Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

ivour 

všechny recenze uživatele

Serial jsem sledovala uz pred lety a velmi me upoutal. Libi se mi, že ke každému druhu byl i příběh, dává to větší šťávu a je to mnohem poutavější. Navíc mě zaujalo jak je seriál skvěle zpracován vzhledem k tomu, že je to nějaký rok zpátky. Viděla jsem i jiné mnohem novější dokumenty a žádný nevypadal tak věrohodně a nedokázal tak připoutat. ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Jede z mála případů, kdy je pět hvězdiček opravdu málo. Jedním slovem geniální dokument o životě dávno vymřelých forem života. Skvěle natočeno, úžasné efekty, dávno vyhynulá zvířata jako živá a to nejen vizuálně, ale také chováním a životními osudy. Hlavně díky tomu, že to nejsou jen krásně vytvořené, ale jinak mrtvé potvory, ale zdánlivě skutečná stvoření, před námi ožívá pradávný svět. Ale ocenění si zaslouží nejen filmaři a trikoví specialisté, ale hlavně přírodovědci, jenž nám umožnili nahlédnout do časů dávno minulých. A je celkem jedno, že to nejspíš přesně tak nebylo. Důležité je, že to tak mohlo být. ()

Reklama

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Majestátní a v době svého vzniku jedinečný dokument. To čím vynikl nad ostatní dokumenty se stejnou tématikou, bylo, pokud se nepletu, že jsme poprvé měli možnost sledovat "skutečný" příropisný film doplněný komentářem, namísto pozozrování mluvích paleontologů, zkamenělých koster v muzeích a občasné, nepříš kvalitní, animované záběry. Se stejným úspěchem navázali Balada o Allosaurovi, Putování s pravěkými monstry, Putování s pravěkými zvířaty a Monstra pravěkých oceánů. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dinosauři ... to je můj šálek (resp. hrnec) kávy. Už odmalička jsem byl fascinován těmito úžasnými tvory, jejich rozmanitostí, velikostí a krásou. Tento seriál jsem sledoval poprvé tak před osmi lety a vždy jsem se těšil na nový díl. Jednotlivé epizody nebyly dlouhé, komentář byl dobře namluvený a vypravěč se nesnažil zahltit diváky spousty informacemi najednou, ale podával je po kouskách. Pro mě jednoznačně nejpovedenější dílo z produkce BBC. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal na můj nejoblíbenější dokument, bez váhání bych jmenoval právě Putování s dinosaury. Poprvé jsem se začal zajímat o tyto pravěké plazy, právě díky tomuto cyklu, ne díky Jurskému parku, (který mám mimochodem také velmi rád) jak tomu většinou bývá. Ano, v dětství to způsobilo skutečnou posedlost :) BBC nám dinosaury představuje velmi zábavnou formou, kdy na nás nechrlí nudná učebnicová moudra, nýbrž nám je postupně představuje během jejich ,,životních epizod", a tak to celé může připomínat spíše jakési prehistorické drama, nebýt doprovodného komentáře. Absolutní špičkou je pro mě díl, zvaný ,,Giganti oblohy". BBC je zkrátka ve svém oboru jednička. 100% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)
  • První díl "New Blood" se mihne na pozadí v televizi v jedné ze scén dalšího seriálu BBC Torchwood (od r. 2006), konkrétně v 9. epizodě 1. série. (MsUtahraptor)
  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)

Reklama

Reklama