Reklama

Reklama

Monos

  • Kolumbie Monos (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Monos je dechberoucí sága o přežití, odehrávající se v odlehlých horách Jižní Ameriky, zahalených do neprostupné mlhy. Film sleduje skupinu osmi mladých vojáků, chlapců i dívek, s přezdívkami jako Rambo, Šmoula, Bigfoot, Vlk a Bum Bum, kteří dohlížejí na americkou rukojmí Doctoru (Julianne Nicholsonová). Komando dospívajících dětí ve dne podstupuje vojenský výcvik a v noci se oddává radovánkám mládí. Jejich mise je stejně nejasná jako výhled do okolní džungle, a jelikož se velící důstojník do zapadlého koutu Amazonie vypravuje jen občas, vyžadovaná kázeň se začíná drolit. Náhlé rozkazy z centra Organizace mohou fungování prazvláštní jednotky rozvrátit úplně... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (61)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Absolutně největší letošní překvapení ve Varech. Nečekal jsem nic ale dostal jsem po vizuální a hudební stránce velice výjimečný film. Scéna oslavy u ohně byla tak strhující a hudebně dokonalá, že naskočila i husí kůže a kvůli tomu na filmy chodím. V části, kdy se děj přesune do džungle už to malinko tápe ale i přesto nevšední a příjemný zážitek. (KVIFF2019) ()

triberpaddy odpad!

všechny recenze uživatele

Palčivé otázky pro pětihvězdičkáře: 1) Kde se to dělo? 2) Kdy se to dělo? 3) Co se stalo s hlavními postavami? (vedlejší otázka za 10 zlatých bludišťáků - kdo byly hlavní postavy, odkud pocházely a jaký je jejich příběh?). Ajó, dyť na tom vlastně nezáleží! Ono to mělo "brutálně nabitý audiovizuál"! Asi jako 95% ostatních filmů v historii planety. ()

Reklama

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Za mňa slabé tri hviezdy. Možno nerozumiem umeniu, možno umenie nerozumie mne :)))))))) . Ale v každom prípade, pri tomto filme som to takmer nevydržal a keby neprišla v "poslednej chvíli" prvá akčná vojnová scéna, tak by som bol odišiel. Potom film nabral väčšie tempo, začal sa aj nejaký zmysluplnejší dej odvíjať a malo to miestami pekelne dobrú atmosféru a prekrásnu kameru/výpravu. Lenže mne to nestačí. Ja chcem, aby veci, ktoré sa tam dejú mali aj zmysel - aj keď skrytý, ale aspoň nejaký. Tu veľa vecí zmysel nemalo a to až tak, že som si hovoril WTF???. Možno to chcelo po mne príliš domýšľania alebo lúštenia alegórií, metafor a podobne, no na to ja bohužial nie som. Za atmosféru, niektoré vynikajúce dramatické a akčné scény diskutabilné 3* ale inak slabota. Asi ten ART skutočne nie je pre mňa. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvých dvadsať minút treba byť trpezlivý. Potom sa to začne krásne rozplietať až k silnému finále, kde hrá výbornú kulisu voda. Príbeh deciek, ktorí ako vojaci strážia uprostred amazonskej džungle cudzinku je plný vnútorných neistôt, rozkolov a závisti. Burcovanie neudržateľnej sily, ktorá nakoniec systematicky hlavných predstaviteľov oberá o ľudskosť. Nie je to explicitné, nie je to ani nepríjemné. Čo je trochu škoda. Inak je to ale dobre spravený film. Formálna stránka aj herci - hlavne ku koncu krásne koexistujú a vytvárajú pocity, ktoré Landes u filmu zamýšľal predať. Zaujímavý počin. A je vtipné vidieť Moisesa Ariasa v netradičnej úlohe malého psychopata. Ušiel veľkú cestu od svojich začiatkoch v Hannah Montane. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No ved dobre, dobre, odlahle hory Juznej Ameriky vyzeraju kul na prvy pohlad, len ja aj chcem vediet, o ake hory ide. Pravdepodobne Andy, je tam vsak este i Guyanska Vysocina - tiez splna predpoklady pre "odlahle zamlzene hory Juznej Ameriky". Kazdopadne rezisersky len priemer, komando deti pomaly v pralesoch dospieva a ...dalej nic, len chodia z A do B, C, D, E ...... nepochopil som ani aky zmysel mala ich vyprava, oficialny text distributora hovori o tom, ze ciel ich vypravy je nejasny .... 50 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Kolumbii, vrátane mesta Medellin či národného parku Chingaza. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama