Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Buffy má spoustu práce s mladší sestrou Dawn. Vše navíc zkomplikuje Harmony, která se se svými upířími poskoky rozhodne zabít přemožitelku. (ArsenalEagle)

Diskuze

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Tak už jsem se dokoukala do epizody, kde bylo vysvětleno, že Dawn není člověk v pravém slova smyslu. Tedy jako je, ale nenarodila se, byla stvořena. Ona sama to netuší, takže vlastně nic nepředstírá. Jsem zvědavá, jak se děj rozvine v jejím kontextu, protože je vlastně milá, ale pochybuju, že jí bude dovoleno být stále člověkem. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Aha, jasné. Matoucí kouzlo 😁na diváky. 

Každopádně jsem zvědavá, jak se to celé rozmotá. 

Dívám se na Buffy s odstupem cirka 20 let a zjistila jsem, že jsem tehdy viděla asi jen první 3 série, možná jen 2. Angela a Spikea jsem si pamatovala, ale Harmony už jednoznačně ne. 

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Proste..Jana

Tak jestli ti to nevadí, tak ti prozradím, že ty citované poznámky mají dvojí smysl. Za prvé mají schválně znejistit diváka, což je ten jeden smysl, a druhý je ten, jak je Dawn doopravdy myslí. :-) Ale to všechno samozřejmě dojde člověku až posléze. Hlavní záměr je znejistit diváka ohledně podstaty Dawn. No a ta je vlastně dvojí. ;-) Já se do nějakých velkých spoilerů pouštět nebudu, to je mi vyloženě proti srsti, ale aby to člověk celé dokonale pochopil, musí si poctivě projít tou pátou sérií. A nebo aspoň dodívat k tomu dílu, kde se podstata Dawn téměř kompletně vysvětlí. Což je tak asi někde ve třetině té série.

na příspěvěk reagoval Proste..Jana, Proste..Jana

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Mně osobně spoilery nikdy nevadily, když chci nějaký film nebo seriál vidět, tak naopak takové nápovědy uvítám. 

Dawn vlastně sama napovídá, že se něco děje, ty její poznámky "nikdo neví, kdo vlastně jsem" nebo "to se bude divit" apod. už něco přeci znamená. A potom, jak ten "pomatený" muž říkal: "Ty sem nepatříš!" 

Jako náznaků je plno, ale zatím fakt nevím, co si o tom myslet. Jestli to má magickou podstatu nebo je to skutečná sestra Buffy, ale z jiné reality... 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Proste..Jana

Abys byla v tomhle dokonale v obraze, tak to není na epizodu - to je spíš na několik sérií.

Možná je dobré vědět, že na rozdíl od prvních sérií, kde se ještě daly ty dobré epizody vybírat a přeskakovat ty slabší, výplňkové, v těch pozdějších už to nejde a musíš jet pěkně díl po díle.

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Knowho

No ono je fakt snadné něco "gúglit", ale snažila jsem se pátrat v paměti, ale když jsem tyhle epizody nikdy ani neviděla, nedávalo mi to smysl. 

Pak jsem si teprve našla, že Dawn jaksi není to, za koho se vydává, takže teď mě zajímá, jestli to bude něco podobného, jako byla epizoda "s panem dokonalým".

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Mr.Apache

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Začala jsem se na seriál dívat po fakt dlouhé řadě let, tyhle epizody jsem nikdy neviděla a dost mě překvapilo, že Buffy má sestru ačkoli jsem si téměř zcela jistá, že Gilles minimálně jednou zmínil, že Buffy je jedináček. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Knowho

Reklama

Reklama