Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dávám jenom dvě hvězdy, a to ještě s odřenýma ušima. Sleepaway camp je krásnou ukázkou toho, že i velice špatný film se může po čase stát tak trochu kultem. Všichni se tu zmiňují o šokující pointě. Tak zaprvé - šokující je to jenom tehdy, když nevíte, že má přijít něco nečekaného. Já to bohužel věděl, takže jsem to uhádl už během jednoho rozhovoru asi v polovině filmu. A zadruhé - není to pointa (pointa vysvětluje předchozí dění, zatímco tento zvrat nic nevysvětluje a ve své podstatě je úplně zbytečný), nýbrž takové závěrečné překvápko na rozloučenou. Zbytek filmu je čiré hororové zlo. Přesně takhle podle mne nemá horor vypadat, to se fakt skoro nedalo sledovat, nesympatičtější hrdiny aby člověk pohledal, škoda že neumřeli všichni. Je ironií osudu, že z trojice Sleepaway camp, Friday the 13th a The Burning se pokračování nedočkal jen ten nejlepší z nich - The Burning. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa preslávil svojim záverečným twistom, ten už ale dnes až tak šokujúco nepôsobí, navyše celému dielku chýba poriadne zakončenie. Inak herecké výkony sú občas hrôzostrašné a teraz mám na mysli ich kvalitu. Väčšina deja a vyčíňanie vraha prebiehajú cez deň, čím sa síce podporuje letná atmosféra campu, ale nie desu. Osobne by som nehovoril pri campových slasheroch o vykrádačkách Piatku trinásteho, pretože ide proste len o ďalší prúd v tomto subžánri a Sleepaway Camp je bez problémov stráviteľný kúsok. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čistě ze zvědavosti jsem se zeptal několika zdejších uživatelů, co oni na tuhle kempařskou vyvražďovačku, takže místo sebe tentokrát nechám mluvit je. Uživatelé, co odpověděli, však z pochopitelných důvodů chtějí zůstat v anonymitě. Takže zde zveřejňuji pouze jejich výroky: „Je to celkom dobrý horor s vyšinutú psychopatkou v hlavnej úlohe. Objektívna kvalita filmu – 57%, film se páči mne na 64%.“ – „Tak tohle si dost matně pamatuju z VHSek, ty díly už mi taky splývají. Ale dřív se mi to líbilo, takže ty čtyři hvězdy si to určitě zaslouží.“ – „Zajímavý horor.“ – „II Rozpočet filmu $350,000 II Tržby USA $430,000 II Tržby Celosvetovo $ II Tržby za prodaj DVD II...“ – „Špatný obraz i zvuk, příroda sice pěkná, ale z vražd není moc vidět. Na odpad to ale není, protože i mé sestře se to celkem líbilo, a ta má v tomhle hlavní slovo.“ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tahle série unikala, pak jsem viděl Return to Sleepaway Camp a hodně se mi to líbilo. Takže po dlouhé době přišel čas napravit resty. Trošku problém je, že jsem samozřejmě o pointě věděl dopředu. Přesto posledních 10-15 vteřin i tak stojí za to a má to fakt koule. Což se ale nedá říci o zbytku filmu. Ten je prostě divný. Nesmyslné, naprosto mimózní, monology velmi podivných, bizarních postav, nesympatických, směšných, tupých a tragických, v hodně roztodivných hadrech (i na počátek osmdesátých let). Prostě nechutné freakshow k zblití a pochcání smíchy. Scénář drží pohromadě jen tak tak, s logikou si moc hlavu nedělá, je jednoduchý jako chleba s máslem. Vraždy jsou fajn, svou povahou, natočeny mohly být určitě lépe. Atmosféru to nemá vůbec (až na těch posledních pár vteřin a ulítlé scény s tetičkou), kromě takřka autistického Angelina pohledu. Já mám osmdesátá léta hrozně rád, prakticky na ně nedám dopustit, ale tenhle film je dokáže docela i znechutit, jako by v sobě koncentroval všechno špatné té doby. Doufám, že další díly budou trochu lepší. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Najprv som videl všetky ostatné časti okrem toho 30 minútového.A konečne sa mi podarilo pozrieť aj tento.Už na začiatku som pochopil že film bude chýbať podstatná časť logiky.No tu Angela začala ,jej bitúnok začal písať svoju históriu.Má to 31 rokov a tak k tomu pristupujem,keby to bola nová snímka nemala by u mňa šancu a Angela tam bola ešte mladučká a skoro vôbec nič nehovorila.Tá pointa po nej sa mi mala vykriviť sánka ale to sa nestalo.Už som ju začal tušiť vtedy,keď jedna z namyslených čupiek jej vyčítala že nechodí vôbec do sprchy a vzápätí tam bola krátka spomienka na detstvo a tam to bolo už jasné.Tých vrážd tam nebolo veľa a aj niektoré sa tvárili čisto ako nehoda a nie ako chladnokrvná vražda.Táto časť je na dobrej úrovni ale aj tak to nieje nič výnimočné.Tu to začalo ale škoda že to tu aj neskončilo.Ked si niekto chce pozrieť camp horor nech najprv dá šancu The Burning a práve tu ma mrzí že nieje pokračovanie. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dievča na vodných lyžiach v úvode sem-tam mizne, aby sa potom opäť objavilo. (beso74)
  • Dvojica chlapcov, ktorí sedia pri Judy, keď sa Paul prvý raz stretne s Angelou, je v rôznych záberoch iná. (beso74)
  • Vo filme sa posledný raz predstavil Mike Kellin. Zomrel na rakovinu pľúc tri mesiace pred premiérou filmu. (beso74)

Reklama

Reklama