Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Co vlastně dává lidskému životu cenu? Protože někdo ho miluje, někdo nenávidí ...... Tělo je slabé, jen duše je nesmrtelná". Louis Cyphre (zkuste si to říct) si objedná od detektiva jménem Angel prácičku, která ho stojí dost zásadní poznání. Je to síla, demonický De Niro s úžasnou manikůrou a Rourke? Ten je s přibližujícím se koncem lepší a lepší a já po letech, kdy jsem si teď mohla vychutnat film bez dabingu, musim přidat jednu podstatnou hvězdu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Parker natočil hodně povedený noir film se vším co to obnáší. Protáhlé stíny, skřípající ventilátory, velkospotřeba cigaret. Vše co má být noir žánrovém filmu zde je. Navíc jsou na příběh umě naroubovány motivy satanismu a voodoo a všechno dohromady to tovří výbronou detektivku, originální právě svým mystickým rozměrem. Jediné co bych vytknul, a to je asi hodně subjektiví, je určitá zmatečnost v závěru, kdy na nás řežisér pálí rozluštění zápletky s kulometnou kadencí. Závěr mi tak zamotal hlavu, že si nejsem jistý, zda-li jsem film skutenčě pochopil správně. Jinak Mickey Rourke je jako detektiv Harry Angel skvělý a Lisa Bonet je jako voodoo tanečnice ďábelská. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jazzem nabitá absolutní atmosféra Noir Yorku jako dokonalý úvod a rušivá voodoo záplava jako silně negativní protiklad. U mysteriózních thrillerů zkrátka čekám větší vyrovnanost a nestačí mi (jakkoli působivé a dokonale precizní) vygradované dopointování. Perfektně stylizovaná deprese tak se zbytečně přešpiněnou Louisianou těsně prohrává. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke je OK a v pohodě utáhne celý film jen na svých bedrech, vyšetřování je poměrmě zajímavé s atmosférou místy odpovídající těm nejlepším krimithrillerům. Ale přesto nemohu jít s hodnocením výše než jek vidíte. Ten scénář totiž, jak už tu ostatně bylo několikrát uvedeno, mě nedokázal dostatečně oslovit, vtáhnout do děje nebo něčím výrazně šokovat. A to zakončení plné nadpřirozena a mystična sice bylo z režisérského hlediska v pořádku a stejně jako pár jiných scén z tohoto filmu nekompromisně a napínavě servírováno, ale mě se tím celý pohled na snímek spíše pokazil. Každopádně velmi slušný thriller a povinnost pro fanoušky tohoto žánru. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Film, který klade tolik otázek. Zkoukl jsem to, ale dlouho o něm ještě budu přemýšlet. A přesně tyhle filmy miluju. Mickey Rourke hraje báječně, Robert De Niro pro změnu ďábelsky. Škoda jen, že si všechno to voodoo víc nevrylo pod kůži. Ale rozhodně velmi příjemné překvápko. Kdyby to bylo natočeno o 30 let dřív, mohl by to být jeden z nejlepších noirů. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Erotická scéna, v níž se Angel (Mickey Rourke) miluje s mladou mulatkou, byla v USA cenzurou zkrácena. V plné délce byla ponechána jen na kopiích určených na vývoj a na videokazety. (Hans.)
  • Jeden z najdlhšie trvajúcich hollywoodskych konfliktov je medzi Robertom De Nirom (Louis Cypher) a Mickeym Rourkeom (Harry Angel), ktorý vznikol počas nakrúcania filmu. Ich filmové postavy mali medzi sebou zložitý vzťah a De Niro navrhol, aby spolu herci vôbec nekomunikovali. Rourke slávnejšieho kolegu odvtedy niekoľkokrát nazval "uplakaným deckom". De Niro mal zasa na oplátku povedať, že Rourke je klamár a rozpráva všetko možné. Ich vzájomná nevraživosť trvá už viac ako 30 rokov. (Raccoon.city)
  • Založeno na novele Falling Angel od Williama Hjortsberga. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama