Reklama

Reklama

Marina (Daniella Pineda) se vrací po patnácti letech z ústavu do běžného života. Její sestra Alice (Elle LaMont) si ji vezme k sobě domů. Jenže temné minulosti a jejím hříchům se nedá utéct. Marina se jim bude muset postavit a čelit tak temné legendě Mercy Black! (Rodriguez)

Recenze (32)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 holky vezmou kámošku do lesů k vodě, že ji ´´zabijou,, a obětují Mercy Black. Ta jim na oplátku prej vyléčí matku jedné z nich dějově se to pak posune o 12 let dopředu kdy je obě propustí a oni stále Mercy Black vídají. Největší problém filmu je v tom, že samotnou Mercy Black zde jde vidět ani ne 10 minut z 88 a celkově je i film koncentrát snad všech urban legend hororů co vyšly. Pro režiséra od výborného Blood Festu rapidní zhoršení. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Další z filmů o strašákovi,který jede podle klasické šablony. Mě tohle všechno ,ale opravdu sedlo nic se nepřehánělo a film se netáhl. To co hlavně nemůžu Mercy Black upřít je fakt perfektní herecké obsazení,protože Elle LaMont a Daniella Pineda utvořili dvojku na kterou se skvěle koukalo a to nakonec filmu zařídilo 4*. 75% --- 7/10 IMDb ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Marina Hessová je po 15 rokoch prepustená z psychiatrickej liečebne do opatery svojej sestry Alice potom, ako sa v detstve spolu s kamarátkou Rebeccou rozhodli obetovať svoju spolužiačku Lily Belowsovú aby priviedli k životu Mercy Black, fantóma ktorého si dievčatá vytvorili aby ich ochraňoval. Alicin priateľ Will Nylund v tom vidí príležitosť, ako príbeh Mariny predať a dostať sa k peniazom zatiaľ čo Marina sa snaží na minulosť zabudnúť. Tá ožíva, keď jej synovec Bryce povie, že s ním rozpráva Mercy Black...Podstatne lepšie ako filmy o Slendermanovi či Boogeymanovi s pomerne dobre zvládnutým koncom, herecké výkony na dostatočnej úrovni a príbeh dokázal zaujať počas celej minutáže. Potomka či Pet Sementary to síce neprekonalo, ale určite ide o príjemné prekvapenia pre skalných fanúšikov dobrého hororu v kalendárnom roku 2019. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z variací na bubáka, kterému je třeba zaplatit krvavou daň, aby vás zbavil bolístek. Víc než polovinu stopáže je to spíš o bouchajících dveřích vyjevených pohledech, přičemž sem tam se najdou známky solidní plíživé atmosféry a dá se narazit i na pár omletých žánrových motivů, které ale částečně fungují. Nicméně vesměs je to čekání na to, kdy se konečně strašidlo ukáže a jak se to celé vyvrbí. A i to vyznělo rozpačitě. Egerton se nedokázal rozhodnout, jestli vsadit na psychologickou linku, nebo na tu duchařskou. Vzniknul z toho mišmaš, který za sebou zanechal až příliš mnoho neznámých. A úplně se nevydařila ani vizualizace samotné Mercy Black, která na mě působila jako špatná kopírka od Švankmajera. Na průměr to tak z mého pohledu tahá především sympatický casting. Škoda, protože potenciál byl větší. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Švankmajerův odkaz stále žije. Děvče z vietnamské Večerky čelí své krušné minulosti z času dětských her a malin nezralých, respektive temné legendě Mercy Black, která ji dostala až za brány Chocholouškova ústavu, který své šéfování předal obličejovými plastikami zk(r)oušené Janeane Garofalo. Jistý nemalý potenciál by se v této látce našel, ovšem režisér prostě jaksi neměl velké tvůrčí chutě a nastalé hororo(ho)vno přiživoval hloupými dialogy a nestrašidelnými scénami. Nezáživný až laxní přístup mě o to víc nemile překvapil, neboť jeho autorem je Owen Egerton, po jehož Blood Festu jsem čekal něco hororově zábavného, výživného a schopného. Pokud se ve filmu zjeví onen originální původce hrůzy, jde film okamžitě do nechtěně směšné fáze. A celé počínání se překlopí do iritující podívané. Nabízela se ještě možnost udělat z toho bizarní erotický horor, Daniella Pineda je neokoukaná akvizice, kterou by milovníci šicích strojů a rýžových pokrmů ocenili, ovšem nic takového se nestalo. Cudný průběh měly i scénky hrůzy, trocha krve a hotovo. Chlapeček, ano i dětský figurant je v příběhu neopomenut, v závěru celkem chladnokrevně vyšperkuje oční bulvu. Owen Egerton tohle celé zvládl pouze průměrně, v podstatě až na jistotu. Film na mě navíc působil extrémně levně, ale to mu rozhodně nezazlívám. Ovšem doufám, že příště už se z jeho dílny dostaví něco zajímavějšího. 5/10 ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno