Reklama

Reklama

Únos

(TV film)

Obsahy(1)

Je pozdě večer a rodiče mladé dívky (B. Bohdanová a J. Sovák) ještě nespí. Čekají na návrat dcery (E. Čeřovská), která se opozdila. Pro ukrácení chvíle vedou debatu nad knihou, kterou paní právě dočetla. Šlo o detektivku o únosu, jako výkupné byla požadována značná částka. Nakonec se v debatě dostali tak daleko, že se začali hádat, co by udělali oni. Otec tvrdil, že vydat takovou sumu je čiré bláznovství. V té chvíli se ovšem dcera vrací potichu domů a celou debatu tajně vyslechne. Postoj rodičů ji velmi zamrzí, a tak se rozhodne je vyzkoušet. Se svým přítelem zinscenuje falešný únos, telefonem žádají výkupné… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jeden ze starých, časem zapomenutých, bakalářských příběhů. Rodiče Sovák s Bohdanovou netrpělivě očekávají svoji dceru, která se ne a ne vrátit. Spíše je netrpělivá matka než otec. Ovšem její proslovy ke svému manželovi jsou tak protivné, že i doposud klidného otce vyvedou z míry. A pak najednou zazvoní telefon... Je to klasický, průměrný bakalářský příběh. Sovák s Bohdanovou hrají tak klasicky televizně. Žádná sláva a ani průser, stejně jako celý tento film. Co ovšem zamrzí, že je to ještě černobílé a opravdu se na to vlivem té špatné barvy nehezky dívá. [6. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dobová moralita, která stojí za pozornost snad jen pro poněkud neobvyklé spojení Blanky Bohdanové s Jiřím Sovákem, jejichž manželská dvojice překypuje přirozenou energií a charismatem. Jinak nic moc, spíš nic než moc. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mdlý příběh, vypadající silně vyfabulovaně. Sovák s Bohdanovou jsou fajn, ale kromě jejich dialogů moc příběhu nevěřím. Nejvíce mi ovšem scházel humor. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Škoda, po prvotním dialogu to vypadalo tak nadějně. Taková nesourodá a neobvyklá dvojice jako Blanka Bohdanová a Jiří Sovák a přitom jim to docela ladilo. Ten úvod sliboval skutečnou zábavu. Jenže pak dílko spadlo do hlubokého průměru a já si připadal jako dítě, kterému dospělý slibovanou švadnu schválně zatrhl. Umím si představit, jak by mohli tvůrci rozpohybovat příběh tím, že rodiče obvolají policii a ta postaví na nohy město a kolik zapletených a komických situací by mohlo nastat. Leč...potenciál využit nebyl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama