Reklama

Reklama

You Should Have Left

  • Slovensko Mali ste odísť
Trailer

S manželstvom Thea a jeho oveľa mladšej manželky Susanny to nevyzerá dobre. Už dlho si navzájom nedôverujú a majú tajomstvá. Víkend s dcérou v odľahlom prázdninovom dome je posledným pokusom o záchranu ich krehkého vzťahu. Tam sa však Theo ocitne tvárou v tvár tajomnej sile, ktorá, ako sa zdá, vie o ňom a Susanne všetko. A začína sa hra na mačku a myš, v ktorej sa ocitnú oni dvaja. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Klasický scénář hororu, který podle mě především těží z castingu ústřední dvojice. Jenže ta mi jako manželský pár neseděla. Pouze jednotlivě. Bacon na svůj krásný věk vypadá dobře, ale já si říkala, že je na něj o půl mladší Seyfried, která v dobrém světle vypadá o deset let mladší, prostě moc mladá. A ještě když mají dítě. Vím, jsou to detaily, ale když se koukáte na něco, musíte tomu uvěřit. Jenže potom, co se dostanou do toho divný domu, nic se neděje. Uteče hodina z hodiny a půl a jediná věc, která se stane nesouvisí s dějem. Tj děda zjistí, že mladá ženuška zanáší a tak v tom divným domě zůstane sám se svou dcerou. A začnou ten dům zkoumat. Že je nějakej divnej. Takže přijde něco, co je jedna lekačka, který jsem se nelekla. Jedna divná cesta, která nikam nevedla. A už vůbec ne ke strachu. A najednou bylo deset minut do konce. Škoda. Na konci jsem si sice řekla, že pointa byla dobrá. Ale ta cesta k ní se nepovedla. Ale fakta jsou fakta. Koukla jsem na to jenom kvůli obsazení :( raději koukněte na film Ve vysoké trávě :) jediná dobrá věc na tom filmu byl poslední rozhovor úplně na konci. A já nebudu lhát vážně jsem nepochopila, zda co řekl byla pravda, nebo lež, aby udělal dobrou věc. Protože v ten moment mě mrzelo, že film nenatočil někdo jiný. Protože už jsme všichni viděli spoustu filmů, kde pointa vyšla najevo v posledních deseti minutách, ale to mě do té doby alespoň mrazilo. Tady ne... :( ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak to byl slušný fail. Nečekal bych, že z produkční dílny Blumhouse Productions a s takovým nadupaným hereckým ansámblem může vzejít tak nudný finální produkt, který nemá absolutně co nabídnout. A ještě se pod to podepsal David Koepp, jenž za svou režisérskou kariéru už natočil bezpochyby vydařenější snímky. Celý film působí levně, prvoplánově, snaží se zalíbit divákovi jen za přispění různých skřípavých zvuků a laciných lekaček......to promiňte, s tím mě jaksi neuchvátíte. Jak jsem již zmiňoval, tak jména zní našlapaně na papíře, ale ve výsledku herci skoro nemají co hrát, nejvíce kladně mě překvapila ta malá holčička, jo, ta to zahrála na svůj věk přímo lahůdkově. Jinak slabota. Z toho příběhu se dalo vyždímat více, viděl jsem v tom obrovský potenciál, ale ten závěrečný plot-twist, jenž s vámi měl pořádně zamávat a vy jste si jen měli říct wow, ten byl spíše k smíchu (nebo k pláči ?). Hodina a půl ztraceného času. Za mě dávám 31 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Máma, táta a dcera přijíždí na samotu kdesi ve Walesu a v domě se krátce po nastěhování začnou dít divné věci. Necelou polovinu filmu Koepp bruslí okolo minulosti hlavního hrdiny, aniž by se nějak doslovněji vyjádřil. Sice chápu, že pokud by odkryl karty dřív, vše by bylo jasné i méně bystrému divákovi, ale na druhou stranu v důsledku toho se prvních 45 minut nic moc nedělo. Nicméně jakmile se příběh stal předvídatelným, bylo se na co dívat a hrátky s podivným domem či snové pasáže mě hodně bavily. Jen jsem měl problém s postavou dcerky. Avery Essex jí sice zahrála skvěle a roztomile, ale jsem si zcela jist, že pokud by se svými démony otec musel prát sám, byl by film mnohem intenzivnější a neustrnul by v jakési light verzi. Herecky vše oukej a ačkoliv mi Bacon s Amandou Seyfried nepřišli jako konzistentní pár, bavilo mě se na ně dívat. 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Decentní psychologický Thriller s tradičně dobrým Kevinem Baconem a nádhernou Amandou Seyfried. Film plyne hodně pomalým tempem a krom závěrečné třetiny se nic moc zajímavého nestane, což já samozřejmě nemusím. Mělo/mohlo to být strašidelnější i atmosféričtější a ono se film o Horor spíše jen opírá. Alespoň řemeslo je zvládnuto s přehledem, snové sekvence jsou slušné a rozuzlení je poměrně zajímavé. Lehce zapomenutelný film, na který si nejspíš za týden už nevzpomenu. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5.5. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový mysteriózní film o jednom domě na venkově. Bát se nebudete, ale na chvilku vás záhada zřejmě zaujme, než vás zklame vyvanutí nápadu do ztracena místo finále - alibi, které se filmu snaží udělat vedlejší postava slovy "Mravenec nepotřebuje vědět, co je to katedrála," nefunguje. Bavili mě pouze dobří herci, příběh rodiny a problémů manželského páru je zajímavý a dobře napsaný, ale bohužel se tomu film nevěnuje. Reminiscence nedávného Netflix hitu The Haunting je spíš ke škodě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Toto je prvá americká filmová adaptácia románu Daniela Kehlmanna. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno