Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Obsah tady navnadí, ale nic neprozradí, na trailery už vůbec ze zásady nekoukám, tudíž nevím co by prozradil. Ale přesně takový mysteriózko jsem čekal, kdyby to byl aspoň trochu horor, už by to nebylo ono. Zpočátku super užívačka, kdy můžeš mít všechno, co jenom chceš. Ale říkáš si, kde je ten háček. Samozřejmě se to všechno začne zamotávat, začneš si klást otázky a přijdou i podivný zvraty. Ale i když je to tak trochu přitažený za vlasy, drží se to na hranici snesitelnosti, dokonce si řekneš i wow. Je vidět, že i bez Amíků to jde, za malej peníz a suprově to funguje. Poslední scéna už je jen tak na chuť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jakási artově zabarvená studie lidských charakterů a nectností rozhozená na plochu zanedbaného domu, v němž je místnost, co plní veškerá hmotná přání. Vtip je v tom, že s vytouženou věcí nelze vyjít ven z domu. Zabydlený manželský pár si užívá jmění a pak si drahá polovička poručí vytoužené dítě. A trest přijde záhy. Do toho se barabiznou plíží přízrak dávné rodinné tragédie, k níž v domě došlo, který na sebe bere podobu na dlouhá léta odsouzeného vraha. Konkrétně tenhle obehraný nápad s tajuplným vrahem není uspokojivě rozvinut, vesměs z něj nic zajímavého nevzejde, navíc je nápravný institut, kde pobývá, poměrně volně přístupný a návštěvy se nijak vehementně nekontrolují a neprověřují a vězeň si může i zatelefonovat. Idea pokoje splněných přání je sice pěkná, ovšem docela rychle se obehrála. A jelikož evropského režiséra Christiana Volckmana chytla umělecká slina, tak se většinu filmu nic neděje. A dojde to tak daleko, že to hororové cosi, samozřejmě nečekat žádné gore, se probudí až v závěrečné fázi, která je pojata ve stylu "já nejsem já". A podstatný rozměr dostane fádnost a naprostá rozvleklost, napětí má značně kolísavou úroveň. Precizní práci zastala Olga Kurylenko, herecké vnadidlo, a její herecký kolega Kevin Janssens se zhostil své úlohy též kvalitně. Celkově mě režijní styl moc neomámil. Nejméně o dvacet minut bych film zkrátil, načež forma krátké povídky v nějakém hororovém pásmu by tomuto námětu vyhovovala lépe. Po filmové stránce je to zhola průměrně natočeno. Výjimku tvoří pěkná kamera Reynalda Capurra, navozující občasný atmosférický až existenciální rozměr. A stačí vidět jen jednou. Určitě se k tomuto morálně pojatém snímku v budoucnu nevrátím. 5/10 ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Středobodem tohohle Pokoje je právě pokoj, v jehož útrobách se přítomným okamžitě zhmotní vyslovený přání. A jak už to tak bejvá, má to jedno dost nepříjemný ALE. Můžu jen prozradit, že film jako chameleon osciluje mezi barvama mysteriózního dramatu, thrilleru a občas jemně zabrnká i hororově. Jeho největší devízou je fakt, že do poslední chvíle není jasný, co se stane, jak se to stane a nakolik to bude správný. Docela dobře se tu přesahuje do jemně filozofických sfér (odpovědnost za vlastní rozhodnutí, mateřství a jeho důsledky, materialistický hodnoty a samozřejmě taky věčná otázka, zda byste opravdu chtěli mít všechno, pokud by to mělo JISTÁ omezení), ačkoliv právě tady se ukazuje největší slabina - The Room je zkrátka moc chytrej a příliš myšlenkově potenciální film na to, aby sfoukl všechno za devadesát minut. Finále kombinuje příliš divoce, až se divák začíná ztrácet v situaci i pravidlech; mnohý nápady / myšlenky zůstanou nevyužitý. Na každej pád je to ale film dobrej a Olga Kurylenko jako zdeptaná mamina docela dobře přerůstá z modelky v charakterní herečku. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Příkladná ukázka filmu, kde se vlivem nadpřirozených událostí postupně tříští charaktery hlavních postav. Na konci už je možná všech těch vjemů a zvratů trochu příliš, ale nelze tomu upřít originalitu a sympatické komorní pojetí, které k tomu dokonale pasuje. Takový ten nenápadný a přitom až skoro výborný film. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to je takový obyčejný film o dvou mladých lidech, kteří si chtějí opravit starý dům a v něm šťastně a spokojeně žít až do smrti....Až dokud neobjeví TEN POKOJ...A tím končí normální život a začíná nenormální pohádka děti, o tom co s vámi může udělat, dostat prostě cokoliv..."Nebezpečnější než člověk, který nedostane to co chce, je ten, který dostane všechno co chce"...Je to zajímavá myšlenka a zajímavé pojetí...Koho někdy nenapadlo co by bylo, kdyby...Kupodivu to celý film funguje i když pouze ve dvou lidech...Na konci už jsem se v tom sice poněkud zamotala, ale to je fuck...Rozhodně to stojí za to...Za mě 85% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)
  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)
  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno