Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud to minule bylo s Adkinsonem fajn, tak tentokrát je to ještě lepší. Mlátí se to hodně hlava nehlava a příběh je příjemně kouskovaný, takže se divák nedozví všechno ihned. Řeknu vám teda, že na to že je tohle béčko, tak jsme sledovali parádní podívanou, kterou by nikdo ani náhodou nemohl srovnávat se Seagalovkama nového tisíciletí. Mrzí mě, že mí oblíbenci z Moviezone, tento a minulý film jaksi přehlédli a nedělají mu tedy dostatečnou reklamu. Kluci, tenhle restík byste mohli napravit, ne?:) 75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Živý speciální efekt Scott Adkins nejen že udržuje při životě sféru brakových nízkorozpočtových akčňáků, ale hlavně opakovaně dokazuje, že s náležitými ambicemi a fyzicky zdatnými představiteli tam můžou vznikat zběsilé stroje na atrakce, jakým se vysokorozpočtová sféra se svými CGI omalovánkami nikdy nevyrovná. Navíc z každé jeho spolupráce s Jessem V. Johnsonem je patrné, že si Adkins coby spoluproducent vytváří portfolio neokoukaných hereckých partů a výzev, kterými si kompenzuje účinkování v generických partech projektů, které dělá hlavně pro práci. "Avengement" představuje vrchol této spolupráce nejen co do Adkinsovi role, ale také z hlediska scénáře a choreografie i celkového stylového konceptu bojových sekvencí. Namísto okázalé akrobacie Adkinsových předchozích vrcholných projektů přichází surový rvačkový styl, který se výtečně snoubí s obhrouble hulvátskou parafrází na Hraběte Monte Cristo z britského podsvětí. Závěrečná bitka zaslouženě figuruje mezi nejlepšími bojovými sekvencemi dekády, ale navíc představuje jen kulminaci celého syrově tělesného bijáku. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tady veškerá legrace a sranda končí, od Jesse V. Johnson sem čekal béčko, nic víc, jenom standardní normální béčko, ale tohle je jeden z nejtemnějších filmů, na poli béčkových akčňáků. Ono natočit film o pomstě, s kvalitní akcí a zároveň dát do filmu nějaké ty emoce a celé to nějak dát do hromady, aby to drželo a fungovalo, je čím dál těžší, ale Johnsonovi se to prostě povedlo. Je fakt, že Adkins dokáže ze sebe dostat, i hodně dobrý herecký výkon, ale tak nějak v posledních filmech, dělal jenom mlátičku, ale tady předvedl svůj nejlepší herecký výkon, čímž překonal i Boyku. A co se týče akce, je hodně drsná a surová, ale finále v baru, má to co mnoho filmu postrádá, gradaci, napětí a strach o hlavního hrdinu. Plus song, "Me Mum" který z filmu, dělá umělecké dílo. Takže pevně doufám, že Johnson a Adkins, tohle zkusí překonat ať už společně, nebo samostatně, oba dva sou totiž důkazem, že lze jedině růst a rozvíjet se. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To vypadá, jakoby ti zapálili hlavu a hasili to lopatou." Filmy o pomstách mám rád, zvlášť o těch vykonanejch. Tady to žádný myšlenkový veledílo není, ale mafiánův nejčestnější, nejhodnější a nejnasranější bráška Cain je hrozně zábavnej. Dostal mě jeho amalgánovej úsměv, "poklidný" hovory se soudcem i zbroják na všechny končetiny, takže jsem si po jeho řádění musel poměrně spokojeně setřít krev z monitoru. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zrající anglická mlátička znovu v holportu se synovcem Vica Armstronga. Tentokrát jako zjizvená zuřivá Nemesis, co by svým výstavním chrupem mohla spolu s bondovským padouchem Jawsem překusovat ocelové lana a pro kterou je bodnutí nožem srovnatelné s atakem moskyta. Dá se tomu vytknout, že se tam hodně mluví (sice s líbezným cockneyovským přízvukem, ale často bez správného šmrncu slovních výměn), struktura vyprávění působí poněkud kostrbatě a Johnson si trošku půjčuje z jiných filmů (premisu z japonského Harakiri, rozhovory s úředníky o prodloužení trestu ze Shawshanku), ale proto tady asi tak úplně nejsme. Jsme tu, protože dobře víme, že na vybílení londýnské knajpy se nepoužívá Primalex, ale pan Adkins.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Když je Cain (Scott Adkins) u výslechu, tak policista, který s ním vede hovor, má orosený obličeji. Na konci výslechu má ale obličej suchý. (Duoscop)
  • Jako bojový koordinátor na filmu pracoval Dan Styles. Jako herec je uveden v titulcích u postavy Newbold. (Rominator)
  • Film se celý kompletně natočil ve Velké Británii. (herr_carter)

Reklama

Reklama