Reklama

Reklama

Moucha

Trailer 1

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenné povídky George Langelaana. Hlavní postavou je Helene (Patricia Owens), která svému švagrovi Francoisovi (Vincent Price) a inspektorovi Charasemu objasňuje okolnosti záhadné smrti jejího muže André Delombrea (Al Hedison). Podle jejího tvrzení vynalezl její muž jakýsi teleport, který následně vyzkoušel sám na sobě. S ním se však nepozorovaně přenesla i malá moucha. Geny se pomíchaly a výsledkem byl muž s muší hlavou a končetinou a moucha s hlavou a končetinou lidskou. I když má André muší hlavu, je stále člověkem a snaží se hrůzné důsledky experimentu zvrátit. Film se stal hitem své doby a často je považován za skvělé završení hororové éry padesátých let. (Hurley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade je rozhodne povinnosťou zabudnúť na remake Davida Cronenberga. Tento snímok z roku 1958 obklopuje značná dávka naivity vtedajších sci-fi hororov, treba to brať ako to je, ale že sa snímok skôr prezentuje ako komorná dráma a nie mysteriózne dobrodružstvo, to je už problém. Škoda, pretože tá širokoúhla kamera sa dala využiť ďaleko efektnejšie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ono ten žáner (horror) pri výbere tohto filmu dosť pomýli. Ale aj keď nešlo o nervydrásajúci snímok s kopou vrážd, je vidieť majstrovstvo starej školy. Vytvoriť scény plné napätia na úplne banálnych nápadoch s perfektnou gradáciou by s takými podmienkami dnes vedel málokto. Jedinou veľkou skúškou a nevýhodou pri podobných snímkoch je však čas (roky a starnúce efekty), ktorý filmu uberá sčasti na atraktivite. No inak sa film nemá za čo hanbiť. 75%. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bzzzz... Bzzzzzz zzzz .. Bzzzz .... BZZZZzzzZZZ bzzzz... Móóóúcháá.. Bzzzz zzz... I hle, nejen moucha Cronenbergova se povedla, ale i prvotní film, který vykradl (no dobře, nebudu na něj zlej, zrovna tyhle scifóznosti s náznakem hororovitosti śi remakování docela zaslouží z mnoha důvodů a jemu se to povedlo výtečně). Moucha je i po letech funkční záležitost, které roky navíc ani moc nevadí, spíš naopak, aneb atmosféra vintage Scifi vládne mocnou muší rukou (byť jsem z nich viděl po svém hříchu hrozně málo věcí, nu, budu to muset napravit). Mimochodem, funkčnost dokládá i fakt, že přestože celý princip je dost známá věc (ale stejně ho tu nebudu psát, co já vím, cesty Krišny jsou nevyzpytatelné, třeba o Mouše nikdo neslyšel a pak by na mě pro vyzrazení uspořádal kruciátu) funguje skvěle i mouchprostý, docela dramatický začátek. BzzzZZZZZZZZzzz.. Bzzz...BzzzzzzZZzz....... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ked´som videl Muchu, ešte som nemal napozerané klasické hollywoodske ani hammerovské horory, takže som asi očakával viaz hrôzy. Navyše ho dávali na obed v televízii, čo na atmosfére vôbec nepridalo. Tak som mal možnosť vlastne iba porovnávať s Cronenbergovým voľným remakom, čo tiež nebol najlepší nápad. Film pre fanúšikov žánru, ktorí si chcú doplniť vzdelanie. Na podobne ladené klenoty žánru, ako napríklad Incredible shrinking man, tento film rozhodne nemá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moucha z roku 1958 má s tou novější společnou jen hlavní dějovou linku, která i tak je velmi pozměněna. Musím, ale uznat že tentokrát je kvalitnější remake, který posouvá film do sfér horroru a atmosférické šílenosti, v kterou pokud nemáte silný žaludek možná ani nedokoukáte. Původní film hodně dojíždí na dobu vzniku a prakticky neexistenci jakých kolik lepších triků, které by mu pomohli stát se hororem, který rozhodně není. Ať se kdokoliv snaží jak chce, film nemá potřebnou mrazivou atmosférou a krom dobrého nápadu nedisponuje opravdu ničím. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Film byl natočen za 18 dní a vydělal okolo 6 milionů $. (Zdroj: davidhedison.net) (Chatterer)
  • Natáčelo se v Kanadě a v New Yorku (USA). (Varan)

Reklama

Reklama