Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

progression 

všechny recenze uživatele

Jak on to ten Annaud dělá, opět zdánlivě obyčejný příběh, ale v jeho podání opět neskutečný zážitek, na který se pěkně kouká. Překrásné filmové scenérie, nejlepší herci jsou samozřejmě zvířata, nezapomenutelný Freddie Highmore v jedné z prvních rolí, mnoho dalších neméně zajímavých mělo ještě následovat. Poutavý příběh dvou tygřích bratrů, každý je povahově jiný, ale jejich vzájemné pouto je velice silné a divák může přemýšlet nejenom o tom, jak by se chovali v mezních situacích i bráchové lidští. Tady ti lidští "hrdinové" prohrávají s těmi zvířecími silně na body a nejde jen o herecké výkony, ale daleko více i o zvířecí/lidské povahy i priority. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Annaud má patent na líbivost, která ale nepůsobí prvoplánově. Z jeho filmů dýchá jakési drsné, ale poetické estetično. Nad malými tygříky by se i solný sloup ustrnul, jak jsou roztomilí, a většině jejich lidských protějšků by jeden nejradši vyťal pořádný políček. O realističnosti tygřího chování v tomto filmu by se dalo polemizovat, ale to nepovažuji za překážku, když se na snímek budu dívat jako na drsnou pohádku, založenou na trpké realitě. Člověk totiž šelmám nerozumí. Stačí se rozhlédnout okolo sebe. ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za ty tygry (podle mě nejkrásnější a nejneuvěřitelnější zvíře planety). I kdyby to byla sebevětší hovadina, tak by se mi to prostě líbilo. Ale hovadina to naštěstí nebyla, spíš hezké zpestření vánočních svátků něčím jiným než trapnými novodobými českými pohádkami a americkými dojemnými slátaninami se Santa Clausem. ()

66JIRINA 

všechny recenze uživatele

KRÁSNÝ FILM - je mi smutno z komentářů, které zde čtu. "je to právě člověk, který se všude chová jako barbar" Ze 100.000 lvů je jich pouhých 5000 tisíc, tak, že k tomu není co dodat a zabíjení nám jde dobře. Proto hodnotím film, který byl věnován s láskou právě tygrům. Děkuji za milou podívanou do tváří takové šelmě, je nádherná, překrásná. Režisér a celý štáb má můj obdiv a dávám plný počet bodů. Milovníkům zvířat doporučuji. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné a musím jenom dodat, že v tomto případě klobouk dolů nad prací se zvířaty - a to dvojnásobně s ohledem na to, že se jednalo o mazlíčky pro jejichž jídelníček bychom mohli představovat zajímavé zpestření. Chvílema to sice nabíralo lehce kýčoidních tónů, ale popravdě mi to tady ani nevadilo. Ucházející rodinná zábava. ()

Galerie (13)

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama