Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři komedie Na samotě u lesa, Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak, humornou formou popisují různé typy tzv. chalupářů. Většinu postav napsali přímo pro jejich představitele, mezi nimiž vyniká především Josef Kemr v roli dědy Komárka. Manželé Lavičkovi, půvabně ztvárnění Danielou Kolářovou a Zdeňkem Svěrákem, jsou sváděni touhou po získání chalupy dědy Komárka, kterou však majitel, jak se zdá, jen tak neopustí. Vše nakonec vyřeší jejich děti, které si starého Komárka zamilují a začnou ho považovat za svého skutečného dědu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (813)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Prachobyčejná lidskost. Jubilejní desátou projekci jsem si náhodou střihl hned po Hopperově Bezstarostné jízdě a oba jinak zcela nesourodé filmy se mi v hlavě pustily do křížku. Nespoutaná volnost versus omezená, ale hřejivá, kapka lidství. Na jedné straně stojí vášně a touhy prchavý, na straně druhé kousek obyčejnýho pocitu štěstí z drobných radostí neméně obyčejného života. Zatímco Easy Rider ve mně vzbuzoval melancholickou náladu z dávno zapomenutých snů, Na samotě u lesa mi zase připomnělo, že i můj život je v naprostém pořádku. I takhle se totiž dá a s úsměvem, a to i když vám občas ve "struku tvarohovatí mlíko". Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

tron 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že ma asi nikdy neprestane udivovať, ako neskutočne nahláškovaný je tento film. Ešte sa ani poriadne nezačnú úvodné titulky a už je tam aspoň desať geniálnych hlášok a tri skvelé situácie. K tomu parádne hlavné, i vedľajšie postavy a postavičky, krásna dedinská výprava vracajúca niektorých z nás naspäť do detstva, ktoré sme často trávili na dedinských chalupách uprostred lesov. Toto je proste absolútne božia pecka. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Z tohoto úsměvného filmu doslova číší pohoda, idyla a poetičnost. Dobré herecké obsazení (pan Kemr byl bezchybný :-)), spousta úsměvných situací a skoro lidových hlášek. Tu známou větu dědy Komárka znovu omílat nebudu, ale hodně se mi líbilo vyprávění mlynáře Zvona při mlení mlýnského kola, z chutí bych si ho poslechl znova...;-) Zasloužených 5*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kozo, kozička, kanálie..“ Jsem si vědom, že svým hodnocením budu uvržen na samotku do lesa, leč pro několik neúspěšných pokusů oblíbit si tento Menzelův snímek si nemohu zkrátka pomoct. Důvody můžou být pečlivě artikulující Svěrákův Olda, spousta hluchých míst ve srovnání třeba se střediskovými Křečovicemi, nebo (teď píchnu politý limonádou do hnízda plného frustrovaných vos) mě prostě jen odradil ten příklon k cimrmanovskému humoru, který kulantně řečeno nevyhledávám.. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Občas jsem měl dojem, že sleduji rodinnou VHSku z prázdnin u babičky, teda ne že bych spal se slepicemi, dostával facku od sklápějící se postele, štípaly mě psí blechy, které na člověka údajně nelezou, ani jsme nedávali buchty na okno, aby si na nich pošmákla kdejaká koza, to ne. Ale ráno mě dědeček budil cirkulárkou, když chcalo, tak zkrátka chcalo, po funuse se v noci hrálo na housle, kosa jela jako kolovrátek a krávy se dojily jen těmi, kdo to uměli. Vstávalo se brzy a kdo spal déle jak do 8:00, byl za exota. Chladič byl děravý, zedníci makali za pivo a tou starou škodovkou se jezdí dodnes. Prostě film, který je tak normální, až je pěkný. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (64)

  • U dědy Lukšíčka, předobrazu dědy Komárka (Josef Kemr), rodina Svěrákova na léto bydlela a on jim slíbil, že jim chalupu prodá. Nakonec to však nedopadlo. (sator)
  • Hlavní lokací byly Obděnice patřící pod nedaleké Petrovice, vzdálené třináct kilometrů od Sedlčan. Chalupa dědy Komárka (Josef Kemr) se nacházela na samotě zvané Svídí asi kilometr od obděnické návsi. (Duoscop)
  • Záběr, ve kterém Lavičkovi odjíždějí z Prahy na chatu, a ve kterém Daniela Kolářová (Věra Lavičková) musí potupně prosit ostatní řidiče o to, aby je vpustili do vozovky, byl natočen na rohu ulic Revoluční a Klimentská v Praze. Lavičkovi pak bydlí na adrese Klimentská 1204/8 na Novém Městě v Praze. (Posheidon)

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama