Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rue a Jules se setkávají poprvé od Vánoc, když East Highland vítá nový rok. (HBO Max)

Recenze (25)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlho očakávaná, a kvôli covidu aj odkladaná, druhá euforická séria začína. Na prvý pohľad šokantne. V skutočnosti prudérne moralisticky. Hlavná hrdinka, hoci sfetovaná až na pôjd, neohrdne okúsením žiadnej novej drogy - tu napríklad zvedavo okúsi heroín. Jej experimentovanie sa ale nedotýka fyzickej lásky. Tú má v srdci a mysli vyhradenú výlučne pre svoju femme fatale. A čím viac ju bolí trpký rozchod s ňou a následná  prázdnota, tým viac liekových kombinácií užíva. Vedomá si je popritom - samozrejme - zdravotných rizík. Preto, milí diváci - feťáci, nezabudnite nosiť prvú pomoc v ponožke. A nešukajte kade-tade. Aké jednoduché a poučné! Druhá línia epizódy je buhaha humorná scéna na záchode. Tam si v správny párty čas zakefujú nesprávni ľudia. A ako sa to všetko vyvŕbi. No a tretia línia sa venuje dílerovi, jeho detstvu aj prítomnosti. Tiež sa nejako v jeho retrospektíve neukazuje jeho intímny život - akoby jeho vysnenou láskou bol drogový biznis, v ktorom ho perfektne vyškolila jeho nonkonformná babka. Tiež dílerka. Alebo žeby? Veď správny a cool drogový díler sa vždy vie pekne pobaviť s mladou sčítanou fešandou a gavaliersky jej dvoriť. Takže sumár: napriek odhaleným čurákom (a áno: aj jeden stoporený sa vyskytne), prsiam, fetu, chľastu a kefovaniu ide až o temer o puritánsky moralistický nástup druhej série. Prijateľný, a som zvedavý na zvyšok. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Listen, I fucking know what you are. You're just a fuckin' junkie-ass bitch and you're probably fucking eating that ginger's ass for fuckin' drugs or whatever the fuck you're into. Fuckin' junkie-ass bitch." ________ Režisér Sam Levinson se ani po víc než roční odmlce s ničím nesere a v expozici druhé řady generační výpovědi 'Euforie' eklekticky prezentuje působivou backstory antihrdiny a drogového dealera Fezca, exkurzi do drogového byznysu, a posléze na pozadí víru novoročních oslav rozehrává důmyslnou šachovou partii plnou intrik, napínavých konfliktů a vztahových peripetií. Věrný divák a filmový labužník uvítá i zajímavou plejádu nových stylistických změn – buď silně saturovaný a zrnitý vizuál který pracuje s přirozeným světlem, častější využití retro songů, anebo přímočarou lineární naraci na relativně minimalistickém měřítku...... Vzhledem k tomu, že většina lákadel z traileru se už vyčerpala, máme se určitě nač těšit. Dokonce dorazil i Justin Bieber z Wishe a pornoherečka Chloe Cherry. Nathan každopádně dostal to, co si zasloužil. Fezco steals the show! ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci nelhali a opravdu nám první epizoda ukazuje náčrt toho, na co se můžeme těšit ve druhé sérii a to sice, že to bude sakra temnější. Úvodní sekvence slouží pro backtime story Fezca a jeho bratra Ashe a já si v prvních minutách říkal, jestli jsem si pustil opravdu Euphoria. Takový nápal drogového byznysu, střílení a netradiční výchovy jsem fakt nečekal a okamžitě mě to vtáhlo. Silvestrovská párty, na které máme staré známé hezky pohromadě a rozjíždí se tady hned několik pokračujících , či nových linek. Sydney Sweeney nadělila sex scénu hned v prvním díle a byla v cele bathroom scene naprosto stunning! Veškeré dialogy vyšperkované a melancholická podívaná na drogově závislou Rue coby Zendayu byla fakt nepříjemná a cením, jak z tak krásné herečky dokážou udělat tak neatraktivní smažku, která to umí dokonce skvěle zahrát. Soundtrack, expozitura světel, přechody, střihy , kamera. To všechno rezonovalo se silnými příběhy dohromady už první sérii a zde vidím, že Sam Levinson chce zajít ještě dál a je to vskutku skvělá podívaná a výborný otvírákový comeback. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl nejednoho diváka vystřelí z trenek. Frčí od první minuty a není tam hluchý místo. Konečně došlo na Feze a jeho minulost, musím se přiznat, že to, jak se k němu a babi dostal Ashtray mi lámalo srdce. Každopádně chápu, proč je Fez oblíbená postava, i když je to zasr*nej dealer. A konec a psychouš Nate? Nebudu zastírat... užila jsem si to. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Existují různé babičky. Ta dosti svérázná v tomto dílu dala do vínku svému vnukovi vskutku hodnotné rady a tipy na poli dealování drog. Vynikající epizoda, kterou se mi shodou náhod povedlo vidět krátce po začátku roku, takže i téma byla mile aktuální. Zendaya i transka mě serou i po delší pauze (snad dokonce ještě víc), ale naštěstí seriál disponuje takovou spoustou zajímavých postaviček, že není problém si zde někoho najít, kdo není otravná teplá či přičmoudlá píča. [85 %] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama