Reklama

Reklama

Sto dvacet osm tisíc

(studentský film)
  • Česko 128 tisíc (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2018, 16 min

Obsahy(1)

Skoro každý desátý Čech starší patnácti let čelí v současnosti exekuci a každý den další a další lidé padají do dluhové pasti. Pro mnohé z nich neexistuje cesta ven, Karel ale stojí na druhé straně barikády - jeho prací je dluhy vymáhat. (Festival krátkých filmů Praha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jako chápu, o co se snaží, ale vybrat si na demonstraci něčeho ten nejextrémnější případ - matku samoživitelku s vizáží a vystupováním krásné vysokoškolačky - působí v důsledku dost lacině a vyděračsky. Rychlost, s jakou jí zkušený exekutor propadne, ve mně vyvolávalo dojem přání, co je otcem myšlenky. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený, solidně odehraný, ale jen těžko o skutečnosti vypovídající pohled do hluboké exekutorovy duše (navíc s podivným, prakticky nijak neznázorněným a neuchopitelným vnitřním bojem). Nakonec z toho vyznívá jediné: zlý systém nefunguje. Trošku banalitka. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Solidní zpracování, ale rámcově souhlasím s ostatními názory a přidám, že takhle by ve skutečnosti exekuce zkrátka probíhat nemohla. Ať už má na věc exekutor sebejiný názor. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdejaký článek z novin o exekutorských praktikách mi přijde napínavější. Velkým kladem je zde herečka Elizaveta Maximová, hraje naprosto skvěle a uvěřitelně. A pak je zde ještě skvělá scéna s balkonem (byť trochu předvídatelná). Ale jinak se autor bojí jakéhokoliv většího vyjádření, jen popisuje, nejde do hloubky, vlastně jen skládá vedle sebe fakta, která tak všichni právě z novin známe. Představte si také, že by v tom bytě nebydlela svobodná matka s malým dítětem, ale třeba chlápek v tričku a trenkách s manželkou v županu a s natáčkami ve vlasech, kteří se třeba zadlužili, aby měli na novou, větší televizi jak z reklamy. Jasně, tenhle film pracuje s citovým vydíráním. Tomu chlápkovi v trenkách by totiž divák nefandil a exekutoři by se asi taky chovali jinak. Ten nápad s polo found footage kamerou mi taky nepřišel nijak vtipný - obecně je tady kamera zcela mizerná a detailní záběry tváří jsou často nelichotivé i nefunkční. Celkově tedy jen nadhozené a nahozené téma, bez většího přesahu či hloubky, tak leda do sloupku v bulváru na neděli, aby si holky poplakaly. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako ano, určitou sílu to má, ale taky je to dost vyděračské. Vždyť si to vemte - exekutoři přijdou za ženou, co má malé mimino a nemá na zaplacení dluhů. Víc citově vydírat fakt nemohli, teda ženská ještě mohla mít pejska. Taky mi to přijde zbytečně vyhnané do extrémů a taky mi vadila kamera, která je úplně tupě rozklepaná (a jestli to mělo navazovat pocit realističnosti, tak ani náhodou). A ještě je to přehnaně šedé. Jinak souhlasím se všemi komentáři tady. 2* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Snímek posbíral řadu ocenění nejen na českých (Noc filmových nadějí – Cena pro nejlepší hraný film), ale i významných světových festivalech. FACT festival Budapešť ho ocenil Cenou pro nejlepší film. Snímek byl také uveden na nejprestižnějším filmovém festivalu světa v Cannes v sekci Cinéfondation. Zároveň se probojoval až do shortlistu cen britské filmové akademie BAFTA. (ČSFD)

Reklama

Reklama