Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nekoukejte na trailery, vyhněte se spoilerům! Příjemně hravá první polovina filmu poskytne dostatek odlehčené zábavy a předznamenává, že se hlavním postavám jejich nerozvážnost zpravidla musí vymstít, a tak přijde druhá polovina v podobě bezvýchodné situace, která je vystaví několika nepříjemným zkouškám. Snímek docela solidně pracuje s pravidly, které si pro fungování titulního pokoje nastavil, aby ve finále zdánlivě neškodnou hru s přáními překlopil v thriller téměř matrixového ražení. Ústřední duo Olga Kurylenko a Kevin Janssens film dobře táhnou kupředu, a když jejich postavám diváci tu prvotní lehkovážnost po objevení pokoje odpustí, musí jim ke konci zpravidla fandit. [Sitges 2019] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Co byste si přáli, kdybyste si mohli přát cokoliv? Inu s nízkým rozpočtem si toho bohužel moc dovolit nemůžete a při omezeních daných věkovou přístupností taky ne. A tak je nevyhnutelné, že si  z nudy nakonec budete přát  třeba i naprosté hlouposti, třeba dítě. Pokoj plný potenciální rozkoše a ďábelské zábavy (vždyť dokázal stvořit svět!)  se pak  stává třeba i komůrkou s lahvemi plnými sunaru. Ďábelský potomek se poté stará o thrillerovou zábavu, ale ač pokoj své schopnosti neztrácí (ba naopak), tak všichni na ně ve vypjatých chvílích zapomínají. A to vzhledem k potenciálním možnostem hýřivě zvrácených soubojů docela nasere. Ze tří hvězdiček na čtyři zvedá až sice ne až tak překvapivá, ale evolučně vcelku zajímavá tečka na závěr a rád bych dvojku. ()

Reklama

Isomut 

všechny recenze uživatele

Na to, že som nevidel trailer ani moc info som nečítal to bol dosť dobrý a hlavne originálny film, to sa musí nechať. Pri niektorých scénach mi to pripomenulo nedávny Brightburn, ale asi sa nedá povedať, že by si The Room z neho bral príklad. Takže dva podarené filmy tohto roku. Miestami som mal pocit, že sa to vlečie, ale záver to dal všetko do pohybu. Tak nejako si predstavujem ideálnu izbu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jakási artově zabarvená studie lidských charakterů a nectností rozhozená na plochu zanedbaného domu, v němž je místnost, co plní veškerá hmotná přání. Vtip je v tom, že s vytouženou věcí nelze vyjít ven z domu. Zabydlený manželský pár si užívá jmění a pak si drahá polovička poručí vytoužené dítě. A trest přijde záhy. Do toho se barabiznou plíží přízrak dávné rodinné tragédie, k níž v domě došlo, který na sebe bere podobu na dlouhá léta odsouzeného vraha. Konkrétně tenhle obehraný nápad s tajuplným vrahem není uspokojivě rozvinut, vesměs z něj nic zajímavého nevzejde, navíc je nápravný institut, kde pobývá, poměrně volně přístupný a návštěvy se nijak vehementně nekontrolují a neprověřují a vězeň si může i zatelefonovat. Idea pokoje splněných přání je sice pěkná, ovšem docela rychle se obehrála. A jelikož evropského režiséra Christiana Volckmana chytla umělecká slina, tak se většinu filmu nic neděje. A dojde to tak daleko, že to hororové cosi, samozřejmě nečekat žádné gore, se probudí až v závěrečné fázi, která je pojata ve stylu "já nejsem já". A podstatný rozměr dostane fádnost a naprostá rozvleklost, napětí má značně kolísavou úroveň. Precizní práci zastala Olga Kurylenko, herecké vnadidlo, a její herecký kolega Kevin Janssens se zhostil své úlohy též kvalitně. Celkově mě režijní styl moc neomámil. Nejméně o dvacet minut bych film zkrátil, načež forma krátké povídky v nějakém hororovém pásmu by tomuto námětu vyhovovala lépe. Po filmové stránce je to zhola průměrně natočeno. Výjimku tvoří pěkná kamera Reynalda Capurra, navozující občasný atmosférický až existenciální rozměr. A stačí vidět jen jednou. Určitě se k tomuto morálně pojatém snímku v budoucnu nevrátím. 5/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Hodně nadprůměrný polohorror, který už jenom svým pojetím a nápadem dokáže vyvézt z míry.. Vůbec nevadí, že tady pouze herecké duo, které se později rozroste o jednoho člena navíc.. Přesto vás prostě nemůže nebavit se koukat na krásnou Olgu a na jejího dost divného přítele.. Mimochodem máte celý film takový hrozně divný pocit a to je na tom filmu asi to nejlepší.. Ten pocit, že je všechno divné a vy nejste ani náhodou v bezpečí.. Škoda, že to ke konci pod tíhou svojí ambicióznosti film začíná pomalu bortit.. Je to zbytečně překombinované.. Ale nápad to byl skvělý a film vyčnívá nad ostatními. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)
  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)
  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)

Reklama

Reklama