Reklama

Reklama

Blíží se Vánoce, a tak většina lidí touží po setkání se svými rodinami. Na cestách je mnoho těch, kteří jedou na svátky domů. Tunelem v norských horách přejíždí kamion přepravující plyn. Stane se nehoda a všichni, kdo se tam v té chvíli nachází, rodiny, turisté, teenageři jedoucí na Vánoce domů, zůstanou uvězněni pod tunami skal v absolutní tmě. Exploze cisterny zaplňuje tunel nebezpečným kouřem. Hasiči hrají o čas a každý v tunelu musí bojovat sám za sebe a poradit si jak umí. Čas neúprosně běží a šance na záchranu jsou čím dál menší. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (69)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný Katastrofický Thriller opět z Norska. Kamion s benzínovým tankerem havaruje v 9 kilometrovém tunelu o Vánocích a katastrofa je na cestě. Hasiči a záchranáři mají pokyny stát před tunelem, ale jakmile se jeden ze záchranářů dozví, že v tunelu je jeho dcera, tak pokyny a protokol jde stranou a situace se stává osobní a bere veškerou zodpovědnost na vlastní pěst. Film se rozjíždí sice pomaleji, ale počátek katastrofy je hodně efektní a nepříjemný, vizuálně je film na vysoké úrovni, herci hrají obstojně, napětí funguje a bavila mě i herečka z tísňové linky, která se chovala celou dobu profesionálně. Norové tyhle věci umí. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nejhorší práce na světě bude koukám dispečer/ka tunelu v Norsku pokud tam fakt jeden/jedna řídí celý týden tak potěš pánbůh. Jinak k filmu z těch severských katastrofických snímků snad nejlepší co jsem zatím viděl. Plusové body spoiler za smrt Ivara tomu jsem přál smrt od začátku kdy se tam objevil nemám rád takové ty nameděnce co si myslí, že jsou nejlepší na světě a zbytek je pro ně povl docela mě tím i překvapili to sem fakt už nečekal. Mínusové naopak spoiler za ty děcka kvůli dvěma rozmazleným spratkom mohly umřít minimálně 4 lidi a jeden umřel být tím jeho otcem tak té její matce aspoň natáhnu, že kvůli nim umřel můj jediný syn je sice pěkné, že je zachránil někdo , ale místo nich mohlo přežít x dalších lidí na, které se dotyčný vysral (a ať mě nikdo netvrdí, že všeci byly už mrtví) P.s. 1 ohledně těch hasičáků to mě zaujalo nejvíce pokud ho někdo vytáhne tak skočí kontrolka, že hoří , i když hořet nemusí (dispečer/ka to nepozná) tak, že pokud by tam začalo hořet auto třeba a ti lidi by to hasily těma hasičáky vyskočilo by , že hoří aj kdyby nehořelo to by mohl/a ignorovat a kdyby to vybuchlo nedozví se tím pádem nic o počátcích požáru P.s. 2 to tam jako fakt nemají kamery to fakt hledím teda pokud je to pravda P.s. 3 až to někdy Stallonneho přestane bavit točit Ramba a Amíci budou chtít pokračovat třeba Rambem 10 tak hlavní herec by byl dobrý adept na jeho roli přežije udušení pád kamenů z výšky i pád větráků lepšího hrdinu momentálně nenajdete :-) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný snímek využívá klišé, kdy sledujeme problém rozbité rodiny na pozadí katastrofické události. Steinovi (T. Harr, co vypadá jako nefalšovaný viking) se po úmrtí manželky nedaří najít společnou řeč s dospívající dcerou Elise. Vše se ještě komplikuje tím, že si našel novou přítelkyni Ingrid. Elise se s novou macechou nehodlá smířit. A pak přijde zatěžkávací zkouška v podobě katastrofy v jednom z tunelů. Nejnapínavější mi přišel moment, kdy Stein zjistí, že dcera je v tunelu. V rámci žánru slušně udělané, Norsko mám rád, takže přidávám bod, který ale nakonec musím strhnout za ty větráky. Mně tenhle kalkul tentokrát nebavil. Oddechovka na jedno podívání. Záběry na norskou krajinu neměly chybu. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčší nervák. Rozjazd pomalší, čo mi osobne nevadí, pokiaľ sa potom pekne pritvrdí, ale toto sa po celú dobu tak nejak šmochtalo, nič zas tak hrozné sa tam ani nedialo, aj keď tam bola citeľná snaha o reálne vykreslenie podobnej situácie. Žiaľ postupne ma čím ďalej tým viac sralo nekonzistentné tempo filmu, zbytočne prerušované pre film nepodstatnými postavami a scénami okolo nich, ako napr. neurotický debílek s malým Jozefom na tesle, fialový emo transsexuál alebo čo to malo byť, či syn starostu s neustále vypúlenými očami, ktorý sa silou mocou chcel hrať na záchranára a nakoniec, keď na to došlo, chytil facaka od betónového panelu a bolo vymaľované. Zato rozhovor malých detí uväznených v tuneli s operátorkou boli fakt na zimomriavky a hlavný hrdina sympaťák, to potiahli hore. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Norsko, země plná chladu, sněhu, a taky chladnokrevných charakterů. Ale taky plná hor, a tunelů, které skrze tyto hory vedou a usnadňují setkání se svými blízkými. Ale jen do okamžiku, než se v jednom z takových tunelů převrátí kamion vezoucí hořlaviny, a z tunelu se stane smrtonosná past pro všechny ... V první polovině filmu jsem uvažoval o maximálním hodnocení - skvělé záběry zasněžené přírody, sympatičtí (na norské poměry) herci, takové to ticho před bouří naznačující, že se velmi brzy začne něco dít. Brilantní. Jenže - pak se skutečně něco začalo dít, a celé se to zvrtlo. Jako že chápu, že v podobné situaci by se asi taky člověk nechoval úplně logicky, ale chodit furt sem a tam, chvilku se schovávat před kouřem v autobuse, a za chvíli zas courat po tunelu. Jít se schovat do úkrytu a pak zase zpátky - proboha proč. A když už se tam tak courám, nebylo by lepší se courat směrem k východu? Nebo zkusit sednout do jakéhokoliv vozítka, a zkusit vycouvat? Ne? Jsem rád, že jsem tento film viděl (minimálně první polovinu), ale znovu si jej už nepustím (a v autobuse jedoucím Norskými horami už vůbec ne).. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Ve 22. minutě stojí u naloženého auta tři lidé, ale v následujícím střihu už je cesta prázdná. (Duoscop)
  • Ve 22. minutě vydíme odtahové auto, že stojí šikmo přes cestu. V dalším střihu už je ale ve svém pruhu a připravené odjet. (Duoscop)

Reklama

Reklama