Reklama

Reklama

David živí svoji rodinu tím, že vybírá výpalné pro mafii. Když se ale na scénu vrátí bývalý nepřítel, octne se spolu se šéfem a parťákem Creeperem v nebezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Popri Suicide Squad najslabší Ayer. Prvé ohlasy zo zahraničia nelhali... Namiesto tvrďáckeho gangbangin thrilleru tu máme Mexicana family drámo s minimom akcie, kde sa úvodnú cca hodinku iba kecá a machruje, ale skutek utek. Hlavný hrdina je nevýrazný chicano a Shia mu robí pricmrdávača: drsňácky zazerá, vyhrožuje, ale suma sumárum je to len kvalitne oháknutý figurant. O nejakej chémii medzi postavami, ich vývoji, či nebodaj katarzii v rámci i tak hodne simple príbehu tu nemôže byť reč. Škoda, čakal som (podstatne) viac. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dva drsňáci, kteří vybírají daně pro mocného gangstera, se v Los Angeles octnou uprostřed války o to, kdo bude šéfovat ulicím. A i když to zpočátku vypadá docela zajímavě, The Tax Collector se rychle změní v až otravný film, který postrádá jedinou kladnou postavu, tupě oslavuje násilí a ve své snaze být co nejvíc macho se mění až v parodii. Ayer tohle nezvládl. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vypadá to,že Ayer se chtěl vrátit ke kořenům a k tomu co mu jde nejlépe - drsné,nesmlouvavé a špinavé městské LA akci.Realita je ale taková,že se mu to povedlo na ploše cca deseti minut.Zbytek z těch více jak devadesáti je otravná mexicko-americká telenovela,kde se nesympatičtí vrazi,dealeři a hovádka snaží mudrovat o důležitosti rodiny,boha a já nevím co ještě,přičemž věřit se jim to nedá a divák trpí.Upřímně doufám,že něco podobného už od svého oblíbeného režiséra neuvidím...30% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ayerovu tvorbu mám rád, ale každý se občas sekne a Tax Collector na první pohled vypadalo lákavě, avšak ve výsledku je to obyčejný film z drsného prostředí, který bohužel i vypadá jako Straight to Vod, nikoliv to Theaters. Na první akční scénu se čeká nějakých 50 minut a neohromí. Ke konci je film sice poměrně drsný a pár chuťovek stály za to, ale je to slaboučké kor ve srovnání podobně laděným snímkům. 3 Hvězdy dám pro slabost Mexického prostředí. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to akokeby sa tvorcovia telenoviel snažili natočiť drsný motherfucker gangsta film, ale prekvapivo to má na svedomí Ayer, ktorý stále nevie nájsť svoju dávnu formu z čias Harsh Times alebo End of Watch. Neviem, čo dopadlo horšie. Kasting? Bobby Soto je v úlohe výbercu dani od gangov nevierohodný a postráda autoritu. Shia LaBeouf mal byť za jeho drsnejšieho parťáka, ktorý by mal naháňať hrôzu, ale pôsobí ako najebaný ratlík, ktorý aj keď kúsne, tak viete, že vám to nijak neublíži. A presne podľa toho aj dopadne. Scenár? Dialógy sú neskutočne komické. Drsné prejavy pôsobia trápne rovnako ako všetci tí potetovaní vylízaní pseudodrsniaci. Pokiaľ vám lezie na nervy omielanie rodiny v sérii F&F, tak tu si okrem toho užijete ešte aj neustále pokrytecké modlenie od tých zabijákov. A réžia? Keď už v poslednej tretine konečne dôjde na nejakú akciu, tak to tiež nie je žiadna sláva. Nič nové alebo aspoň nejakým spôsobom pôsobivé sa nekoná. Ayer sa asi už nadobro vyčerpal. Najviac mi vo filme chýbal poriadny drajv a adrenalínové tempo aké poháňalo Ayerove prvotiny. Tento film má uspávacie tempo, ktoré občas ozvláštnia trápne kecy namachrovaných kokotov, ktorým nielenže nemáte chuť fandiť ale ani vás nebude zaujímať ktorý z nich to nakoniec prežije. Proste sračka typu Sabotage. P.S: v rámci genderovej vyváženosti má najväčšie gule v celom filme ženská hitmanka. 2/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Creeper (Shia LaBeouf) má vytvořené tzv. karfiolové uši a na pravé tváři dvě jizvy pod sebou. (Arnyfe)
  • Keď sa v čase 48:28 David (Bobby Soto) pozrie na telefón, všetky správy prišli v rovnakom čase, "dnes" o 21:56, aj keď by podľa ich obsahu museli prísť s časovým rozdielom. Taktiež je na hodinách 20:30, takže tie správy by ešte prísť ani nemohli. (Real Tom Hardy)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama