Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý vězeň, jenž se pokusil o sebevraždu, získá několik dnů volna, aby se zotavil. Vypraví se do míst spjatých s jeho mládím, během krátké dovolené se seznámí s osamělou vesnickou učitelkou. Zaujme zvláště herecké ztvárnění, plně soustředěné na přiblížení vnitřních dilemat... Film s Petrem Čepkem v hlavní roli nemohl být do kin uveden kvůli účasti Kristýny Hanzalové, Československé Miss 1969, která před premiérou filmu emigrovala. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Madelein

Madelein (hodnocení, recenze)

3,5 *. Vizuálně a atmosfericky parádní, obsahově to trošku pokulhává.

Geldakov

Geldakov (hodnocení, recenze)

Okrem iného ma vo filme dosť fascinovala hudba L.Fišera. Prosím Vás, nevie mi niekto poradiť ako by som sa k tej ústrednej skladbe mohol dostať? Zatiaľ som totiž nezistil ani jej názov.  :(

mnet

mnet (hodnocení, recenze)

Aj keď je to smutný film, mne sa páčil, fajn film. A celkovo mám rád trezorové filmy zo 60. rokov 20. storočia.   Tiež mám rád Petra Čepeka, vačšinou hrá takých správnych tvrdších chlapov, čo sa k ženám správajú ako machovia, čo sa mi tiež veľmi páči :-).  Zasa jeden film, z ktorého budú feministky na nervy.  Už len tá scénka, kde tá žena mu ponúka aby si prisadol do jej auta a on len: "S ženskejma nejezdím..."musela mu potom ponúknuť aby si teda sadol za volant, veď  to sa vie, volant patrí do rúk chlapovi a nie žene :-)

 

A dobrý postreh, Stegman, keď idú rusi okolo, všetko stojí, utichne, áno, krásna symbolika...  

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Co znamenala ta scéna s tankama? Podle mě v tom byla symbolika, která jako by říkala: "I když Sověti jenom jedou kolem, všechno se zastaví, utichne a čeká. Teprve až když odjedou, tak se život zase může rozběhnout."

enemy of god

enemy of god (hodnocení, recenze)

byl to takový depresivní film,ale ta Hanzalová byla zajímavá,jen mohla víc ukázat tu svou nahotu

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Moc nemusím českou novou vlnu tzn. amatéři na scéně, venkovské pohřby a veselice. Tady navíc nesympatická role Petra Čepka, venkovská učitelka, Kristina Hanzalová má letos (2009) 60 let - kdoví, kde je jí konec. Neurvalý hulvát - P.Čepek, s nulovou empatií a slušností a odporem k lidem, na 14ti denní dovolené z vězení, setká se většinou s náhodnými lidmi, které otravuje. Jestli to měla být nějaká metafora, pak pro mě jen utrpení až do konce

Reklama

Reklama