Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po Peppermint, konečně přišla na řadu další ze silných žen, co se umí ohánět bouchačkou i lokty. Musím se ale přiznat, že z mírného zklamání. Vždy se snažím na omáčku okolo nahlížet z několika úhlů. Zde ji však nerozumím. Linka s alkoholem? K čemu... Linka s rodinou, k čemu? Nic nebylo dotažené. Přitom stačilo jen málo. Příběh s otcem měl být natočený. Ne převyprávěný. Na to by mohl navazovat střípek života plný drog a alkoholu hlavní hrdinky a poté trénink vedený Malkovichem (náhradním otcem). Tím by se dostal do podvědomí vztah, jaký musel mezi Avou a jejím mentorem vzniknout. 8 - 10 minut záběrů? Příběh by hned dostal jiný rozměr. Akce je fajn, ale nemohl jsem se ubránit dojmu, že je až příliš strojově navržená dopředu a nesmělo se uhnout ani o píď. Třetí hvězdičku dávám za to, že film neukazuje, po dlouhé době na to, že hlavní postavou je žena ve světě mužů. Ale že to je prostě žena a víc není třeba říkat. V dnešní době extrémů je to velmi příjemné. 55 procent. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když nevíte, jestli vanilkovou nebo čokoládovou? Mno, tak tady evidentně nevěděli, jestli likvidace zabijáka nebo existenciální drama alkoholičky. Fakt mazec, když vidíte takovou srajdu. Je teda plus, že je to větší srajda než většina srajd, které se dějí v poslední době. Protože můj život je taky existenciální drama....jenže já o tom aspoň netočím debilní filmy. A to je mé plus, kdežto pro tento snímek velké minus. Srajda. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. Film na stejný brdo jako Rudá volavka, Atomic Blonde nebo Anna, tady zase pro změnu kosí neschopné chlapy padesátikilová Ava, která je sice sexy, ale to je tak všechno. Ava je totiž nesympatická píča, který co vteřinu přejete smrt. Co tam v roli úplného joudy dělá takový Common mi je záhadou, Colin Farrell hraje buď v hrozných filmech, úplných sračkách a nebo topovkách, naštěstí tady aspoň hraje docela zajímavou postavu a díky jeho super bitce s Malkovichem sem tomu taky přidal hvězdu, co měl ovšem znamenat ten konec, to mi hlava ty píčo nebrala, strašně sem se modlil, aby tu debilní píču vyhodil ze třicátýho patra hotelu. A Ioan Gruffudd přešel od hlavních rolí v komixových blockbusterech k mini rolím ubrečených podnikatelů, kteří dostanou kulku. Veselé konce. No prostě sračka, ty 2* zpětně vlastně nechápu. 30%. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Prvý blockbuster natočený po celosvetovému výpadku s nabombovaným castingom a takáto slabota?! Síce dramaturgia tu nebola až tak zlá, akcia (na západné lenivé pomery bola ok), ale ten scenár bol... ach bože, tak strašne LAME! Vôbec neviem pochopiť ako niekto mohol zhodnotiť, že ok, bývalá addict persóna sa dala do armády, potom na assassina a na koniec rieši rodinný blábol. Krch! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ďalší pokus o vytvorenie "Atomic Blonde 2". Zobrať oceňovanú herečku a urobiť z nej akčnú hrdinku. Jessica Chastain je nezaujímavá v neakčných a nepresvedčivá v akčných scénach. Väčšinu času sledujete skôr vzťahové tuctovky. Dlho sme sa nevideli, bola si ožralka, ty si bola hrozná matka a do toho je našrubovaná klasická zápletka o splašenej agentke, ktorú je treba odstrániť. Jediná postava, ktorú si dokážem predstaviť v zmysluplnom filme je tá, ktorú stvárnil John Malkovich. Zbytok sú len akési nástrely postáv, ktoré by v kvalitnejšom filme robili maximálne tak křoví v prestrelke. Túto zbytočnosť vynechajte, a radšej si dajte trioládu v zložení Anna, Rudá volavka, Atomic Blonde: Bez lítosti. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)

Reklama

Reklama