Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Báječná podívaná, ve své době byla v rámci dokumentů vpřed o sauropodí délku, byť s přibývajícími roky a postupujícím poznáním se hromadí nepřesnosti a omyly, kterých se tvůrci dopustili v pochopitelné absenci nových poznatků a faktů. Přesto si všechny série Putování (nejen ty dinosauří) občas velice ráda pouštím. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Překrásné animace, vytvářející prapraprapravěká stvoření, nás provázejí tímto skvělým dramatickým dokumentem, jenž je podaný tou nejpopulárnější formou, aby zaujal nejširší masy. Všichni neignoranti by měli vědět o Římské říši, o Hitlerovi. Stejně tak o dinosaurech. Jakým způsobem (...se vědci domnívají, že...) žili, co tak asi dělali ve chvilce mezi obědem a první snídaní, když zrovna nepochodovali napříč kontinentem, a podobně. Sám jsem byl v dětství dinosaury přímo posedlý, takže takové věci dokážu opravdu ocenit :o) ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

E01-E06: Vzhledem k současnému konsenzu paleontologické obce už působí poněkud zastarale. Když ale pomineme tento drobný detail, jedná se o zdaleka nejlepší přírodopisný dokumentární seriál, který byl kdy natočen. Každá epizoda funguje jako povídka zabývající se jedním vzdáleným obdobím v životním cyklu naší planety, přičemž každý zde odvyprávěný příběh má úžasnou výstavbu příběhu a neskutečnou emocionální gradaci. A díky vydařené kombinaci praktických a vizuálních efektů působí celý seriál stejně věrohodně jako libovolný dokument točený v prostředí současné africké savany. Jednou z největších devíz Putování s dinosaury je, že ačkoliv je více jak 20 let staré, do současné doby nebyl natočen podobný pořad, který by jej v rámci vypravěčského a vizuálního zpracování předčil. Je úplně jedno, že tenhle král má vám předává dvacet či více let staré informace. Stále je to král. 10/10 ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal na můj nejoblíbenější dokument, bez váhání bych jmenoval právě Putování s dinosaury. Poprvé jsem se začal zajímat o tyto pravěké plazy, právě díky tomuto cyklu, ne díky Jurskému parku, (který mám mimochodem také velmi rád) jak tomu většinou bývá. Ano, v dětství to způsobilo skutečnou posedlost :) BBC nám dinosaury představuje velmi zábavnou formou, kdy na nás nechrlí nudná učebnicová moudra, nýbrž nám je postupně představuje během jejich ,,životních epizod", a tak to celé může připomínat spíše jakési prehistorické drama, nebýt doprovodného komentáře. Absolutní špičkou je pro mě díl, zvaný ,,Giganti oblohy". BBC je zkrátka ve svém oboru jednička. 100% ()

Holusacek 

všechny recenze uživatele

Můj velmi oblíbený seriál,když jsem byl malý.Každopádně nyní v tom nevidím nic zvláštního co by mohlo zabavit,je to jen o tom jak se dinosauři kdysi chovali,nebo mohli chovat.I přesto =65% prostě dokument na který se dá dívat a není nijak zdlouhavý.Ale mezi nej seriály?Kdepak.V mých oblíbených je snad jen proto,že alespon nějakým způsobem zabaví. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Na jaře roku 2000 se producenti pyšnili ziskem 38,8 milionu liber a seriál obdržel rekordní počet nominací na cenu EMMY, kterou je oceňována televizní tvorba. (Dr.Okamura)
  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno