Reklama

Reklama

Sensoria

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Žena sa po ťažkých životných udalostiach nasťahuje do nového bytu. Spočiatku všetko prebieha, ako by sa dalo čakať. Mnoho vybaľovania a prvé stretnutia so susedmi. Niektorí z nich sú milí, ale nájdu sa aj takí, ktorí v nej vyvolajú zvláštne pocity. Jej psychické rozpoloženie nie je zrovna najlepšie, a tak sú u nej plač a zúfalstvo na dennom poriadku. Našťastie sa skamaráti s malým dievčatkom z paneláku, ktoré jej aspoň na chvíľu dokáže vyčariť úsmev na tvári. Ten však z jej tváre o chvíľu opäť zmizne, pretože panelák ukrýva mnoho temných tajomstiev, o ktorých sa nikto z obyvateľov nezmienil. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pointa i s jej rozuzlením boli celkom fajn, teda až na pár logických nezrovnalostí. Chýbala však tomu dobrá réžia, napätie, mrazivá atmosféra a i čo sa od hororu očakáva najviac - desivosť. Vo všetkých týchto smeroch išlo o podpriemernosť, strašne šedivé, sterilné a v ničom výrazné. 40/100 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud stále váháte, jestli se na Sensorii podívat, pokusim se vám celou tu švédskou hrůzu popsat. Hrdinka se nastěhuje do hnusnýho paneláku. V novym bytě vybaluje krámy, smutně kouká z okna a brečí. Společnost jí dělaj hlavně sousedi, co potkává na chodbě. Podezřelej chlápek, podezřelá babka, slepec, co vidí duchy - samá divná individua. Hrdinka si objednává čínu Sadako, má divný sny a z kohoutku kape voda. Další dny pere prádlo, brečí a potkává - jak jinak než - podezřele bledou holčičku. Mezitím z kohoutku kape voda. Z kredence občas spadne talíř a v koupelně zavrní elektrickej kartáček. To nejspíš ten otravnej duch. Co je však mnohem hrůznější, z kohoutku stále kape voda... Takže jak vidíte, je to skutečně děsivý horor. (30%) ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Dobrá severská atmosféra, divní lidi, děsivej barák, pěkná atmosféra a solidní hudba. To jsou klady filmu. Záporů je ale podstatně víc. Film trvá něco přes hodinu a čtvrt, ale táhne se jak smrad. Pointa je průhledná jak deset let nošený spoďáry a hlavní hrdinka není moc sympatická. Absence lekaček tomu taky moc nepřidá. Prostě promarněná šance a snaha snad o něco uměleckého. Mě to bohužel nechytilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Minimalistická strohá duchařina, která postrádá jak výraznější napětí, tak strašidelné momenty a k tomu je strašně předvídatelná. Nicméně v hlavní roli tu je celkem solidní herečka, obyvatelé paneláku jsou správně divní a především je tu hodně znát stará dobrá severská atmosféra a prospívá i rozumná stopáž. Snadno zapomenutelný lehký nadprůměr. 55% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

U novodobých haunted house hororov je oproti iným subžánrom podľa mňa obzvlášť dôležitá nadupaná vizuálna stránka. Ak chcú byť úspešné, je nevyhnutné, aby disponovali kvalitnými trikmi a maskami, účinnými ľakačkami či nutnou porciou gore. Švédska Sensoria nemá nič z toho - duchov tu predstavujú bežné ľudské zjavy a strachu či krvi sa divák tiež nedočká. Duchársky horor, ktorý nie je desivý, nemôže byť úspešný. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama