Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (130)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tomu chybí, je větší chemie mezi hrdiny, jak se tak říká. Nějak tak jsem jim to kamarádství zas tolik nevěřil, přestože individuálně naprosto fungují. Jinak asi není, co nového říct. Je to velké, je to silné. Bavili mě Britové pojatí jako nacisti z Indiana Jonese. Všechno je to velmi osvěžující. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní indický hitmaker S.S. Rajamouli (nebudu ani předstírat, že mám indickou kinematografii jakkoliv nastudovanou, viděl jsem všehovšudy jeden film [Cizí oběd], který bych označil, za čistě "Z Indie, o Indii", zbytek je koprodukce, na druhou stranu bych řekl, že jejich kultura už je něco, co znám o dost víc) ukazuje, že Indie se hlásí o svoje místo a to v, mimo jiné, i dost nacionalisticky zavádějícím snímku, ale to Indové tak nějak dělali vždycky (věděli jste třeba, že Indie, o které si mnozí myslí, že je chudou zemí, kde není nic, než kurkuma a lidi tráví čas meditací a veganstvím, má ve skutečnosti jednu z největších armád Světa? A to i rozpočtem, tak i v jednotkách - ostatně, Indie je co do populace jen o ždibec za Čínou jako největší). Ale zpátky k filmu: 'RRR' víceméně strká do kapsy aktuální upadající MCU (kde se snaží do latexu natěsnat kohokoliv, kdo jim kývne na štědrou nabídku) a jako svěží vítr, který si v mnohém vypůjčuje z tradiční kinematografie a to mnohdy velmi ambiciózním stylem (kam se poděly všechny dance scény?), jaký už moc často nevidím, na sebe strhává hodně pozornosti, svojí okázalou flashy stylizovaností. Dnes je každá malá dětská postava v příběhu v podstatě antihrdinou, co má rakovinu plic, nebo se vyrovnává s nájezdem zombie... a tak je svěží vidět pozitivní indickou bromance, kde je spousta vedlejších, ale současně obyčejných motivů (láska, boj za správnou věc - historický kontext, rozkol, sjednocení), ale taky snaha udělat absolutně našlapanou a skutečně velkolepou show, v tom pravém slova smyslu; barevné, velké, kde taky prosakuje typické národnostní myšlení a jeho způsoby. Druhé půlce poněkud dochází dech a jde jen o to zacyklit a "vysvětlit" to před finálem, ale to se při 3+ hodinách dost táhne, myslím si, že o hodinu se to dalo klidně sestříhat dolů, přitom bych neřekl, že se scény, jednotlivě, kdy nějak vlekly. 'RRR' je zároveň indický film s největším rozpočtem (jejich) historie (72 millionů USD; ve světovém měřítku to není tak moc, o to je ale větší překvapení, že jdou ty peníze na filmu skutečně vidět, hodně zábavy za málo peněz, dá se říct). A taky nominačka na Oscara za skvělý song a obecně, skvělou hudbu. Škoda, že ta druhá půlka dost ztratila a člověka tam překvapí pár skutečně blbých momentů, ačkoliv, tenhle film je třeba brát celkově s nadsázkou. 7/10 ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde o apríl. I já už jsem konečně vyzkoušel bollywoodskou tvorbu a s obrovským překvapením můžu prohlásit, že zábavnější kousek jsem neviděl dlouhé týdny. Indové mě dlouho odrazovali svou extrémní výstředností, ta je ale na poli tohoto sáhodlouhého filmu (který paradoxně superrychle uteče) tak výborně poskládaná dohromady, že tady najedete i na vlnu šílených blbostí, které byste v Hollywoodu neodpustili. Hudba a taneční kreace vévodí celým 180 minutám, ale i hlavní dvojka hraje okázale dobře. Indický Elyas M'Barek především. [viděno na Netflixu 1.4.2023] ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Film, který otevřel bránu poznání i mainstreamovému divákovi směrem k objevení Indie. Film, který zasadil mistrovský úder trademarkům akčních králů jako jsou John Woo a Zack Snyder. Film, který jsem si zamiloval a pustil bych si ho klidně opakovaně. Ďábelsky geniální Rajamouli zhmotnil jeden z nejlepších hrdinských eposů o přátelství, pomstě, záchraně a vlastenectví. Což v indické kinematografii není jednoduché, neboť každý třetí novější bollywoodský film má tyhle atributy na vysoké úrovni. Rajamouli má ke všemu ještě tu soudnost, že i klasická indická extrémnost pro pojetí akce je v jeho otěžích kočírována sice stále do podoby absurdna, ale s profesionální filmovou vizuální dramatizací k vytvoření a zdůraznění pompéznosti scény, akce. Jde pravděpodobně o jediného režiséra v galaxii, který točí takovým nadpozemským stylem. Stylem, který osobně obdivuji, vyhledávám a v současnosti již spíše pátrám. Budeme-li se bavit o tom, co má divákovi dát film, aby byl uhranut, překvapen, nadšen, zabaven, tak RRR to háže po tunách přímo před oči a uši. Vizualita, scenérie, kamera nakopávají zadnici většině americké velkotvorbě a přihazují jihoasijskou neokoukanost a odlišnost. Pokud se západní blockbusterová tvorba již několik let utápí v kolovrátkové variaci na superhrdiny a diváka již bolí zuby z této přeslazené kaše, tak je tu možnost vydat se Hedvábnou stezkou k filmům, které umí překvapit a dát jinou dimenzi již vyšťavenému žánru. Kombinace hrdinství, chlapáckého přátelství, tanečního (geniálního) vystoupení, osudového příběhu s razantními souboji, kde praskají kosti, stříká krev a lítají zmasakrovaná těla vzduchem je prostě divácky očistná. RRR nasadilo laťku natolik vysoko, že pravděpodobně tento epos porazí zase jen sám S. S. Rajamouli a bude to nejspíš Baahubali III. Věřím, že na tento film narazí časem víc diváků i díky podobnosti názvů s poněkud odlišným filmem, kterým je francouzská komedie RRRrrrr!!! (2004) a začnou být díky omylu s názvem fanoušky kvalitních akčních majstrštyků. Verdikt: Rise Roar Revolt je v současnosti nejkomplexnějším filmem s originálním stylem pro vizualitu, stylovost s epickou akcí a mistrovskou filmařinou pokud jste fanoušek Zacka Snydera, Johna Woo a nesnášíte Marvel Cinematic Universe. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Se zdejsimi komentari souhlasim. Je to smes zanru akcni, muzikal, romanticka komedie a historicke drama (historicka fikce). Melodrama trochu prepalene. O indickem boji za svobodu, proti kolonialismu a o pratelstvi. Barevne, divoke, nasilne, hlasite, vzrusujici zvlastni efekty. Vzhledem k trihodinove stopazi nez moc soudrzne. Ale zpev a tanec v kombinaci desiveho pribehu dela film pocitove kratsi. Do kazde sceny je vlozeno hodne energie. Hrdinove zachrani deti, zapasi s tigrem s lacinym digitalnim vzezrenom pouhyma rukama. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno