Reklama

Reklama

Alternate

(studentský film)

Obsahy(1)

Po príchode neznámej civilizácie sa Zem zmenila na nepoznanie a smrť čaká na každom kroku. Alternate zachytáva príbeh dvoch sestier na ceste spustošeným prostredím, v ktorom na ne neustále číha nebezpečenstvo. Sestry sú odkázané samy na seba, ostali už len jedna pre druhú. (Festival amatérských a studentských filmů ČERNÁ VĚŽ)

Recenze (9)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní kraťas ze Slovenska se zmutovanými zvířaty. Vizuálně velmi dobré a působí to jako variace na Annihilation, což já můžu. Trochu pomalejší rozjezd, ale potom celkem slušná jízda. 6/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na slovenskou tvorbu (i když poslední dobou nabývám stále většího dojmu, že je už lepší než naše – nejen co se hororových filmů/shortů týče) hodně slušný krátkometrážní kousek, který určitě stojí za pozornost. Možná to na ty čtyři hvězdy není, ale já je dal hlavně za tvůrčí odvahu, že jsem se nenudil a ani po kamerové, střihové stránce a hereckých projevech obou aktérek to nebylo vůbec špatné. Jen ona „neznámá „psí“ monstra mohla být lépe ztvárněna, ale to už bych chtěl po amatérech moc…60-70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na Slovensko celkem slušná věc a kdybych si zemi původu nepřečetl, tak bych si toho asi ani nevšiml. Vizuál psů trochu pokuhlává, na kraťas je film dlouhý, táhlý a trochu nudný a závěrečná pointa je mi taky nejasná. Slabší. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Snažili se Slováci, snažili, ale nic z toho. Teda jo, prostředí vybrali dobře a efekty jsou solidní (až teda na ty psy, to vypadají hodně uměle, ale na slovenský studentský film se to dá brát), ale scénář je vlastně o ničem a spíš to působí jako kraťas typu "hele, já taky umím akční sci-fi, všimněte si mě a dejte mi prachy na celovečerák". Prostě dvě sestry putují postapo krajinou, sem tam narazí na mimozemské psy, kteří se rozhodně nechtějí přátelit, pak se stane nejočekávanější a pak přijde nesmyslný zvrat, jehož jediným poselstvím je říct, že budoucnost máme každý ve svých rukou. Takže i ty můžeš zabránit tomu, aby sem přišli mimozemšťané! Ale dost blbé srandy, poselství beru, chápu ho, sice je krátkozraké a řečené dost jednoduše, ale na 13 minut nemůžu chtít propracovanost. Spíš mi vadí, že to z toho vypadne jen tak, aby se neřeklo a neskončilo to moc obyčejně. Zvlášť s mimozemskou invazí ta myšlenka zrovna nesouzní, té by se dalo zabránit jen těžko, kdyby k ní náhodou došlo. Zlatý Neven oproti tomu, ten je sice utahaný a předvídatelný až to bije do očí, ale aspoň si stojí za tím o co mu jde. 2* ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o študentský film, ktorý točilo 6 ľudí to vyzerá veľmi dobre.(najväčšie prekvapenie sú podarené efekty). Takže z tohto hľadiska pochvala. Akurát príbehovo ma to nechytilo až tak, aby som šiel s hodnotením vyššie. Tých 60% bude tak akurát... ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Studentský film? Ať se dívám, kde se dívám, školu, na které takový film vznikl nevidím... Nicméně výsledek velmi zdařilý. Kromě tedy té angličtiny. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Minimální budget, 6 dní a kopa nadšení - wow. Jsou tam sice chybičky, ale vizuál je hodně zdařilý a místy povedenější než v kdejakém celovečerním filmu. Zajímaly by mě BTS záběry z natáčení. ()

Reklama

Reklama