Reklama

Reklama

You Should Have Left

  • Slovensko Mali ste odísť
Trailer

S manželstvom Thea a jeho oveľa mladšej manželky Susanny to nevyzerá dobre. Už dlho si navzájom nedôverujú a majú tajomstvá. Víkend s dcérou v odľahlom prázdninovom dome je posledným pokusom o záchranu ich krehkého vzťahu. Tam sa však Theo ocitne tvárou v tvár tajomnej sile, ktorá, ako sa zdá, vie o ňom a Susanne všetko. A začína sa hra na mačku a myš, v ktorej sa ocitnú oni dvaja. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čakanie na horor sa zmenilo na zakukanie sa do veľkých modrých očí Amandy a neblahú predtuchu že sa pánovi Slanina už rozpadne ksicht. Nestalo sa a tak najstrašidelnejšie, čo sme videli bol jeho vysušený krk. Tvrdenie, že Kevin Bacon vyzerá už 30 rokov rovnako je upozornením na akútny zápal očného nervu. Hoci nahatý prízrak sa mu snažil zlepšiť vizáž dávkou ústnej vody priamo do tváre, stále ostala len horká pachuť z nevydareného počinu, ktorému chýbala atmosféra a temné dusno. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Priemerná ducharina od Blumhousu na 1 pozretie s pár obstojnými atmosferickými momentami. Režisér David Koepp po vyše 20 rokoch znova spojil sily s Kevinom Baconom (podarené Ozveny mŕtvych) a pustili sa spolu do ďalšieho mysteriózneho hororu. Tentokrát to však nedopadlo tak slávne. Je to relatívne schopne natočené, dobre odohraté (najmä Kevin Bacon) a film ničím extra diváka neuráža. Rozbeh je pomalší, následne sa dočkáme prvých náznakov, že s domom (alebo hlavným hrdinom? alebo tým že Bacon má za ženu Amandu Seyfried ktorá vyzerá ako jeho dcéra?) nie je niečo v poriadku no stále je to len vo veľmi light forme. Do čisto hororového módu Koepp prepne až v poslednej tretine. Síce funkčne, ale predsa len trochu neskoro. Okrem Bacona na konci poteší i že príbeh do seba pekne zapadne ako puzzle a dáva zmysel, ale vo finále aj tak musím uznať, že potenciál s triom Koepp-Bacon-Blum bol omnoho väčší. 50% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Osvícení v Pokoji 1408, ovšem s laxním scénářem, zmatenými stopami a ve výsledku i nefunkčně dávkovaným napětím. Navíc s nejméně šťastnou úvodní scénou, která je pro pozorné spoiler maximálních rozměrů. Z lákavé variace na "Když se airbnb změní v hororové peklo" se stal rutinní a ve svých mechanismech a nastaveních extrémně nedotažený thriller. Škoda. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Klasický scénář hororu, který podle mě především těží z castingu ústřední dvojice. Jenže ta mi jako manželský pár neseděla. Pouze jednotlivě. Bacon na svůj krásný věk vypadá dobře, ale já si říkala, že je na něj o půl mladší Seyfried, která v dobrém světle vypadá o deset let mladší, prostě moc mladá. A ještě když mají dítě. Vím, jsou to detaily, ale když se koukáte na něco, musíte tomu uvěřit. Jenže potom, co se dostanou do toho divný domu, nic se neděje. Uteče hodina z hodiny a půl a jediná věc, která se stane nesouvisí s dějem. Tj děda zjistí, že mladá ženuška zanáší a tak v tom divným domě zůstane sám se svou dcerou. A začnou ten dům zkoumat. Že je nějakej divnej. Takže přijde něco, co je jedna lekačka, který jsem se nelekla. Jedna divná cesta, která nikam nevedla. A už vůbec ne ke strachu. A najednou bylo deset minut do konce. Škoda. Na konci jsem si sice řekla, že pointa byla dobrá. Ale ta cesta k ní se nepovedla. Ale fakta jsou fakta. Koukla jsem na to jenom kvůli obsazení :( raději koukněte na film Ve vysoké trávě :) jediná dobrá věc na tom filmu byl poslední rozhovor úplně na konci. A já nebudu lhát vážně jsem nepochopila, zda co řekl byla pravda, nebo lež, aby udělal dobrou věc. Protože v ten moment mě mrzelo, že film nenatočil někdo jiný. Protože už jsme všichni viděli spoustu filmů, kde pointa vyšla najevo v posledních deseti minutách, ale to mě do té doby alespoň mrazilo. Tady ne... :( ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

David Koepp s Kevinem Baconem se po Ozvěnách mrtvých opět sešli na poli hororu, tentokrát jde ale o méně zářnou spolupráci. První polovina filmu funguje velmi dobře, seznamování s postavami probíhá v náznacích, herecké výkony jsou dobré a interakce hlavní postavy s divnými úkazy v domě a bizarním chováním lidí, se kterými přijde do styku, docela dobře baví. Po technické stránce jde taky o dobře odvedenou práci. Ovšem je to scénář, co v druhé polovině začíná silně pokašlávat a finální rozuzlení je pak už z čistě tradičního soudku a nemůže ničím nikoho překvapit. Nad průměrem to celé drží jen velmi dobrý Kevin Bacon, kterému bohužel měl David Koepp poskytnout víc materiálu, s kterým by mohl pracovat. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Keď sa Theo (Kevin Bacon) pozrie na telefón svojej manželky, vidíme, že poskytovateľom siete je EE. Kevin Bacon je tvárou EE a vo svojich reklamách vystupuje od roku 2012. (Pat.Ko)
  • Toto je prvá americká filmová adaptácia románu Daniela Kehlmanna. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama