Reklama

Reklama

You Should Have Left

  • Slovensko Mali ste odísť
Trailer

S manželstvom Thea a jeho oveľa mladšej manželky Susanny to nevyzerá dobre. Už dlho si navzájom nedôverujú a majú tajomstvá. Víkend s dcérou v odľahlom prázdninovom dome je posledným pokusom o záchranu ich krehkého vzťahu. Tam sa však Theo ocitne tvárou v tvár tajomnej sile, ktorá, ako sa zdá, vie o ňom a Susanne všetko. A začína sa hra na mačku a myš, v ktorej sa ocitnú oni dvaja. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Režisér sa tu na môj vkus až príliš dlho zahráva s divákovou trpezlivosťou. Síce vytvorí celkom dobrú atmosféru neistoty, že niečo visí vo vzduchu a nie je v poriadku (buď so samotným domčekom, alebo s mysľou hlavného hrdinu... príp. aj aj), ale je to celé strašne spomalené, a pomalé horory nemám rád, lebo pri nich zaspávam. Bacon je našťastie kvalitný herec a ťahá tento film ako sa len dá, samotná pointa je taktiež zaujímavá a do mierneho nadpriemeru to vytiahla predovšetkým záverečná tretina, v ktorej sa konečne niečo začalo diať. V hodine dvanástej teda, lebo už som začínal rezignovať. Sklamaniu sa neubránim, čakal som to celkovo strašidelnejšie. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Hororová rutina s Kevinem Baconem. You Should Have Left má sice místy hodně sympatickou kameru a charismatického představitele hlavní role, jinak je to ovšem soubor okoukaných žánrových prvků přesně podle klasických šablon. Je sice fajn, že se tvůrci rozhodli spíše než z každého rohu skákat na diváka budovat temnou a mrazviou atmosféru, jednotlivé prvky ale nemají dostatek prostoru na to aby měly nějaký dopad ve filmu tak není až na samotný závěr nic, co by stálo alespoň trochu za zmínku. Jasně, závěrečná rekapitulace je v rámci možností fajn, neospravedlňuje ovšem jinak trochu nelogický postup. Jako spotřební zboží pro fanoušky béčkových hororů asi fajn, jinak ale čistý průměr. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod bol zaujímavý, pričom i mysteriózne základy boli položené vcelku fajn. Tiež sa nemôžem ubrániť pocitu, že to malo myšlienku, takže nejde iba o duchovne prázdny horor. Na druhú stranu som čakal trochu lepšie hororové prvky. Tiež tu nefunguje chémia medzi postavami, aj keď Kevin Bacon hral celkom zaujímavo. Vcelku spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

David Koepp s Kevinem Baconem se po Ozvěnách mrtvých opět sešli na poli hororu, tentokrát jde ale o méně zářnou spolupráci. První polovina filmu funguje velmi dobře, seznamování s postavami probíhá v náznacích, herecké výkony jsou dobré a interakce hlavní postavy s divnými úkazy v domě a bizarním chováním lidí, se kterými přijde do styku, docela dobře baví. Po technické stránce jde taky o dobře odvedenou práci. Ovšem je to scénář, co v druhé polovině začíná silně pokašlávat a finální rozuzlení je pak už z čistě tradičního soudku a nemůže ničím nikoho překvapit. Nad průměrem to celé drží jen velmi dobrý Kevin Bacon, kterému bohužel měl David Koepp poskytnout víc materiálu, s kterým by mohl pracovat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné mysteriózní drama o tom, že vlastní stín nás vždy nakonec dožene. Trojlístek Theo + Susanna + dcera Ella chce změnu, chvíli pro oddech, a tak si pronajmou v Anglii dům. I když má příběh pomalejší rozjezd, z drobných náznaků je jasné, že něco není v pořádku. Kdo z manželů dům na internetu skutečně našel? Mohou se Theovy noční můry stát skutečností, nebo zůstanou v říši fantazie? A proč vůbec Theo trpí úzkostnými stavy spojenými s nočními děsy? Tajemství, které si úzkostlivě střeží, začíná postupně prosakovat na světlo. A pak ten dům! Dům, co stojí na domu, který byl postaven na domu, co stál na domu, jehož základem byla kdysi věž, postupně ožívá a temnota se zdá být na dosah. Místy příjemná pochmurná atmosféra, solidní kamera, slušné herecké výkony, které táhne K. Bacon. Konec mě potěšil. Nic pro spěchající a milovníky třeskuté akce - 3,5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Toto je prvá americká filmová adaptácia románu Daniela Kehlmanna. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama