Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rue a Jules se setkávají poprvé od Vánoc, když East Highland vítá nový rok. (HBO Max)

Recenze (25)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Listen, I fucking know what you are. You're just a fuckin' junkie-ass bitch and you're probably fucking eating that ginger's ass for fuckin' drugs or whatever the fuck you're into. Fuckin' junkie-ass bitch." ________ Režisér Sam Levinson se ani po víc než roční odmlce s ničím nesere a v expozici druhé řady generační výpovědi 'Euforie' eklekticky prezentuje působivou backstory antihrdiny a drogového dealera Fezca, exkurzi do drogového byznysu, a posléze na pozadí víru novoročních oslav rozehrává důmyslnou šachovou partii plnou intrik, napínavých konfliktů a vztahových peripetií. Věrný divák a filmový labužník uvítá i zajímavou plejádu nových stylistických změn – buď silně saturovaný a zrnitý vizuál který pracuje s přirozeným světlem, častější využití retro songů, anebo přímočarou lineární naraci na relativně minimalistickém měřítku...... Vzhledem k tomu, že většina lákadel z traileru se už vyčerpala, máme se určitě nač těšit. Dokonce dorazil i Justin Bieber z Wishe a pornoherečka Chloe Cherry. Nathan každopádně dostal to, co si zasloužil. Fezco steals the show! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po obou speciálech, které uzavíraly první sezónu, jsem se dlouho odhodlával k tomu, abych načal druhou sérii. No, zatím to vypadá, že jsem se obával vcelku zbytečně, protože druhá řada odstartovala ve velkém stylu. Všichni puboši jsou zpět i se vším pornem, chlastem, fetem a sexem a vzhledem k tomu, že se nic výrazně nezměnilo, furt nemusím mít nikoho rád (což je osvěžující), protože drogový dealer je tu pořád za největšího sympaťáka (co mi tím asi tvůrci chtěli říct?), takže můžu s klidem nadále fandit všem těm destrukcím a sebedestrukcím. P.S. Snad nebudu mít noční můry, těch penisů tu na mě bylo trochu moc. / Poučení: Vždycky nos vyprošťovák v ponožce. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tak nám to začíná přesně tak, aby divák věděl, že se bude zase šokovat a že opravdu kouká na Euphorii. Levinson nám servíruje pro jistotu stopořený péro ani ne po třech minutách, zase je to fucked up minulost v úvodu jedné z postav, se spoustou fucked up otců, bratrů, kamarádů, babiček - ono je to vlastně jedno koho, podstatný je, že to je dost dark a zabalené v cool obalu. Všichni jsou opět dostatečně sjetí nebo napnutí, nevíte kdo koho napadne, co se posere, kdo se posere, kdo se v dalším záběru rozbrečí, nebo kdo koho pojebe, kdo koho zlomí, prostě typický dospívání na jedné planetě. Jo, málem bych zapomněl na malé dítě (který má taky hodně drak/cool minulost samosebou) skáče s kladivem v ruce a ruší drogové dealery s bouchačkama. No prostě to co mě pořád tak trochu štvalo na první sérii, tady dupe na plyn ještě tvrději (bohužel)x Ano… vizuál to má mňamózní a někde pod tou over the top slupkou temnoty a "coolovosti", se pořád skrývá křehký a smutný příběh Rue. Škoda že to Levinson tak zbytečně hrotí. Zendaya krása nebeská i herecká a vůbec všichni herci jedou velkou ligu (nebo jsou typově skvěle obsazení) Skalní fanoušci budou asi chrochtat blahem. Enjoy. Mě to i kdybych pominul veškerý piňdoury, kozy a za každou cenu vizuální onanii asi začíná jen reálně nudit. Uvidíme. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci nelhali a opravdu nám první epizoda ukazuje náčrt toho, na co se můžeme těšit ve druhé sérii a to sice, že to bude sakra temnější. Úvodní sekvence slouží pro backtime story Fezca a jeho bratra Ashe a já si v prvních minutách říkal, jestli jsem si pustil opravdu Euphoria. Takový nápal drogového byznysu, střílení a netradiční výchovy jsem fakt nečekal a okamžitě mě to vtáhlo. Silvestrovská párty, na které máme staré známé hezky pohromadě a rozjíždí se tady hned několik pokračujících , či nových linek. Sydney Sweeney nadělila sex scénu hned v prvním díle a byla v cele bathroom scene naprosto stunning! Veškeré dialogy vyšperkované a melancholická podívaná na drogově závislou Rue coby Zendayu byla fakt nepříjemná a cením, jak z tak krásné herečky dokážou udělat tak neatraktivní smažku, která to umí dokonce skvěle zahrát. Soundtrack, expozitura světel, přechody, střihy , kamera. To všechno rezonovalo se silnými příběhy dohromady už první sérii a zde vidím, že Sam Levinson chce zajít ještě dál a je to vskutku skvělá podívaná a výborný otvírákový comeback. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Existují různé babičky. Ta dosti svérázná v tomto dílu dala do vínku svému vnukovi vskutku hodnotné rady a tipy na poli dealování drog. Vynikající epizoda, kterou se mi shodou náhod povedlo vidět krátce po začátku roku, takže i téma byla mile aktuální. Zendaya i transka mě serou i po delší pauze (snad dokonce ještě víc), ale naštěstí seriál disponuje takovou spoustou zajímavých postaviček, že není problém si zde někoho najít, kdo není otravná teplá či přičmoudlá píča. [85 %] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama