Reklama

Reklama

Marina (Daniella Pineda) se vrací po patnácti letech z ústavu do běžného života. Její sestra Alice (Elle LaMont) si ji vezme k sobě domů. Jenže temné minulosti a jejím hříchům se nedá utéct. Marina se jim bude muset postavit a čelit tak temné legendě Mercy Black! (Rodriguez)

Recenze (32)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z variací na bubáka, kterému je třeba zaplatit krvavou daň, aby vás zbavil bolístek. Víc než polovinu stopáže je to spíš o bouchajících dveřích vyjevených pohledech, přičemž sem tam se najdou známky solidní plíživé atmosféry a dá se narazit i na pár omletých žánrových motivů, které ale částečně fungují. Nicméně vesměs je to čekání na to, kdy se konečně strašidlo ukáže a jak se to celé vyvrbí. A i to vyznělo rozpačitě. Egerton se nedokázal rozhodnout, jestli vsadit na psychologickou linku, nebo na tu duchařskou. Vzniknul z toho mišmaš, který za sebou zanechal až příliš mnoho neznámých. A úplně se nevydařila ani vizualizace samotné Mercy Black, která na mě působila jako špatná kopírka od Švankmajera. Na průměr to tak z mého pohledu tahá především sympatický casting. Škoda, protože potenciál byl větší. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak klišovitý námet, že už viac ani nemôže byť. Žienka príde z blázinca bývať k starostlivej sestre s malým synom a tam, práve od toho okamihu, sa začne zhmotnovať jej desivá nočná mora z detstva. Z vymysleného sa stáva skutočné... Ale keď už ide o ducharinu s bubákom, tak by toho strašenia mohlo byť viac. Ani atmosféra nenadchla. A záver... banálne a predvídateľné. Skrátka nič, čo by nadchlo. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikterak lichotivé hodnocení v mých očích vzbuzovalo spíše obavy, že půjde zas jen o x-tou variaci na městské legendy a nejrůznější bubáky, kterých už existuje celá řada. A přestože jsem nebyl daleko od pravdy, tento film nedopadl zas až tak tragicky. Jeho tvůrce se samozřejmě inspiroval, kde se dalo, ale je tu k vidění i několik vcelku vydařených pasáží a scén, které určitě stojí za trochu té pozornosti. V žádném případě však nechci přehnaně vychvalovat do nebes, protože je nám zde naservírovaná i celá řada negativních prvků a okopírovaných nápadů.    Mělo to však vcelku snesitelnou atmosféru, okořeněnou propojením přítomnosti a vzpomínkovými scénami z minulosti. Divák byl držen v nejistotě, zda jde skutečně o nadpřirozenou entitu, která se snaží ohrožovat hlavní hrdinku a její rodinu, nebo jde jen o výplody její fantazie a dětské představivosti jejího synovce. Výrazně tomu dopomáhal i vhodně zvolený hudební doprovod a několik lekacích scén. Když už totiž došlo na nějaké to úmrtí, většinou se to odehrálo mimo záběr kamery a tvůrci vsadili na představivost samotného diváka.    Teprve v samotném závěru se přitvrdilo a kousky skládačky do sebe zapadly, i tak však zůstal konec lehce zahalen do mysteriózního kabátku. Bohužel ani zde se neobejdeme bez několika nudnějších pasáží, ale i to se dalo přežít. Většina zúčastněných podala docela dobré (průměrné) výkony, takže ani po této stránce neodcházím zklamán. Jak už jsem však poznamenal, filmů na podobné téma existuje celá řada a tento mezi nimi nikterak nevyniká. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Marina Hessová je po 15 rokoch prepustená z psychiatrickej liečebne do opatery svojej sestry Alice potom, ako sa v detstve spolu s kamarátkou Rebeccou rozhodli obetovať svoju spolužiačku Lily Belowsovú aby priviedli k životu Mercy Black, fantóma ktorého si dievčatá vytvorili aby ich ochraňoval. Alicin priateľ Will Nylund v tom vidí príležitosť, ako príbeh Mariny predať a dostať sa k peniazom zatiaľ čo Marina sa snaží na minulosť zabudnúť. Tá ožíva, keď jej synovec Bryce povie, že s ním rozpráva Mercy Black...Podstatne lepšie ako filmy o Slendermanovi či Boogeymanovi s pomerne dobre zvládnutým koncom, herecké výkony na dostatočnej úrovni a príbeh dokázal zaujať počas celej minutáže. Potomka či Pet Sementary to síce neprekonalo, ale určite ide o príjemné prekvapenia pre skalných fanúšikov dobrého hororu v kalendárnom roku 2019. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mercy Black je opäť jedna vymyslená strašidelná postavička, ktorú si vytvorila trojica neposlušných dievčisiek, aby ich ešte aj po dlhých rokoch mohla strašiť. A tak sú tradične v ohrození života všetci - najmä hlavný detský hrdina, ktorý vidí bubákov v každom tmavom rohu. Bol ale prekvapivo neotravný... na kladného fagana v horore. Ináč je to celkom atmosférické, dobre nakrútené, sympaticky zahrané. Dejovo príbuzné Boogeymanovi, Fairytale, Dakness Falls a ďalším, čo možno neznie originálne, ale napriek tomu by to diváka nudiť nemalo a pokazené som tu nenašiel nič. Práve naopak - rozuzlenie malo hlavu a pätu, a dokonca som z jednej záverečnej scény ostal aj mierne zaskočený. Režisér nakrútil zatiaľ len jeden podpriemerný horor, kvôli ktorému som si jeho meno nemohol pamätať, no tentokrát urobil poriadny krok vpred, takže sa to zmení. Nie že by sa jednalo o veľdielo, no v tohtoročnom hororovom suchu je to určite solídny nadštandard. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama