Reklama

Reklama

Psanec El Topo vyzve na souboj nepřemožitelné Čtyři pány pouště kvůli lásce jedné ženy. Poráží je a dosahuje vyšší úrovně vědomí, zradí ho však jeho žena. El Topo začíná novou existenci jako svatý muž a ujímá se osvobození komunity vyděděnců. (Film Europe)

Recenze (150)

Nekultura.cz (Martin Kováčik)

"Rozhodně se však nedoporučuje vynechat ho úplně a to ne jenom kvúli tomu, že doteď byl obrovský problém kdekoliv ho sehnat. Zážitek je to v každém případě výjimečný a já osobně Jodorowskému moc držím palce, aby dokázal sehnat peníze na dlouho připravované pokračovaní nazvané „Abelcain“ s Marylinem…" více

Playall.cz (Jakub Kreč)

"Nepřekonatelná klasika všech spaghetti westernů skryta v úžasné alegorii na lidskou povahu individua. Zapadlý (jak pro koho) kult sedmdesátých let. Pro milovníky filmu povinnost."

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Mnohé scény se vryjí do paměti: Krtkovy pistolnické kousky i jeho putování pouští, plukovníkova poprava či ruská ruleta s revolverem, kterou ve svém kostele provozuje farář. Jodorowsky se ale víc než senzační panoptikum snažil ukázat sebeničitelský sklon lidí, spolehlivě zbraňující lásce,…"

Reklama

Reklama