Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 2

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (183)

Marze 

všechny recenze uživatele

Co mě udeřilo do očí byly krásné výtvarné obrazy. Je to stylové, ale pro mě ne strašidelné. Příjemný pobyt v lese. Mám kamarádku studentku, která absolvovala kurs spaní osamoceně v přírodě a občas se vyspí v horách v lese samotná. Tu by film nevyděsil už vůbec. Potěšily mě tři minuty hudby Marilyna Mansona a Ozzy Osbourna jestli se nepletu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy je velice zvláštním a podmanivým zpracováním klasické pohádky opředený nádhernou kamerou a uhrančivým použitím zvuky. Pokud se divák do ledování ponoří, tak v něm film přiměje použít nejen zrakový a sluchový smysl, ale i ty ostatní, kdy máte pocit, že i cítíte a dotýkáte se toho, co je vám prezentováno. Tento film je spíše uměleckým dílem a rozhodně není nejen pro každého diváka, ale ani pro každého fandu hororu. Přesto pokud vydržíte a ponoříte se do příběhu, tak i když tento horor nenabízí žádné lekačky nebo litry krve, tak máte pocit mrazení. Jednu velkou chybu však tento film má a tím je mladý protagonista Samuel Leakey, jehož mizerný a protivný výkon, mě doslova vytrhával ze zaujetí celku a kvůli němu jsem si celý film nemohl užít tak, jak by si zasloužil. A je to velká škoda, protože jen kvůli němu jsem nucen hodnocení snížit, protože jeho přičiněním jsem měl po celou dobu sledování i drobný pocit, že je něco špatně. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tady forma totálně nakopává zadek obsahu, protože ač se film po celou dobu tváří jakkoli tajemně, je to stále ve finále jen ta stará klasická pohádka, byť s pár motivy navíc a v dospělém, hororovém a vizuálně velice zajímavém uměleckém hávu. Vizuální estetika (hrátky s architekturou a geometrií zejména) a vypiplaný sound design jsou prvky, které v mém případě zafungovaly tak dobře, že odpustím i prostší rozuzlení a lehce rušivý herecký výkon malého Jeníčka. Nelze ovšem popřít, že potenciál to zcela nenaplnilo a tvůrci mohli ještě daleko více přitvrdit. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut vypadalo velmi, velmi nadějně. Jak po stránce vizuální, tak i po stránce dějové. Jenomže pak to nadějně vypadat přestalo. A když ústřední a zcela mimořádně otravná dvojice dorazila do slaninové chaloupky (jejíž majitelka Alice Krige je jediným pozitivem tohoto filmu), začal jsem se nudit a nepřestával se divit, na co to koukám. Ještě o pár minut později jsem u toho začal dělat i jiné věci a celý děj už mi začal být úplně jedno. Mimořádná nuda a neskutečně bizarní film, jehož existenci nechápu. Přitom Perníková hororová chaloupka je takové téma! Ale tenhle film je podivná nuda, při které jsem získal pocit, že trvá týden a to má jen hodinu a půl. Nevím, kdy jsem naposledy viděl horší film, než tenhle, ale už je to zatraceně dlouho. Kdyby ta ježibaba konečně jednou vyhrála, možná bych hvězdičku přihodil. 90% nuda, ale vizuálně je to fakt parádní, jenže zcela k ničemu. A stejně k ničemu je i pár relativně dobrých pokusů o hororové scény. Poprvé v životě jsem také zvědav na názor zdejšího hororového experta. Jistě udělí plné hodnocení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lovci čarodejníc neboli vďaka Gemme Arterton ani zďaleka hororom. Ani tu si na hororové chúťky nenapravíme, skôr je to taká rozprávka podľa skutočnej udalosti? Tak to niekedy vyzerá. Takže ako horor síce nové prevedenie Gréty a Hajzla neuspeje, ale ako alternatíva k rozprávke podľa mňa celkom áno. Takže slušný priemer. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama