Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Rollins, známý z televizního seriálu Zákon gangu (2008), ztělesňuje sériového vraha Bernarda, přezdívaného "Windows Killer" (protože svým obětem bere oční bulvy jako trofeje). Bernard si přišel do malé bankovní pobočky v Los Angeles vybrat svoji bezpečnostní schránku. Pár minut poté, co vejde do budovy, do ní vtrhne půl tuctu lupičů s halloweenskými maskami. Lupiči dostali tip, že v jedné ze schránek se nachází cenné papíry za 100 milionů dolarů, pocházející z příjmů drogového kartelu. Vyloupení schránky mělo být záležitostí několika minut, kdyby se v podzemních prostorách banky zrovna nenacházel Bernard. V bance začíná boj mezi členy gangu a zabijákem Bernardem, do kterého zasahuje losangeleská policie řízená zkorumpovaným federálním agentem Sinclairem (John J. York). (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (11)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V příběhu jsou dva dějové motivy. Jeden je o obyčejné loupeži banky a druhý o sériovém vrahovi vyřezávající ze svých obětí oči. A co je pojítkem? Právě fakt, že jsou všichni ve stejnou dobu v oné bance a venku už je připravená policie. Takže tu máme spojený akční motiv s hororovým a kupodivu se navzájem nejen neruší, ale dokonce se velmi dobře doplňují. Komiksový kabát dodává příběhu na atraktivnosti, takže nemá cenu se zabývat nelogičnostmi a klišé. Akčně hororová popkornová zábava není nijak složitá ani mimořádná. Proto je dějový vývoj značně předvídatelný, ale proč se kvůli tomu hned čertit. Režisér Mike Mendez odvedl dobrou práci. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nevím zda je to béčko céčko či co, ale je to docela dobrý. Děj je toto: Všichni se zavřem do baráku, kterej je trochu bludišě, každej máme svoje zájmy a důvody. Někdo má oči, někdo ne, někdo je má a mít nebude.. No a pak se navzájem dokonale vyvraždíme. Bernard je supermagor. Jinak jsou ty postavy docela přiblblý, některý jsou dost nesmrtelný. Dočasně... Ale to vůůbec neva, protože i přes dokonale prázdnej děj se na to dá čučet, a dokonce to má prima konec. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, že nebýt to tak strašně laciné, opravdu to mohl být dost cool film. Začátek, když lupiči jako první věc zahodí masky a prohlásí, že všechny pozabíjejí, je sice trochu natvrdlý, ale dál už je scénář mnohem kvalitnější, než by kdo čekal a přináší nečekané zvraty, fungující vtipy i znepokojivé monology Rollinsova sériového vraha. Právě Rollins je důvod, proč The Last Heist stojí za to vidět, a možná kdyby se děj výrazněji točil kolem něho, ztratil by se alespoň zčásti hendikep v podobně naprosto nedostačujícího budgetu, kvůli kterému to celé vypadá jako ročníková práce studenta FAMU. Ale i tak – ten vrah je skvělej a navíc je tu dost krve a hlášek, je to dobře napsané a skvěle to odsýpá. Jenom je třeba překousnout, že takhle levně to nedělá ani Asylum. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si film a potom sledoval recenzie a bola to chyba. Snimok je bez pribehu, hercov vysypali zo smetneho kosa, absolutny chaos, kamery asi boli rozostavene v miestnosti a nikto ich neobsluhoval, vsade kopec nabojov a krvi bez napetia nejakych detailov alebo aspon zrozumitelnych dialogov. A seriovy vrah vyrezavajuci ocne bulvy nazvu okennym vrahom, chyba je aj v nazve zanru treba tam doplnit smetisko a zabity cas! ()

desade 

všechny recenze uživatele

Tak takúto amatérčinu som už dlho nevidel. Myslím, že filipínska produkcia amerických filmov zo sedemdesiatych rokov mala vyššiu úroveň (odporúčam dokument "Holky s mačetami útočí!"). Jedna hviezda je za to, že sa tu (aj keď asi nie zámerne) objavili aj humorné momenty. Ako napr. keď ostrelovač jednému z lupičov vystrelil jedno oko. Chudákovi Bernardovi potom jedno chýbalo do páru. Ale nakoniec mal párny počet, lebo ten blbeček Sinclair mu zase jedno rozšľapol kanadou (myslel som, že sa na ňom šmykne, ale vybalansoval to). Sory, že som vás pripravil o všetky dva humorné momenty, ale v popise je len "akčný". Film odporúčam. Po jeho zhliadnutí sa radi potešíte aj takými skvostami našej kinematografie, ako napr. "Nejmladší z rodu Hamrů". ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Při střelbě ve filmu byli zasaženi jen lidé. Nikdo se během filmu netrefil do nábytku nebo do zdi. (kellne)

Reklama

Reklama