Reklama

Reklama

Don't Knock Twice

Trailer

Obsahy(1)

Po dlhých rokoch chce Jess (Katee Sackhoff) získať späť svoju dcéru. Chloe (Lucy Boynton) však z tejto správy nie je vôbec nadšená, keďže matka pri nej nebola vtedy, keď ju najviac potrebovala. Svojou nerozvážnosťou sa však Chloe dostane do problémov. Zaklope dvakrát na dvere domu, v ktorom býva stará čarodejnica, a tým prebudí nebezpečnú kliatbu. Jedinou nádejou na záchranu je totiž len jej matka. Otázkou ale je, či dve osoby, ktoré boli tak dlho rozdelené, sú schopné spojiť sa a poraziť temnú kliatbu. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

stration 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Zápletka není nijak komplikovaná, ale dobře zpracovaná a ozvláštněná napjatým vztahem matky a dcery, kde obě pikají za své hříchy z mládí. Film těží hlavně z dokonalé hororové atmosféry, která je místy hustá jak mlha, která by se dala krájet u Rákosníčka. Závěrečný twist je povedený, až vás zamrazí v zádech. Don't Knock Twice je prostě velice chutná jednohubka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po čase konečně nějaký kvalitní hustoatmosférický horror. Tedy ne že bych se při něm snad bál, to opravdu ne, ale vidět ho někdy v předpubertálním věku, mám nejspíš zaděláno na solidní noční můru. A že mi v něm příliš nesedla Katee Sackhoff jako nervní umělkyně, protože ji mám už asi navždy zaškatulkovanou jako namachrovanou chlapici s bazukoidem z Battelstar Galactica, je jen a jen můj problém, objektivně zahrála výborně. I její sympatická filmová dcera. Dobrá zápletka s překvapivým rozuzlením, skvělá hudba, tedy skvělá celá audio stopa, včetně všelijakých těch zvuků i pazvuků, bez kterých by možná tenhle horror zase až tak horrorový nebyl. Trochu víc zapracovat na výpravě, a bylo by to ode mne na plný počet... Vlastně ani nevím, jestli to bylo výpravou, nebo interiéry, nebo exteriéry, nebo kamerou, ale film mi místy přišel takový nějaký vizuálně nevýrazný a chudý, statický, jakoby snad televizně působící... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mi moc záživná nepřišla. Sledovat dramatickou vložku v podobě chladného vztahu matky a dcery není ničím výjimečným a zvláště když se tomu věnuje podstatná část děje. Sice se díky několika indiciím dozvíme, proč k tomu došlo, ale chyběly mi potřebné emoce, které režisér prostě nedokázal pořádně prodat a hlavně přenést na filmové plátno. Navíc mi ani jedna z ženských postav nebyla zprvu moc sympatická. To se v průběhu filmu sice zlepšilo, ale ani tak jsem z toho moc „odvařený“ nebyl. O to víc jsem se soustředil na to, co že se skrývá za dveřmi, na které nemáte klepat dvakrát. Babayaga jak si jí pamatujeme třeba z Mrazíka, to každopádně nebyla – což bylo mimochodem dobře. Nicméně již po prvním letmém seznámení v poblikávající chodbě mi bylo jasné, že tady máme klon hned několika postav z jiných filmů a originalitou to teda každopádně moc nehýřilo. Směs Samary/Sadako (Kruh), Kayako (Ju-on), bytost z filmu Lights Out, nicméně vypadala v ponurých scénách docela slušně a do ranečku dostala i pohybové kreace svých slavnějších předchůdkyň. Z toho samozřejmě vyplynulo i to, že se na scéně konečně objevila hororová atmosféra a nějaké ty lekací scény. Jejich dávkování však nebylo v takové míře, abych se z toho posadil „na prdel“ a krčil se strachy někde v koutě. Nicméně zlepšení tu bylo, o tom žádná… Zhruba od chvíle kdy jsou Jess i Chloe terorizovány temnými silami v jejich domě, si mě tento film nakonec získal na svou stranu. Atmosféra se zlepšila, stejně tak i herecké výkony obou dam a já tak netrpělivě očekával gradující finále. O tom jestli bylo vydařené, se dá sice dost polemizovat, ale každopádně nebylo nejhorší. Dle docela vysokého hodnocení jsem však očekával o dost lepší podívanou, než se mi nakonec dostalo. Britové tak bohužel stvořili jen další průměrnou záležitost, která do mé TOPKY určitě patřit nebude. 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V časoch tých najstereotypnejších ducharín ma vždy poteší, keď sa v podobnom type filmu objaví aj nejaký trochu odlišný záporák, či už nejaký démon alebo v tomto prípade čarodejnica, tentoraz sa navyše jedná o britskú produkciu, od ktorej mám vždy trochu väčšie očakávania, preto som si Don't knock twice nemohol nechať ujsť a nakoniec to nebolo zlé, ale aj tak sa nezbavím trochu rozporuplných pocitov. Prvá tretina mi sadla až prekvapivo dobre, zápletka pôsobí zaujímavo, film sa môže oprieť o sympatické a v rámci žánru aj pomerne prepracované postavy, či už v podaní Katee Sackhoff alebo aj jej dcéra, tieto dve tu majú zaujímavo podaný vzťah a hlavne výborne funguje aj po hororovej stránke, atmosféra sa vydarila, čarodejnica si minimálne svojim vzhľadom vie získať rešpekt a jednotlivé hororové sekvencie sú dostatočne pôsobivé. No potom to už upadne do priemeru, pozerať sa na to dá, ale film ani moc negraduje, čo už platí až do úplného záveru, aspoň finále v hororovom žánri očakávam trochu dynamickejšie, hororová stránka sa už úvodu nevyrovná a celé mi to prišlo síce prehľadné, ale aj tak zbytočne prekombinované, pričom ani to pátranie po pravde mi neprišlo tak atraktívne, ako väčšinou. A preto ma aj záver skôr sklamal. Ale ten vzťah s dcérou si tu neustále drží svoju kvalitu a tak aspoň po tejto stránke som bol zvedavý, ako to celé dopadne. A zo zvyšných postáv už zaujme iba detektív. Inak režijne môžem prakticky len chváliť, mám rád tieto malé horory, ktoré nepotrebujú veľký rozpočet, ale aj tak vyťažia maximum, aj keď v tomto prípade skôr len tú prvú tretinu. Takže nakoniec som trochu sklamaný, po úvode som čakal určite viac, ale to jedno pozretie neľutujem, na ten lepší priemer to stačí. 63% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mě docela překvapujete, lidi. Po delší době se objeví dobrý, skoro až starosvětský horor s klasickými postupy strašení, a spousta z vás si jen stěžuje na všemožné vykrádání a absenci originality. Vážně jste u duchařiny něco takovýho čekali? DNESKA? Pokud ale nepatříte k rejpalům a chcete se na hodinku a půl "jenom" pobavit, existuje solidní pravděpodobnost, že vás tahle novinka nenasere. Je totiž docela prima sledovat horor, u něhož vám hlavní postavy nejsou úplně u zadku i přes to, že příběh nabídne pár logických kopanců. Každopádně, atmosféru to má moc pěknou, občas je to poměrně strašidelný a tentokrát nevadí ani pídění se po pravdě, s čímž navíc souvisí i příjemný závěrečný twist. Zkrátka nemám důvod nadávat, bavilo mě to a tečka. (70%) ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno