Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

sona123 

všechny recenze uživatele

Drama z atraktivního prostředí kasina? Je jich jako šafránu, ale většinou jsou zdařilá a Krupiér není výjimka. Navíc zde nesleze z obrazovky tehdy ještě ne moc známý Clive Owen, kterému to skutečně víc slušelo blond, jak říká jeho partnerka. Odbočka s jeho milou je krapet zmatená a vyústění tohoto vztahu ještě víc, zákulisních věcí a triků s žetony a víření kuličky v ruletě by taky mohlo být víc, je to přece ten tak trochu mystické a svůdné, ale i tak jsem byla vtažena do celého dění víc než dostatečně. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zase jsem jednou zapl televizi pozdě večer a vybafl na mě příjemný filmeček, který má dvě strany, stejně jako krupiérovi karty. 1. Vypráví o tom jak se spisovatel stane tím, čím se stát nechtěl a nakonec ve svém povolání najde námět pro novou knihu. 2. Skytý příběh o nečekané lásce dvou lidí, kteří se ve filmu mihnou v menších rolích a o tom, že krupiérovo povolání mělo vyšší účel. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +inteligentní scénář, zajímavé zvraty, Clive Owen a jeho monology -snad jen, že film působí hodně televizním dojmem/// Docela překvapení. Neočekával jsem od filmu tolik. Je poutavý, zajímavý a má atmosféru i spád. Možná škoda, že nebyl úplně uzavřen ze všech stran. Hlavně narážím na samotnou loupež, její průběh jsem nějak nepochopil. Dopadla dobře, nevo špatně? A taky by mě zajímal následující děj. Reakce když zůčastnění zjistí kdo je ten anonymní spisovatel. A spoustu dalších věcí. Každopádně zajímavý film./// Celkem 64%/// ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Keď sa bavíme o tomto filme nenapadá ma nič iné ako geniálne. Hlavne Clive Owen. On vie každej svojej postave priniesť taký pokoj, rozvahu a tým aj zaujme diváka. Hlavná myšlienka je super. Zavedie nás do Londýnskeho kasína a Clive nám pomaly odkrýva všetky momenty a spektrá, ktoré prináša práca krupiéra. Nie je to len o tom ako zatočiť ruletu, ako miešať karty. Krupiér si musí všímať reakcie hráčov, to či podvádzajú alebo ako sú na to psychycky. Veľmi dobre na mňa pôsobil prvok rozprávača, keď Owen rozpráva o tom a tom, ako to chodí a podobne. Jedná sa vážne o perfektný film, chladnokrvnosť Owena sa sem brutálne hodí a hrajú tu celkom sexi ženy.... ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

"Hazard". Slovo, při kterym někdomu zajiskřej oči, někdo sklopí hlavu a někdo se jenom usměje. Kolik lidí mu už propadlo? Jednou do něj spadneš a těžko se leze ven. Koukáš se do očí těch, co prohrávaj a cejtíš se jako král. Málo známej film o londýnskym krupiérovi Jackovi a jeho knize co píše během působení v casinu. Parádní britský drama, neznámí herci, silnej příběh. Co víc si přát? Snad jen to, že se moje oblíbená Rhona Mitra objevila jenom na chvilku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)
  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama