Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, a to i když to beru jako old-schoolovku. Námět by vystačil tak na 50 minut, mezi tím je hromada zbytečných záběrů, a k nějaké první konfrontaci dojde až po hodině a něco? Do té doby se to snaží vypadat jako pohodová road movie, ale tak je jasné, že nakonec nebude. Chování postav včetně severodakotského šerifa mi stejně nedávalo smysl, a docela by mě zajímalo, proč mladá nepokusila utéct sama dřív a musela čekat na dva důchodce. A jinak opět klišé SPOILER SPOILER SPOILER chlap umře, aby zachránil rodinu, teda dvě ženské a jednoho vnuka KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Chvílema dusná atmosféra, která vrcholí skvělým finále ( když si vzpomenu na scénu u večeře, tak vám povím, že se mi špatně dýchalo ). Film je sice předvídatelný, ale je to dobře natočené, herecký perfektní - Diane Lane je skvělá a Costner hraje svůj standard. Do toho pěkná hudba od Michaela Giacchina. Dovedu si představit, jak by film vypadal v režii Davida Finchera, to by bylo něco! Rozhodně doporučuji ke zhlédnutí, je to fakt dobrej film. 7,5/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Váš vnuk je odteraz Weboy..." Costnera som mal vždy rád a D. Lane mi bola tiež vždy veľmi sympatická, len nemala také šťastie na úspešné filmy. Tu podala jeden zo svojich najlepších ak nie najlepší výkon, aký som u nej videl. Na svoj vek vyzerá skvele. Film má pomalší rozjazd, pokľudné tempo, no o to silnejšie potom pôsobí záver, ku ktorému to asi od polovice filmu pomaly gradovalo. Hudby je tu pomenej, no film je hlavne o príbehu a tu myslím nebude nikto namietať keď poviem, že väčšinu chytí z srdce. Možno sa nájde niekto kto povie, že je to otrepané, 100x videné, ale zvykajme si, tieto témy sú večné..."Gang" Weboyových to je dobrá parta magorov, ale "Weboy mama" to je iný level. Osobne by som privítal pár scén z Weboyovými naviac, trošku to slovne vygradovať, stačí dobre mierený pohľad od Weboy mamy a tlak vám stúpne dokonale. Mám rád takto ladené filmy, možno by mu viac sedeli 90. roky, v tých časoch by bol film hitom. 80%. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Margaret: „Viem, čo som stratila.“ George: „Margaret. Niekedy je to všetko, čo prináša život. Zoznam toho, čo sme stratili.“ Kevin Costner točí filmy o hlbokých ľudských príbehoch. Väčšinou v kovbojskom klobúku, často rieši bytostné problémy rodiny. Akoby autor filmu nedokázal ukončiť príbeh inak, ako smrťou hlavných aktérov. Príbeh sa začne kaziť vo chvíli, keď na seba začnú vyťahovať zbrane. Koniec je prehnaný, neuveriteľný, včítane deštrukcie domu, kde na záver vidíme horieť prázdnu drevenú konštrukciu domu – bez zariadenia. Vlieklo sa to pomaly, až nudne. Ako sa píše v životopise Kevina Costnera – je autorom a aktérom mnohých béčkových filmov, snáď sa ešte dočkáme aj niečoho skvelého, ako bolo v časoch jeho najlepších úloh z 90-tych rokov. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pomalá, otrlá dráma o dvoch geriatrikoch na výlete. Ako život u svokrovcov s debilom manželom nie je nič moc, problém nastáva, keď si režisér zmyslí, že to natočí ako žánrovku a diváka unudí k smrti siahodlhými expozíciami, aby sa nestalo, že nepochopí každú emóciu. Sekanie rúk a pálenie domov je len príjemný bonus. 2 z 5 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama