Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moderátor Horton Rivers sa chystá triumfovať odvysielaním živej televíznej reportáže z Ritterovej vily, kde sa pred piatimi rokmi udialo dvanásť chladnokrvných vrážd. Chce preveriť, či sú pravdivé zvesti o tom, že v tomto dome hrôzy straší. Bude to posledná reportáž v jeho živote? (MM_Ramone)

Recenze (5)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(17.7.1990) Dosud nejhorrorovější díl. Společně se Second Coming z čtvrté série možná i nejstrašidelnější epizoda vůbec. Krom kvalitní hrůzy je Televizní teror nabit až po okraj svěžím vtipem a parádními hláškami. Na zdejšího moderátora v podání Mortona Downeyho Jr. jen tak nezapomenete. Jeho představitel měl v druhé polovině 80. let vlastní televizní show, populární i díky nemalé kontroverznosti. Ve zdejší Horton Rivers Live do jisté míry paroduje jak tento pořad, tak sebe samého. Režisérem TV Terroru byl kaskadérský veterán Charles Picerni, jehož nebezpečné dublerské kousky můžeme vidět v nespočtu filmů a seriálů. A jelikož byl skutečně skoro všude, spokojme se alespoň se jmenováním Smrtonosné pasti. V této epizodě dubloval hlavního představitele při jeho skoku skrz zavřené okno. Pro některé nejlepší díl Tales, pro mě samotného určitě jeden z těch nejpovedenějších. Jednoduše „must see". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojím spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí šestnásta epizóda z druhej série nesie názov "Television Terror" (Televízny teror). V roku 1990 ju natočil režisér Charlie Picerni. Bulvárny moderátor Horton Rivers sa chystá totálne triumfovať odvysielaním živej televíznej reportáže z Ritterovej vily, kde sa pred piatimi rokmi udialo dvanásť chladnokrvných vrážd. Chce preveriť, či sú pravdivé zvesti o tom, že v tomto dome hrôzy straší. Bude to posledná reportáž v jeho živote. ***** ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S různými brutálními či jiným způsobem děsivými reality-show coby námětem (zejména sci-fi) jsem se setkal už ve více filmech, ale s přímo hororovou TV show snad ještě v žádném. Television Terror lze vedle toho částečně vnímat i jako dost neobvyklý a originální kousek z kategorie found footage hororů, natočený celou dekádu před tím, než byl tento subžánr vyprofilovaný jako samostatný. Přesto (nebo taky právě proto) má v sobě tato krátká jednohubka mnohem více vtipu, nápadů, napětí i temné atmosféry, než všechny ty Záhady Blair Witch, za těch 20 minut to slušně pracuje s prostředím i postavami, průvodce strašidelně záhadným strašidelným je tu velice zábavný, tempo svižné a vyvrcholení správně úderné. „OK, říkám ti: tohle je skvělá show!“ :o) ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sprvoti som dal 4*, pretože mi to prišlo v porovnaní s doteraz videnými epizódami o čosi "obyčajnejšie". Skrátka sa to celé dalo akosi očakávať a jediná otázka, ktorú som si počas sledovania kládol, bola tá, či sa to stane "naozaj" alebo "akože". Lenže potom ma Apačov komentár upozornil na to, že ten (krajne nesympatický) predstaviteľ (krajne nesympatickej) hlavnej úlohy čiastočne parodoval samého seba... a to je už iná paráda, schopnosť sebairónie si ja obrovsky cením! Plus je to fakt jeden z prvých "found footage" filmov (ako pre zmenu spomína Willy Kufalt), resp. "found footage" z éry, kedy to nebolo také populárne (až už otravné) ako dnes. A tiež musím priznať, že úroveň strašenia (a toto musí uznať úplne každý bez výnimky!) tu dosahuje veľmi (ne)príjemné hodnoty. Takže nakoniec znova plných 5*. ()

Reklama

Reklama