Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po rokoch. Najlepší dokumentárny seriál s danou témou aký som mohol vidieť. Seriál má 6x 30 min. 1. Nová krev 2. Doba titánů 3. Kruté moře 4. Giganti oblohy 5. Duchové polárního lesa 6. Konec dynastie Máme tu skvelé spracovanie dinosaurov a taktiež krásne zábery prírody. Príjemnú hudbu, ktorá sedí k daným situáciám. Veľa zaujímavých informácií. Proste je to seriál, ktorý by mal vidieť každý, kto sa zaujíma aspoň okrajovo o dinosaurov. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Jede z mála případů, kdy je pět hvězdiček opravdu málo. Jedním slovem geniální dokument o životě dávno vymřelých forem života. Skvěle natočeno, úžasné efekty, dávno vyhynulá zvířata jako živá a to nejen vizuálně, ale také chováním a životními osudy. Hlavně díky tomu, že to nejsou jen krásně vytvořené, ale jinak mrtvé potvory, ale zdánlivě skutečná stvoření, před námi ožívá pradávný svět. Ale ocenění si zaslouží nejen filmaři a trikoví specialisté, ale hlavně přírodovědci, jenž nám umožnili nahlédnout do časů dávno minulých. A je celkem jedno, že to nejspíš přesně tak nebylo. Důležité je, že to tak mohlo být. ()

Reklama

adam18 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý sledujem od detstva a vždy si ho plnými dúškami uživam. Na deväťdesiate roky má seriál veľmi slušné efekty a výborne spracovaný príbeh. Páči sa mi, ako každý diel seriálu sleduje iné obdobie a život jedného dinosaura, ktoré skvelo utvárajú dejovú líniu. Práve toto dokáže každého milovníka týchto prehistorických tvorov nadchnúť a presedieť pri ňom celý deň. ()

werus 

všechny recenze uživatele

Kombinací tohoto dokumentu a seriálu Přátelé se ve mně jednu dobu objevila obrovská touha být paleontologem a všechno kolem dinosaurů mi připadalo hrozně zajímavý. Putování s dinosaury jsem si dokonce nahrávala a to už je co říct :). Moc se mi to líbilo a je mi upřímně jedno jestli ve skutečnosti měli o dva odstíny jinou barvu kůže nebo chodili v jiném sklonu, vážně. Tvůrcum totiž věřím, že se drželi vědeckých poznatků jak to šlo a zbytek doladili tak, aby to bylo atraktivní a zajímavé pro diváky. A výsledek je podle mě perfektní. O dinosaurech, myslím, ani nic lepšího natočeného nebylo. ()

Dr.Okamura 

všechny recenze uživatele

Seriál, na kterém jsem vyrostl. Počítačoví machři z BBC použili ve své době nejmodernější technologii a naservírovali nám nádherný seriál o životě v druhohorách. Spolu se skvělým příběhem divákovi ukázali, jak tehdejší život vypadal a vytvořili tím jeden z nejlepších dokumentárních seriálů všech dob. Dočkal se ještě několika bratříčků - Putování s pravěkými zvířaty, Putování s příšerami a další - ale i přes své zjevné kvality ani jeden z nich nedosáhl dokonalosti putování s dinosaury. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)
  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)
  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama