Reklama

Reklama

Aftermath

Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 1994, 30 min

Obsahy(1)

Aftermath, druhý film Nachoa Cerdá, nás zavádí do prostředí márnice a seznamuje nás především s osobou jednoho z patologů. Zpočátku nám ukazuje docela věrohodně popis jeho práce, když však muž zůstane v márnici sám, máme možnost pozorovat jinou stránku jeho života. I když je film vcelku odporný, nedá se mu upřít jisté kouzlo a citlivý pohled na smrt. Tento snímek dokonce vyhrál v roce 1997 cenu za nejlepší krátkometrážní film na jednom z Asijských festivalů. (TheRaven)

(více)

Recenze (87)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Druhý kousek od Cerdy, co jsem viděl a on má prostě tu romantiku tak nějak v krvi. Tohle je chuťovčička přímo na tělo. Prostě si vzal její srdce. Je to otevřené, v jisté míře realistické, pro mnohé znechucující a ujeté. Cerdův sochař mě však bavil více. Měl větší hloubku, tohle mi přišlo lehce povrchní a samoúčelné. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tak toto je asi najdrsnejší a najnechutnejší krátkometrážny strong gore aký som pravdepodobne videl. Po pol noci to bolo pre mňa dosť surovo strávených 30 minút pri špinavej, ale pozerateľnej VHS kópii filmu. Nacho divákom predvádza pitvu ako na podnose v prvej patologickej rade, vrátane silnej psychológie jej vykonávateľa a to všetko bez slov, ale aj napriek tomu s bohatou výpovednou hodnotou. Dosť drsná podívaná, rozhodne iba pre úzky okruh divákov. Ak by som film mal hodnotil z hľadiska jeho nechutnosti, bolo by to za výstavných 5*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Proč horror? Anatomické cvičení s nekrofilní pointou, kde kromě lidí vystupují psi. Jeden rozmašírovaný a druhý hladový. Autoři se zřejmě (kromě pointy) inspirovali u Japonců -Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood. Co mně dost vadilo, byla očividná gumovost mrtvol. Pitvat skutečné, tomu bych říkal odvaz! Za snahu o opravdovost, kameru a příjemnou hudbu 2*. Jinak ovšem film, který nic zajímavého ani převratného nepřináší. Zdánlivě šokující chování patologa očekává i méně bystrý divák téměř od začátku... ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Konečně něco, co mi přijde aspoň trochu morbidní (to myslím v pozitivním smyslu) a zároveň je to krátké. Patolog pitvá mrtvolu ženy, když jeho kolegové odejdou, začne s ní souložit. Poté pokračuje v pitvě ... a pointu nebudu prozrazovat, ale je výborná. Skvělá je také vizuální stránka věci a scénář. Nejlepší soundtrack, jaký jsem v poslední době slyšel. A rozhodně jeden z nejlepších a nejoriginálnějších krátkých filmů vůbec. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Úchylný, nepríjemný a trošku samoúčelný príbeh o tom ako sa nekrofilovi rozpadol vzťah, pri ktorom mi niekoľkokrát zovrelo žalúdok. Prekvapivo inteligentný, originálny a hlavne odvážny kraťas, ktorý by s dlhšou stopážou, menej nasilu-šokujúcimi scénami a rozvinutím postáv mohol vyklíčiť v undergroundovú pecku. A ktorý nemôže nikoho nechať chladným :P Brrrr... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Rakúsku a na Novom Zélande. (Zdroj: ČSFD)
  • Film vyšiel na DVD 23. augusta 2005 v súbore, ktorý zahŕňal The Awakening z roku 1991 a Genesis z roku 1998. Mnoho predajcov ale odmietlo toto DVD naskladniť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama