Reklama

Reklama

Monos

  • Kolumbie Monos (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Monos je dechberoucí sága o přežití, odehrávající se v odlehlých horách Jižní Ameriky, zahalených do neprostupné mlhy. Film sleduje skupinu osmi mladých vojáků, chlapců i dívek, s přezdívkami jako Rambo, Šmoula, Bigfoot, Vlk a Bum Bum, kteří dohlížejí na americkou rukojmí Doctoru (Julianne Nicholsonová). Komando dospívajících dětí ve dne podstupuje vojenský výcvik a v noci se oddává radovánkám mládí. Jejich mise je stejně nejasná jako výhled do okolní džungle, a jelikož se velící důstojník do zapadlého koutu Amazonie vypravuje jen občas, vyžadovaná kázeň se začíná drolit. Náhlé rozkazy z centra Organizace mohou fungování prazvláštní jednotky rozvrátit úplně... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (62)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvých dvadsať minút treba byť trpezlivý. Potom sa to začne krásne rozplietať až k silnému finále, kde hrá výbornú kulisu voda. Príbeh deciek, ktorí ako vojaci strážia uprostred amazonskej džungle cudzinku je plný vnútorných neistôt, rozkolov a závisti. Burcovanie neudržateľnej sily, ktorá nakoniec systematicky hlavných predstaviteľov oberá o ľudskosť. Nie je to explicitné, nie je to ani nepríjemné. Čo je trochu škoda. Inak je to ale dobre spravený film. Formálna stránka aj herci - hlavne ku koncu krásne koexistujú a vytvárajú pocity, ktoré Landes u filmu zamýšľal predať. Zaujímavý počin. A je vtipné vidieť Moisesa Ariasa v netradičnej úlohe malého psychopata. Ušiel veľkú cestu od svojich začiatkoch v Hannah Montane. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že sa na film krásne pozeralo, viaceré obrazové výjavy boli úchvatné, lenže to, čo sa dialo na obrazovke, mi rozum nedokázal pojať a bytostne ma to nebavilo. A nezachránil to ani výborný, atmosférický soundtrack. Znovu sa mi potvrdilo, že akokoľvek skvelý audiovizuál na dobrý film nepostačuje. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu a fotiek z filmu to vyzeralo naozaj lákavo. Základ a princíp príbehu neboli vôbec na zahodenie, práve naopak - pôsobilo to originálne a zaujímavo. Ale ten výsledný efekt a také iracionálne afektívne stavy, ktoré sa tu diali - to bolo nanajvýš podivné a vďaka tomu išiel celý potenciál dole vodou. Vôbec nechápem na čo bolo dobré do toho ísť miestami až tak extrémne, a to tlačenie na pílu väčšinou žiadnemu filmu nepomôže - tu to platilo dvojnásobne. Jediné čo ma na tom ako tak bavilo, tak aspoň tá výprava (masky, kulisy, a pod.), inak fakt len ďalší z potencionálne zaujímavých kúskov utopených v podivnosti spracovania. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kolumbijská džungle jako výchozí prostředí pro tuhle těžko popsatelnou žánrovku je více než vhodná na to, aby se tu na relativně malém, ale zároveň rozlohou nekonečném prostoru rozehrála těžko předvídatelná partie, která je chvíli dramatická, chvíli zvolní, a která s každým dalším záběrem dokáže překvapit. Tahle partička děcek, která tvoří oddělenou jednotku povstalecké Organizace a mají dohlížet na jednu ženu, jež je rukojmím, je velmi nestabilní, emocionálně nevyzrálá a je zajímavé pozorovat psychologický vývoj jednotlivých postav, stejně jako to, jak se odvíjí samotný příběh. Je to vlastně jen tak trochu plynoucí sled událostí, ale je to po čertech zajímavý art, který mě téměř nenechal vydechnout, a který má tendenci vyniknout právě na festivalech. Jediné, kvůli čemu váhám v hodnocení je fakt, že mi film připomínal kombinaci filmové a románové klasiky Pán much, a britského thrilleru Jezero smrti. Ale to je jen nepatrný detail v jinak dokonalém a rozhodně překvapivém filmovém zážitku, který mi tento malý nenápadný kolumbijský film přichystal. [27. Art Film Fest Košice] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Obsah mne docela navnadil i některé docela zajímavé snímky v galerii potvrzující, že by mohlo jít o pořádnou survival akcičku ve stylu jaký mám rád. Tedy lidově řečeno až na krev. Protože skutečné survival záležitosti vždy až na krev jsou. Hned od počátku jsem byl lehce zmaten jak a kam si mám film zasadit do nějakého širšího kontextu. To víte, když máte rádi historii tohoto a minulého století a sledujete jakýsi válečný konflikt, máte potřebu nejprve si to celé někam zařadit. Po chvilce jsem z mnohého pochopil, že je to fikce a že o to tady vůbec nejde. A pak už jsem si naplno užíval přežívání oné partičky a to jak filmových hrdinů, tak herecké. Upřímně, to co jim naložili filmaři musela být asi pořádná nakládačka. Nejprve jakýsi hornatý mokrý a studený kout jakýchsi hor Jižní Ameriky a pak hned prádelna ve stylu opravdické tropické džungle, jejíž romantické představy většiny z nás ihned berou za své při pohledu na ten jeden velký dusný, vlhký tlející kompost. Ačkoliv jsem se oprostil od důvodů kde,kdo a proč a užíval si jak psychologii postav, tak samotné vynikající hraní mladých herců, přesto mi tam nějaká zásadnější nosná linka příběhu chyběla. A myslím si, že je to veliká škoda pro tento jinak velmi kvalitně natočený film. Dávám tedy za 3 opečené fláky hovězího na klacku. * * * ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Kolumbii, vrátane mesta Medellin či národného parku Chingaza. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama