Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Louisianský skoro noir, který dojíždí do fenomenálního De Nira. Ten je ve své roli natolik přesný, že je hnedka od počátku stejně jasné o co jde. I kdybyste jako já nevěděli do čeho jdete. Ostatně i druhá část finále je zbytečně utupena necitlivým použitím flashbacků. Atmosféra "toho divného jihu" je navozena ovšem perfektně a Rourke... To je již tradičně kapitola sama pro sebe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velke zklamani, nejspis kuli tomu, ze jsem cekal neco trochu jineho. Alan Parker se sice desne snazi, aby byla atmosfera spravne mysteriozni a strasidelna, ale vubec se mu to nedari. Sice tam je spravna tajemna hudba, hodne otazek a minimum odpovedi, tajemne postavy, voodoo sracky, vrazdy atd. ale na me to proste nijak zvlast nepusobilo. A jako jesli si reziser myslel, ze nekoho vystrasi srdce na stole a par litru krve, tak se hodne splet. Prvnich 90 minut mi to prislo jako prumerna detektivka, ve ktere se patra po zmizele osobe. Posledni pulhodina byla sice trochu lepsi, ale presto nic extra. A zaverecna pointa? Cekal jsem to uz zhruba od 10. minuty filmu, ale to bych prekous, kdyby to bylo spravne brutalne odvedeny, ale taky nic moc. Co se tyce hercu, tak aspon ty byli slusny. Mickey Rourke skutecne podava vynikajici vykon, ale Robert De Niro nic extra nehraje, za coz do jiste miry muze minimum prostoru, ktery dostal. Pripomnel mi postavu Al Pacina v Dablove Advokatu, jenze ten byl daleko lepsi. Vrchol vseho byli ty desne umely "dabelsky" oci, s kterejma De Niro i to dite vypadali jako kdyz silhaj. Ale by to nevypadalo jako totalni odpad, tak musim rict, ze tenhle film neni spatnej, jenze je to proste jen detektivka, ktera na me nijak zvlast nezapusobila. No po druhym skouknuti jsem se precejen bavil vic, par scen je fakt drsnejch a celkove atmosfera slusna, takze zvedam na 4*. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

TĚLO JE SLABÉ A DUŠE SMRTELNÁ. A TVOJE PATŘÍ MĚ !!!..... Nádherná úvodní atmosféra - tohle miluji ! Kamera je snad nejvýraznější složkou filmu (moho záběrů mi připomíná The Wall). M. Rourke možná ve své nejlepší roli, se přes spoustu jmen a lidí, kteří nemají zrovna růžovou minulost a ani budoucnost pídí po TAJEMNÉM NEZNÁMÉM. Voodoo sračky ho neberou a zasranej mozek dr. Fowlera je po celým pokoji. Bojíte se?....JÁ VÍM KDO JSEM !!!! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jazzem nabitá absolutní atmosféra Noir Yorku jako dokonalý úvod a rušivá voodoo záplava jako silně negativní protiklad. U mysteriózních thrillerů zkrátka čekám větší vyrovnanost a nestačí mi (jakkoli působivé a dokonale precizní) vygradované dopointování. Perfektně stylizovaná deprese tak se zbytečně přešpiněnou Louisianou těsně prohrává. 70% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A to je obzvlášť, kór po pročtení zdejších komentářů, jeden z těch případů, kdy mě fakt mrzí, že jsem ani na tři pokusy nedokázala přijít filmu na chuť. Třetí hvězdička je fakt spíš jen ze solidarity, kdy vidím chybu spíš v sobě jako v divákovi, než ve filmu. Kdo ví, třeba dostane s odstupem času i čtvrtou šanci, ale teď jsou pro mě ty necelé dvě hodiny učiněné peklo, kterým se nemůžu prokousat. 50% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • V lednu 1986 Parker uspořádal konkurz na obsazení menších rolí ve filmu v nočním klubu v New Yorku známém jako Kamikaze. Konkurzu se zúčastnilo více než 1 400 lidí, z toho 600 mu předvedlo v krátké čtené scéně zamýšlené postavy. (Tonula)
  • Choreografií strhujících voodoo obřadů, kde hrála hlavní roli Lisa Bonet, byl pověřen Louis Falco. Falco scény natočil podle skutečných obřadů voodoo, které nastudoval na ostrově Haiti. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama