Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou osaměle žijících lidí... Původní divadelní hra maďarského autora Ference Karinthy se ve své době hrála na jevištích jako monolog pro jednoho herce. Televizní zpracování brněnského studia z roku 1971 upravuje formát do komorního dramatu, ve kterém se do popředí dostávají výkony dvou legendárních herců – Jarmily Kurandové a Stanislava Zindulky. Do vysílání zařazujeme úsměvnou inscenaci, která bez sentimentu odhaluje hlubokou potřebu lidského kontaktu a strach z osamocení. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Samota oblažuje, osamocenost bolí. On je sám. Ona je sama. On se nudí. Ona prodává klavír. Dva cizí lidé, které spojuje jen telefonní sluchátko. Oba herci, Jarmila Kurandová i Stanislav Zindulka, povýšili tento neobvyklý rozhovor, jakýsi tragikomický refrén bez konce, na výsostné dílo českého dramatického umění. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I hodina může být moc dlouhá. 1)  81letá Jarmila Kurandová a zejména 39letý Stanislav Zindulka předvádějí pěkný herecký koncert._____ 2)  Bohužel je však snímek minimálně dvakrát tak dlouhý, než by měl být. Je dosti předvídatelný a chvílemi jsem se dost nudil. Ani zmíněné herecké výkony nedokázaly mou nudu překonat. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Stanislav Zindulka v roce 1971 rozhodně nebyl legendární herec, jak tu v záhlaví prohlašuje Česká televize. Kdo ví, jestli tohle nebyla jeho vůbec první významnější role. Tím samozřejmě nemá býti řečeno, že je to zahrané špatně. Naopak. Problém je, že vyfasoval postavu psychopatického maniaka, alkoholika mluvícího s rybami, který stalkuje starou nemocnou babku. Předloha slabá, natočeno a odehráno dobře. ()

tein 

všechny recenze uživatele

Odporný příběh který ani vynikající výkony obou herců nezachrání. Nudící se psychopat z rozmaru obtěžuje a až psychycky týrá nebohou nemocnou starou paní. Za výkon herců dávám 1* ale jinak by si tento hnus zasloužil odpad už jen z principu. ()

Reklama

Reklama