat, ale jeho písně mě skutečně neoslovily. ()

Reklama

Reklama