Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Popelka Kay Cannonové (Ladíme!) je moderní filmový muzikál a zároveň odvážné pojetí pohádkové klasiky. Naše ambiciózní hrdinka (Camila Cabellová) má velký sen. Její Famózní víla kmotřička jí pomůže vytrvat a uskutečnit ho. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh trochu inak, v modernom šate a s odkazmi na aktuálne genderové záležitosti,  ako gay, trans, feminizmus a podobne. Veci, ktoré ma až tak nepúšťali boli šaty hlavnej hrdinky, ktoré boli podľa mňa v porovnaní s ostatnými šatami najslabšie,  a niekedy až príliš snaha pôsobiť cool a moderne. Ta snaha o cool a modernosť mi ale nevadila nejako výrazne ako v iných filmoch, a to predovšetkým preto, ze film sám pôsobil moderno a jeho zámer bol jasný od začiatku. Nebola to iba akože moderná verzia klasickej rozprávky, ktorú pozná takmer každý,  ale moderný film, ktorý bral v Popoluška inšpiráciu. Pesničky boli skvelé,  výborne zaspievané a niekedy aj ich výber pobavil. Nie je to veľdielo, ale podľa mňa je to vydarená moderná hudobná komédia, pretože tento film sa neberie vážne,  ale rieši aj dôležitejšie témy. 7/10. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Libi se mi pojeti macechy a nevlastnich sester, kostymy a kupodivu me i neskutecne bavili mysky. Co me ovsem neskutecne vadilo, byla nektera hudebni cisla, princ a jeho vztah s Popelkou. Chlapec floutek, co floutkem zustane a vlastne ani nic neumi a nedokaze, kterej si najde cilevedomou pracovitou holky, ktera je neskutecna karieristka... ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Ouvej, už po 20 minutách jsem začal přemýšlet, zda má smysl se dodívat. Muzikálové aranžmá známých fláků se s dějem minula. Dialogy prostoduché, děj bez invence. Tady jde o snahu převést tuto tradiční pohádku do moderního pojetí, bohužel jen prostřednictvím hudby a herců, kteří ani nevěděli, jak to mají hrát. Tohle chtělo Buze Luhrmana. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Otázka za milion: Co tím chtěli tvůrci říct? Už jenom úvod, kdy se poprvé ukáže naše Popelka, nedává smysl. Holka má svůj vlastní ateliér, ale po hudebním čísle se dozvíme, že nebýt lásky k jejímu mrtvém otci, není bezďák. Ale tohle asi nebude dávat smysl až do konce úplně celé, že? A princ? Ten hledá babu? Ví to jistě? Na mě vážně působil, že hledá spíš prince  :( pochopila jsem, že film chce vzít každý stereotyp příběhu, který malým holčičkám pohádky tlučoudo hlavy. Problém je v tom, že většina oněch správně výchovaných holčiček časem pochopí, že to je jenom pohádka, a není to život. Ale tohle je pojato až moc agresivně. Moc se tlačí na feminismus, až se to bude tomu, kdo je napůl cesty, zdát směšný. Protože princ je sobeckej vůl, kterej si nabalí holku, která chce dělat kariéru. A stejně to končí tam, kde to končí. Takže...k čemu to bylo? **** Ale jednu věc z filmu bych zavedla hned. To kouzlo na podpatky  ;) **** Nevěděla jsem jednu věc. Že to bude zároveň muzikál. To mi nevadilo. Vlastně to mi na filmu vadilo nejmíň. Covery fakt seděly do děje a vždycky když byl mash up, tak to bylo taky v pohodě. Ale to film nevytáhne. Asi bych se snímkem měla menší problém, kdyby vymysleli novou pohádku a nejmenovalo se to Popelka. **** A proč Popelce furt říkali, že je od popela a špínuška, když od popela nikdy nebyla a měla celou dobu dokonalý make up? :D ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Já jsem celkem otevřená všem moderním zpracováním klasických příběhů, o tomhle filmu jsem věděla jen to, že je to moderní, muzikál a hraje tam Minnie Driver, ale nakonec se mi to líbilo. Je to vpravdě hodně moderní a pro někoho určitě až moc, ale na druhou stranu, ten film se vážně nesnaží o nic jiného, nepředstírá, že to chce být klasická pohádka nebo film, který se má brát vážně. Je to muzikálová komedie podke klasického příběhu a hlásí názory, které jsou mi blízké. Songy se mi hodně líbily, jedinou výjimkou je snad jen Pierce, ze kterého si tu dobře udělali srandu. Úplně nejsem nadšena z prince, takový nematný neslaný hezounek, ale aspoň zpívat mu šlo. A líbil se mi jiný než klasický konec, i když jsem ho očekávala. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Na rozdíl od většiny verzí klasického příběhu Popelky není Princ jedináček, ale má sestru. (Vitox)
  • První film od Columbia Pictures exkluzivně pro Amazon Studios. (Vitox)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno