Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl malý, měl jsem dinosaury neskutečně rád. Snažil jsem se o nich vědět co nejvíc. Kupoval jsem knížky a neustále četl nové a nové informace o těchto pozoruhodných tvorech, ale stále mi to ještě nestačilo. Jednou jsem si v televizi vyhlédl Putování s dinousary a po zhlédnutí prvního dílu jsem pak nevynechal ani jeden. Skvěle počítačově zpracovaný seriál, který mám opravdu rád. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Moderná dokumentaristická klasika. ;-) Nápad vytvoriť paleontologickú dokudrámu s neprerušovaným naratívom bol v druhej polovici 90. rokov rozhodne riskantný a avantgardný. Ale som hlboko vďačný BBC za to, že sa na tú neľahkú úlohu odhodlali. Toto - a všetky nasledujúce súrodenecké série - je podľa mojej skromnej mienky jedno z najzásadnejších diel televíznej náučnej dokumentaristiky za posledných 20 rokov. Bez zveličovania. ()

Reklama

adam18 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý sledujem od detstva a vždy si ho plnými dúškami uživam. Na deväťdesiate roky má seriál veľmi slušné efekty a výborne spracovaný príbeh. Páči sa mi, ako každý diel seriálu sleduje iné obdobie a život jedného dinosaura, ktoré skvelo utvárajú dejovú líniu. Práve toto dokáže každého milovníka týchto prehistorických tvorov nadchnúť a presedieť pri ňom celý deň. ()

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dokument, který na dané téma vznikl. Doby, kdy jsem sedával téměř každý den u kazet s tímhle počinem, těm už dávno odzvonilo, dnes se tak jednou za půlroku vracím k jeho shlédnutí. Nejikoničtější je podle mě hlas pana komentátora. Nevím a asi nechci znát jeho jméno, aby neztratil svojí magičnost. Příběhy o létavých plazích a plazích pod hladinou mě moc nebavili. Ale stále to neubere ani jednu hvězdu protože i přes to byly skvěle zpracované. Přijde mi, že efekty tehdy byly věrohodněji zpracované, než jsou v některých filmech dnes. Asi až budu mít čas, hned si ho pustím ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal na můj nejoblíbenější dokument, bez váhání bych jmenoval právě Putování s dinosaury. Poprvé jsem se začal zajímat o tyto pravěké plazy, právě díky tomuto cyklu, ne díky Jurskému parku, (který mám mimochodem také velmi rád) jak tomu většinou bývá. Ano, v dětství to způsobilo skutečnou posedlost :) BBC nám dinosaury představuje velmi zábavnou formou, kdy na nás nechrlí nudná učebnicová moudra, nýbrž nám je postupně představuje během jejich ,,životních epizod", a tak to celé může připomínat spíše jakési prehistorické drama, nebýt doprovodného komentáře. Absolutní špičkou je pro mě díl, zvaný ,,Giganti oblohy". BBC je zkrátka ve svém oboru jednička. 100% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • První díl "New Blood" se mihne na pozadí v televizi v jedné ze scén dalšího seriálu BBC Torchwood (od r. 2006), konkrétně v 9. epizodě 1. série. (MsUtahraptor)
  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama