Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Okara 

všechny recenze uživatele

Snad můj nejoblíbenější pořad. Každou z epizod jsem viděl nejméně 10x a to bez legrace, beru to jako oddechovku, kulisu ale i dost věrohodný zdroj informací. Úchvatně a realisticky zpracovaný život tak pozoruhodných tvorů u kterých často lituji, že již nejsou mezi námi. (Nejoblíbenější epizoda - Kruté moře, nejoblíbenější potvorák - Liopleurodon) 100% ()

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dokument, který na dané téma vznikl. Doby, kdy jsem sedával téměř každý den u kazet s tímhle počinem, těm už dávno odzvonilo, dnes se tak jednou za půlroku vracím k jeho shlédnutí. Nejikoničtější je podle mě hlas pana komentátora. Nevím a asi nechci znát jeho jméno, aby neztratil svojí magičnost. Příběhy o létavých plazích a plazích pod hladinou mě moc nebavili. Ale stále to neubere ani jednu hvězdu protože i přes to byly skvěle zpracované. Přijde mi, že efekty tehdy byly věrohodněji zpracované, než jsou v některých filmech dnes. Asi až budu mít čas, hned si ho pustím ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pútavé, poučné a nápadité dokumentárne dielo o dinosauroch, ktorého vznik bol inšpirovaný Spielbergovým Jurským parkom (1993). Kombinuje krásne zábery skutočnej prírody s výbornou počítačovou animáciou dobových živočíchov a rastlín a robí to vizuálne podmanivým spôsobom. O spôsobe života rôznych druhov dinosaurov sa dozvedáme formou takých malých životných príbehov, často veľmi napínavých. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po rokoch. Najlepší dokumentárny seriál s danou témou aký som mohol vidieť. Seriál má 6x 30 min. 1. Nová krev 2. Doba titánů 3. Kruté moře 4. Giganti oblohy 5. Duchové polárního lesa 6. Konec dynastie Máme tu skvelé spracovanie dinosaurov a taktiež krásne zábery prírody. Príjemnú hudbu, ktorá sedí k daným situáciám. Veľa zaujímavých informácií. Proste je to seriál, ktorý by mal vidieť každý, kto sa zaujíma aspoň okrajovo o dinosaurov. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

E01-E06: Vzhledem k současnému konsenzu paleontologické obce už působí poněkud zastarale. Když ale pomineme tento drobný detail, jedná se o zdaleka nejlepší přírodopisný dokumentární seriál, který byl kdy natočen. Každá epizoda funguje jako povídka zabývající se jedním vzdáleným obdobím v životním cyklu naší planety, přičemž každý zde odvyprávěný příběh má úžasnou výstavbu příběhu a neskutečnou emocionální gradaci. A díky vydařené kombinaci praktických a vizuálních efektů působí celý seriál stejně věrohodně jako libovolný dokument točený v prostředí současné africké savany. Jednou z největších devíz Putování s dinosaury je, že ačkoliv je více jak 20 let staré, do současné doby nebyl natočen podobný pořad, který by jej v rámci vypravěčského a vizuálního zpracování předčil. Je úplně jedno, že tenhle král má vám předává dvacet či více let staré informace. Stále je to král. 10/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)
  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)
  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama