Reklama

Reklama

Kořist

  • USA Crawl (více)
Trailer 1

Nadějná plavkyně Haley Kellerová (Kaya Scodelario) není sebevrah. Do uzavřené zóny na Floridě, která se připravuje na jeden z největších hurikánů za posledních pár desítek let, se vypravila jen kvůli tátovi (Barry Pepper). Ten se snažil na poslední chvíli zabezpečit svůj dům, ale už měl být z oblasti dávno evakuovaný, přesto se neozývá. Haley ho najde v už částečně zaplaveném sklepě, v bezvědomí a těžce zraněného. Než ho stačí odtáhnout do relativního bezpečí, připomenou se nezvaní hosté, kteří jejímu otci to zranění způsobili. Stoupající hladina vody totiž výrazně rozšířila loviště zdejších aligátorů, kteří jsou poměrně hladoví a zvědaví. Situace je vážná a poměrně beznadějná. Hurikán udeřil naplno, sklep se plní vodou a Haley je jasné, že bude záhy čelit volbě, zda se utopit nebo nechat sežrat při pokusu o záchranu. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (406)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hororový specialista Alexandre Aja, vzal 2 herce, vložil je do zatopeného domu uprostřed uragánu a jako společnost jim přidal partičku aligátorů. Vznikla z toho překvapivě napínavá podívaná, které je méně krvavá, než by se dalo čekat, ale určitě je dostatečně povedená a i přes malou plochu na které se odehrává, má neuvěřitelně svižné tempo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí trailer, a kdybych žil jenom s ním, mohl bych si celou tu dobu, dokud bych si stále nepustil finální produkt, naivně říkat, že film bude po celých 80 minut stejně napínavý... jenže není, a i když se rozhodně nejedná o špatný zvířecí horor, stejně je to béčková blbinka, které prostě 4 hvězdy dát nemůžu. Kdyby se v tom méně kecalo, mělo by to sice o 20 minut méně, ale drajv by měl stokrát větší efektivitu. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nikdo po Ajovi nechtěl hnedka Čelisti krokodýlích filmů, ale... Tenhle kočkopes, který není ani dostatečně vážný a napínavý, aby mohl fungovat, ehm ehm, "seriózně", ovšem zároveň není ani dostatečně nablblý a přepálený, aby fungoval alespoň v guilty pleasure rovině (takových momentů je, bohužel, naprosté minimum), není ničím jiným než stokrát viděnou žánrovou tuctovkou bez náboje, nápadu a adrenalinu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Oddechová letní animal attack blbinka. Aligátoří survival odehrávající se během hurikánu kategorie pět zněl na papíře lákavě, zvlášť s Ajou za kamerou a produkujícím Raimim. To by to ovšem pánové museli pojmout temněji a hororověji. Crawl bohužel nemá moc koule, což je vzhledem k Ajově historii překvapivé. Gore naprosto mizivé, všechno je skryto buďto ve tmě nebo v přívalu šplouchající vody. Aligátoři vypadají občas trochu uměle, ale ne zas nějak moc. Hrozivější jsou spíš ty dialogy mezi otcem a dcerou. Brr. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Aja(jaj). Pan režisér promrhal další šanci na restart své po hříchu uvadající kariéry, k čemuž velkou měrou přispěla i tragikomická kvalita scénáře bratrů Rasmussenů. Crawl obsahuje natolik zásadní díry v logice, že místy vůbec netušíme, zda-li je snímek míněn vážně. Během prvotního setkání s aligátorem domácím jsem byl konsternován absurditou okamžiku, při scéně následující již pouze obracel oči v sloup. Aligátoři mají nejsilnější stisk ze všech žijících živočichů, takže obyčejné povrchové škrábance na končetinách hlavní hrdinky zkrátka nelze přejít mávnutím ruky. Jakožto zdejší žánrový expert tak musím tomuto po všech směrech bezzubému hororu udělit odpad. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Po posledním záběru začínají titulky za doprovodu písně „See You Later Alligator“, což docela vtipně navazuje na samotný děj filmu. Píseň složil a nahrál v listopadu roku 1955 Bobby Charles (vlastním jménem Robert Charles Guidry. Nicméně mnohem větší slávy s touto písní dosáhli Bill Haley & His Comets. Jejich cover verze této písně přitom byla vydána o pouhý necelý měsíc později. Našincům je jistě známá i česká verze písně „Nashledanou krokodýle“, přičemž existuje více verzí textu této písně. (Posheidon)
  • Suterény sú na Floride veľmi, veľmi zriedkavé, pretože väčšina štátu je na hladine mora alebo pod hladinou mora a pôda je prevažne piesková. (mivr)

Související novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Reklama

Reklama