Reklama

Reklama

Desatero hříchů

(seriál)
  • Finsko Kaikki synnit (více)
Trailer
Finsko, (2019–2022), 13 h 17 min (Minutáž: 42–48 min)

Režie:

Mika Ronkainen

Hrají:

Johannes Holopainen, Maria Sid, Matti Ristinen, Heli Haapalainen, Rosa Honkonen, Essi Karjalainen, Hannu Kivioja, Moona Komulainen, Jaakko Ohtonen (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Šestidílný finský seriál Desatero hříchů (orig. Kaikki synnit) přináší napínavý kriminální příběh s prvky černé komedie i mysteriózního dramatu. Není úplně typickým „nordic noirem“, odehrává se v krásné slunečné krajině za polárního dne, kde se temnota skrývá v lidech. Právě originální postavy, které vybočují z běžných žánrových, genderových či věkových stereotypů, jsou možná nejsilnější stránkou tohoto nového seriálu. Jeho hlavním tvůrcem je debutující Mika Ronkainen, který s Desaterem hříchu sklidil velký úspěch nejen u televizních diváků, ale i kritiků a odborné veřejnosti. V minulém roce získal mimo jiné Ocenění pro nejlepší severský televizní seriál na Filmovém festivalu v Göteborgu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele brasek k tomuto seriálu (4)

Kořeny (2019) (S01E01) 

Tieto severské kriminálne seriály veľmi nemusím a oni nemusia mňa. Promiskuitná inšpektorka s nadváhou a jej homosexuálny kolega vyšetrujú vraždy na severu krajiny. No neviem, úvodná epizóda ma nejako veľmi nepresvedčila. ()

Nositel neštěstí (2019) (S01E02) 

Bez spádu, so slabšou atmosférou a s balastom v podaní informácii pre diváka o nejakom tom členovi miestnej komunity. ()

Místo pro pokorné (2019) (S01E03) 

Suomen ryypätä kuin meitä vodka, viini olut kolme kapakanisäntä ( kirkua riitt ) mitä puhua suuri holmo. Toto ma vážne nebavilo. ()

Na rozloučenou (2019) (S01E04) odpad!

Príbeh stagnuje a absolútne nebaví. Toto je zaujímavejšie! Suomen ryypätä kuin meitä vodka, viini olut kolme kapakanisäntä ( kirkua riitt ) mitä puhua suuri holmo. ()

Reklama

Reklama