Reklama

Reklama

Desatero hříchů

(seriál)
  • Finsko Kaikki synnit (více)
Trailer
Finsko, (2019–2022), 13 h 17 min (Minutáž: 42–48 min)

Režie:

Mika Ronkainen

Hrají:

Johannes Holopainen, Maria Sid, Matti Ristinen, Heli Haapalainen, Rosa Honkonen, Essi Karjalainen, Hannu Kivioja, Moona Komulainen, Jaakko Ohtonen (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Šestidílný finský seriál Desatero hříchů (orig. Kaikki synnit) přináší napínavý kriminální příběh s prvky černé komedie i mysteriózního dramatu. Není úplně typickým „nordic noirem“, odehrává se v krásné slunečné krajině za polárního dne, kde se temnota skrývá v lidech. Právě originální postavy, které vybočují z běžných žánrových, genderových či věkových stereotypů, jsou možná nejsilnější stránkou tohoto nového seriálu. Jeho hlavním tvůrcem je debutující Mika Ronkainen, který s Desaterem hříchu sklidil velký úspěch nejen u televizních diváků, ale i kritiků a odborné veřejnosti. V minulém roce získal mimo jiné Ocenění pro nejlepší severský televizní seriál na Filmovém festivalu v Göteborgu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele yastrab k tomuto seriálu (2)

Kořeny (2019) (S01E01) 

Přestárlá nymfomanka a gaycop vyšetřují vraždu na finském venkově,kde většinu obyvatel tvoří příslušníci fanatické sekty pánbíčkářů.Vyšetřování komplikuje komisařce svrbění její frndy a gaycopovi jeho boyfriend,kterému chybí ucpávka čokověnečku.Celé je to chaotické,ale je třeba vyšetřovat za každou cenu dál,i kdyby inspektorce třeba umírala matka.Začátek nic moc,nevím zda pokračovat ve sledování. ()

Na rozloučenou (2019) (S01E04) 

Tak to análníci dotáhli k postelovým scénám,kde na diváka čekal kvíz :" kam mu to asi cpe?". Nymfomance po pohřbu matky přijela dcera,která si někde uhnala děcko a zjistila,že ji nemá kdo živit.Pak na širých lánech na silnici,kde jede jedno auto za hodinu srazí místní podnikatel blba,který se snad nechal přejet schválně.Jedna hvězda za střihovou scénu,kdy po gaypornu se vypotácí stařec z kůlny a bleje. ()

Reklama

Reklama